Странни покзания за текущ разход
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Странни покзания за текущ разход
Здравейте колеги, от скоро имаме дизелака (Е46 320д 02') и все ме тресе дали всичко и е наред на колата
1) ... та .. поредното нещо, което ми направи впечатление и ме изненада е разходомера (стрелката под оборотите) ... случва се когато карам по малките улички в центъра и примерно ще намалявам преди кръстовище ... натискам съединителя, изключвам от скорост и натискам спирачката и разходомера не пада веднага - стой си на около 3-4/100 за няколко секунди ... по-интересното е, че след като натисна съединител и изключа от скорост, точно в момента когато натискам педала на спирачката разхода скача примерно от 2/100 на 3-4/100 .... секунди след това странно показание разходомера си пада на 0 ...
... следва паническият въпрос .... има ли проблем
или е излишна паника
2) сетих се за още нещо .... когато купихме колата и смених масло и всички филтри я заредих до-горе на ОМВ на бул. Гешов, нулирах разхода и по-показание на стрелката резервоара си беше пълен .... вчера ми светна лампата за резервата - бях изминал 592км. струва ми се малко ... колата не я ръчкам и се кара предимно сутрин около 9 и вечер около 18-20 ... по борд средния разход е 8.5/100 ... беше 7.8/100 през първите 200км ....
.... не ме разбирайте погрешно, не ми е за разхода (Голфа харчи 10-12/100) ... притеснявам се да и няма нещо на колата (само 590км преди резерва
)... да не би да има нещо на дебитомера, че май четох някъде, че той не се лови от компютърна диагностика?

1) ... та .. поредното нещо, което ми направи впечатление и ме изненада е разходомера (стрелката под оборотите) ... случва се когато карам по малките улички в центъра и примерно ще намалявам преди кръстовище ... натискам съединителя, изключвам от скорост и натискам спирачката и разходомера не пада веднага - стой си на около 3-4/100 за няколко секунди ... по-интересното е, че след като натисна съединител и изключа от скорост, точно в момента когато натискам педала на спирачката разхода скача примерно от 2/100 на 3-4/100 .... секунди след това странно показание разходомера си пада на 0 ...
... следва паническият въпрос .... има ли проблем

2) сетих се за още нещо .... когато купихме колата и смених масло и всички филтри я заредих до-горе на ОМВ на бул. Гешов, нулирах разхода и по-показание на стрелката резервоара си беше пълен .... вчера ми светна лампата за резервата - бях изминал 592км. струва ми се малко ... колата не я ръчкам и се кара предимно сутрин около 9 и вечер около 18-20 ... по борд средния разход е 8.5/100 ... беше 7.8/100 през първите 200км ....
.... не ме разбирайте погрешно, не ми е за разхода (Голфа харчи 10-12/100) ... притеснявам се да и няма нещо на колата (само 590км преди резерва

И мен ме "ужили" колега от форума:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?p=1393313#1393313
Все още чакам извинение ... като от умрял писмо!
среден разход

Здравей колега,
1.За разходомера,на мен ми прави същия номер,а освен това ако натискам спирачките на скорост(примерно 2-ра или 3-та)стрелката скача до 9,10 разход,и след това рязко пада на 0-та.Моя баварец е бензинов,ама не знам дали има някакво значение.
2.Средния разход от пълен резервоар докато светне лампата е около 700-750км,в зависимост от типа каране(в града или извън).
Така че за разходомера според мен няма проблем,но за това че едвам правиш 600км и светва лампата........
Нека и другите колеги които имат дизели да споделят
1.За разходомера,на мен ми прави същия номер,а освен това ако натискам спирачките на скорост(примерно 2-ра или 3-та)стрелката скача до 9,10 разход,и след това рязко пада на 0-та.Моя баварец е бензинов,ама не знам дали има някакво значение.
2.Средния разход от пълен резервоар докато светне лампата е около 700-750км,в зависимост от типа каране(в града или извън).
Така че за разходомера според мен няма проблем,но за това че едвам правиш 600км и светва лампата........
Нека и другите колеги които имат дизели да споделят
Мдааа.....който се е качил веднъж на BMW не слиза от него

автоматик ли е?
ако много я ръчкаш и киснеш в задръствания може и да е нормално
на мен лично ми светва след 700км но все пак аз карам в провинцията
по борд се движа до 7.5 ...даже обикновено за резервоар го нулирам под 7, а 8 не съм го виждал освен в първите километри след нулирането, но той така или иначе не е верен
ако много я ръчкаш и киснеш в задръствания може и да е нормално
на мен лично ми светва след 700км но все пак аз карам в провинцията
по борд се движа до 7.5 ...даже обикновено за резервоар го нулирам под 7, а 8 не съм го виждал освен в първите километри след нулирането, но той така или иначе не е верен
Оффф ..... почнах здраво да се притеснявам .... колата общо взето не я ръчкам (не се състезавам)... не я качвам над 2500 ... карам я предимно на 2000, че още не мога да и свикна - ако я карам на 1500 ми ускорява бавно и с повече газ... приципно карам с 58
даже често ползвам темпомат .... от какво може да е този разход ... нищо не свети ... това за дебитомера дали е така (че не се лови на компютър) - питам защото преди да я купим я закарахме в Дару и казаха, че няма проблеми.

