Странни покзания за текущ разход

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Странни покзания за текущ разход

Мнение от tankishev » 13 Юни 2008, 11:05

Здравейте колеги, от скоро имаме дизелака (Е46 320д 02') и все ме тресе дали всичко и е наред на колата :D

1) ... та .. поредното нещо, което ми направи впечатление и ме изненада е разходомера (стрелката под оборотите) ... случва се когато карам по малките улички в центъра и примерно ще намалявам преди кръстовище ... натискам съединителя, изключвам от скорост и натискам спирачката и разходомера не пада веднага - стой си на около 3-4/100 за няколко секунди ... по-интересното е, че след като натисна съединител и изключа от скорост, точно в момента когато натискам педала на спирачката разхода скача примерно от 2/100 на 3-4/100 .... секунди след това странно показание разходомера си пада на 0 ...

... следва паническият въпрос .... има ли проблем :paranoid: :paranoid: :paranoid: или е излишна паника :uups:

2) сетих се за още нещо .... когато купихме колата и смених масло и всички филтри я заредих до-горе на ОМВ на бул. Гешов, нулирах разхода и по-показание на стрелката резервоара си беше пълен .... вчера ми светна лампата за резервата - бях изминал 592км. струва ми се малко ... колата не я ръчкам и се кара предимно сутрин около 9 и вечер около 18-20 ... по борд средния разход е 8.5/100 ... беше 7.8/100 през първите 200км ....

.... не ме разбирайте погрешно, не ми е за разхода (Голфа харчи 10-12/100) ... притеснявам се да и няма нещо на колата (само 590км преди резерва :shock: )... да не би да има нещо на дебитомера, че май четох някъде, че той не се лови от компютърна диагностика?

:uups: :uups: :uups: :uups: :uups: :uups:
И мен ме "ужили" колега от форума:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?p=1393313#1393313
Все още чакам извинение ... като от умрял писмо!

Изображение среден разход

Потребител
Аватар

Мнение от didony » 13 Юни 2008, 12:08

Здравей колега,
1.За разходомера,на мен ми прави същия номер,а освен това ако натискам спирачките на скорост(примерно 2-ра или 3-та)стрелката скача до 9,10 разход,и след това рязко пада на 0-та.Моя баварец е бензинов,ама не знам дали има някакво значение.
2.Средния разход от пълен резервоар докато светне лампата е около 700-750км,в зависимост от типа каране(в града или извън).
Така че за разходомера според мен няма проблем,но за това че едвам правиш 600км и светва лампата........
Нека и другите колеги които имат дизели да споделят
Мдааа.....който се е качил веднъж на BMW не слиза от него
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 13 Юни 2008, 12:11

автоматик ли е?
ако много я ръчкаш и киснеш в задръствания може и да е нормално
на мен лично ми светва след 700км но все пак аз карам в провинцията
по борд се движа до 7.5 ...даже обикновено за резервоар го нулирам под 7, а 8 не съм го виждал освен в първите километри след нулирането, но той така или иначе не е верен

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tankishev » 13 Юни 2008, 12:53

Оффф ..... почнах здраво да се притеснявам .... колата общо взето не я ръчкам (не се състезавам)... не я качвам над 2500 ... карам я предимно на 2000, че още не мога да и свикна - ако я карам на 1500 ми ускорява бавно и с повече газ... приципно карам с 58 :evil: даже често ползвам темпомат .... от какво може да е този разход ... нищо не свети ... това за дебитомера дали е така (че не се лови на компютър) - питам защото преди да я купим я закарахме в Дару и казаха, че няма проблеми.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е61
Детайли за колата: 525ix

Мнение от klita » 13 Юни 2008, 13:01

tankishev написа:Оффф ..... почнах здраво да се притеснявам .... колата общо взето не я ръчкам (не се състезавам)... не я качвам над 2500 ... карам я предимно на 2000, че още не мога да и свикна - ако я карам на 1500 ми ускорява бавно и с повече газ... приципно карам с 58 :evil: даже често ползвам темпомат .... от какво може да е този разход ... нищо не свети ... това за дебитомера дали е така (че не се лови на компютър) - питам защото преди да я купим я закарахме в Дару и казаха, че няма проблеми.

Колега, кажи дали е автоматик?????????

Ако е, значи разхода си е нормален. Ако ли не, има малко повече разход.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320dA '02

Мнение от Константинов » 13 Юни 2008, 13:36

[quote="©"]автоматик ли е?

Ми той колегата в първия пост пише че, натиска съединителя, изключва от скорост......

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tankishev » 13 Юни 2008, 13:44

Не е автоматик колата .... затова ме притеснява разхода и движението на разходомера.

ентусиаст
Аватар
Кара: MB w212 AMG
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от kronos » 13 Юни 2008, 13:51

Какви са тези 2000об. ? Сръчквай я повече, до 3 поне. Аз моята не и давам да пада под 2 и ми показва 6.2 до 6.9 най много. Вземи и махни катализаторите и си виж дебитомера.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tankishev » 13 Юни 2008, 15:03

kronos написа:...виж дебитомера....

Как може да се провери дебитомера?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: back to diesel(Ld)

Мнение от motor » 13 Юни 2008, 19:21

Що му вкарвате бръмбари в главата. За София неможе да се говори въобще за разход на 100 километра, можеби по-правилно е часов разход. Навсичко отгора той кара само през пиковите часове и никой не му знае стила на каране.
На мен снощи за 500 километра не ми стигнаха 50 литра бензин, а като знам как съм карал даже много малко е изгорила дали имам проблем с колата!? А и борда поне на моята лъже и то с 1-2 литра/100, поне брояча на километрите бърка с много малко.

tankishev написа:
kronos написа:...виж дебитомера....

Как може да се провери дебитомера?

Най-точно е с тестер при 3-4 режима на работа на двигателя, хоум мейд - откачаш буксата и ако тръгне като самолет значи е заминал(втория начин не дава точна представа за състоянието на дебитомера и винаги можеш да се прецакаш с един въздухомер в повече ей така за резерва).
БЯЛ ЛЯП И КОЛАТА ПО ИНЕРЦИЯ(НА ГАС)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tankishev » 13 Юни 2008, 22:05

Ами незнам за борда, но току що зареди и резервоара побра точно 57.7 ... по километраж 615 км ... което прави по колонка 9.4/100 :shock: ... кажете сега от къде да я подхвана за да разбера дали има проблем или е нормален разхода за времето, в което пътувам и за стила на каране както каза колегата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e90 320d 163hp 2006

Мнение от baga » 13 Юни 2008, 22:46

Абе колега, ти колко искаш да ти харчи? 7.4л е по книжка, ама в лабораторни условия :mhihi: Ти мислиш ли, че трафика в София е нормален? Ида питам, тука всеки се оплаква от не верен борд /за разхода/. Как стана така, че моя е супер точен? Засичал съм го по всички начини, включително и със скритото меню на борода.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tankishev » 14 Юни 2008, 0:02

е моя също е по-нисък по борд 8.5 по колонка 9.4 ... и все пак 9.4 май е много ... :uups: ... но като гледам колко хора са погледнали темата и колко мнения има явно на никой не му прави впечатление дали колата му харчи наред преди да светне някаква лампа по таблото

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е61
Детайли за колата: 525ix

Мнение от klita » 14 Юни 2008, 0:09

baga написа:Абе колега, ти колко искаш да ти харчи? 7.4л е по книжка, ама в лабораторни условия :mhihi: Ти мислиш ли, че трафика в София е нормален? Ида питам, тука всеки се оплаква от не верен борд /за разхода/. Как стана така, че моя е супер точен? Засичал съм го по всички начини, включително и със скритото меню на борода.

Колегата е много прав.
Даже за колите които са 150к.с., разхода по книга е Manual shift
7.9л./100км.
Не се измъчвай, слагай си нафта и си свиркай.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Carless
Мечтае да кара: Всичкото ///M

Re: Странни покзания за текущ разход

Мнение от PolandBall » 18 Мар 2016, 21:40

Здравейте, от 2-3 дена насам имам същия проблем със стрелката на текущия разход. Когато подавам гас като че ли не отлепя веднага и скача на 10+, а пусна ли педала на гаста стрелката се въща обратно спира на 2-3 деление за 2-3 секунди и след това пада до 0. Също сутрин когато двигателя е студен, като завъртя ключ оборотие леко скачат от 900 не около 1000, но не повече и всичко това с оборотите за е около 30-40 секунди след което си седят на 900 на свободна, но стрелката за разхода не спира да с тия номера. Искам само да поясня че, колата не гори повече, няма претрисания и прочие. Някой може ли да ми помогне или насочи къде да търся проблем? Това преди не се е случвално. Колата е 2004г, дизел, фейслифт, 6 скороти(ръчна), вдигателя е M47DO1, 150 коня. От както съм взел колата не съм сменял реално нищо освен тампони на двигател, спирачни маркучи и масла+филтри.

Благодаря предварително.
Khrevsu tvahyu gradu tore! Khrevsu kvatro midvhu piedhvro! Khrevsu Kristo midhvu? vhradro! Medvro vhtrienn utrah vreghgrho.

Следваща

Назад към E46