среден разход

- klita
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е61
- Детайли за колата: 525ix
tankishev написа:Оффф ..... почнах здраво да се притеснявам .... колата общо взето не я ръчкам (не се състезавам)... не я качвам над 2500 ... карам я предимно на 2000, че още не мога да и свикна - ако я карам на 1500 ми ускорява бавно и с повече газ... приципно карам с 58даже често ползвам темпомат .... от какво може да е този разход ... нищо не свети ... това за дебитомера дали е така (че не се лови на компютър) - питам защото преди да я купим я закарахме в Дару и казаха, че няма проблеми.
Колега, кажи дали е автоматик?????????
Ако е, значи разхода си е нормален. Ако ли не, има малко повече разход.
- Константинов
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320dA '02
[quote="©"]автоматик ли е?
Ми той колегата в първия пост пише че, натиска съединителя, изключва от скорост......
Ми той колегата в първия пост пише че, натиска съединителя, изключва от скорост......
Не е автоматик колата .... затова ме притеснява разхода и движението на разходомера.
среден разход

- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Какви са тези 2000об. ? Сръчквай я повече, до 3 поне. Аз моята не и давам да пада под 2 и ми показва 6.2 до 6.9 най много. Вземи и махни катализаторите и си виж дебитомера.
kronos написа:...виж дебитомера....
Как може да се провери дебитомера?
среден разход

- motor
- младши ентусиаст
-
- Кара: back to diesel(Ld)
Що му вкарвате бръмбари в главата. За София неможе да се говори въобще за разход на 100 километра, можеби по-правилно е часов разход. Навсичко отгора той кара само през пиковите часове и никой не му знае стила на каране.
На мен снощи за 500 километра не ми стигнаха 50 литра бензин, а като знам как съм карал даже много малко е изгорила дали имам проблем с колата!? А и борда поне на моята лъже и то с 1-2 литра/100, поне брояча на километрите бърка с много малко.
Най-точно е с тестер при 3-4 режима на работа на двигателя, хоум мейд - откачаш буксата и ако тръгне като самолет значи е заминал(втория начин не дава точна представа за състоянието на дебитомера и винаги можеш да се прецакаш с един въздухомер в повече ей така за резерва).
На мен снощи за 500 километра не ми стигнаха 50 литра бензин, а като знам как съм карал даже много малко е изгорила дали имам проблем с колата!? А и борда поне на моята лъже и то с 1-2 литра/100, поне брояча на километрите бърка с много малко.
tankishev написа:kronos написа:...виж дебитомера....
Как може да се провери дебитомера?
Най-точно е с тестер при 3-4 режима на работа на двигателя, хоум мейд - откачаш буксата и ако тръгне като самолет значи е заминал(втория начин не дава точна представа за състоянието на дебитомера и винаги можеш да се прецакаш с един въздухомер в повече ей така за резерва).
БЯЛ ЛЯП И КОЛАТА ПО ИНЕРЦИЯ(НА ГАС)
Ами незнам за борда, но току що зареди и резервоара побра точно 57.7 ... по километраж 615 км ... което прави по колонка 9.4/100
... кажете сега от къде да я подхвана за да разбера дали има проблем или е нормален разхода за времето, в което пътувам и за стила на каране както каза колегата.

среден разход

- baga
- младши ентусиаст
-
- Кара: e90 320d 163hp 2006
Абе колега, ти колко искаш да ти харчи? 7.4л е по книжка, ама в лабораторни условия
Ти мислиш ли, че трафика в София е нормален? Ида питам, тука всеки се оплаква от не верен борд /за разхода/. Как стана така, че моя е супер точен? Засичал съм го по всички начини, включително и със скритото меню на борода.

е моя също е по-нисък по борд 8.5 по колонка 9.4 ... и все пак 9.4 май е много ...
... но като гледам колко хора са погледнали темата и колко мнения има явно на никой не му прави впечатление дали колата му харчи наред преди да светне някаква лампа по таблото

среден разход

- klita
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е61
- Детайли за колата: 525ix
baga написа:Абе колега, ти колко искаш да ти харчи? 7.4л е по книжка, ама в лабораторни условияТи мислиш ли, че трафика в София е нормален? Ида питам, тука всеки се оплаква от не верен борд /за разхода/. Как стана така, че моя е супер точен? Засичал съм го по всички начини, включително и със скритото меню на борода.
Колегата е много прав.
Даже за колите които са 150к.с., разхода по книга е Manual shift
7.9л./100км.
Не се измъчвай, слагай си нафта и си свиркай.
- PolandBall
- младши ентусиаст
-
- Кара: Carless
- Мечтае да кара: Всичкото ///M
Re: Странни покзания за текущ разход
Здравейте, от 2-3 дена насам имам същия проблем със стрелката на текущия разход. Когато подавам гас като че ли не отлепя веднага и скача на 10+, а пусна ли педала на гаста стрелката се въща обратно спира на 2-3 деление за 2-3 секунди и след това пада до 0. Също сутрин когато двигателя е студен, като завъртя ключ оборотие леко скачат от 900 не около 1000, но не повече и всичко това с оборотите за е около 30-40 секунди след което си седят на 900 на свободна, но стрелката за разхода не спира да с тия номера. Искам само да поясня че, колата не гори повече, няма претрисания и прочие. Някой може ли да ми помогне или насочи къде да търся проблем? Това преди не се е случвално. Колата е 2004г, дизел, фейслифт, 6 скороти(ръчна), вдигателя е M47DO1, 150 коня. От както съм взел колата не съм сменял реално нищо освен тампони на двигател, спирачни маркучи и масла+филтри.
Благодаря предварително.
Благодаря предварително.
Khrevsu tvahyu gradu tore! Khrevsu kvatro midvhu piedhvro! Khrevsu Kristo midhvu? vhradro! Medvro vhtrienn utrah vreghgrho.
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3