Смяна на двигател изисква ли задължителна пререгистрация

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Смяна на двигател изисква ли задължителна пререгистрация

Мнение от charly » 12 Юни 2008, 19:03

В момента сменят двигателя на мойто БМВ 320 Д със същия такъв въпроса ми е трябва ли да ходя да правя пререгистрация с новия двигател щото на талона ми е отразен номера на стария.Да я карам така....или да намеря някой да ми пренабие номерата.

Потребител
Аватар

Мнение от didony » 12 Юни 2008, 20:48

Ами колега не знам ти къде си ,но тук в Испания двигателите се водят за резервна част и нямат номера :mhihi:
Мдааа.....който се е качил веднъж на BMW не слиза от него
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 12 Юни 2008, 21:04

принципно трябва да ходиш до кат ... ама тва е само по закон ..
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

Слави
Аватар

Мнение от © » 12 Юни 2008, 21:06

ако имаш документи за новия двигател пререгистрирай си я за да нямаш проблеми после

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 12 Юни 2008, 23:07

Ако го пренабиеш и не дай си боже да ти направят проверка-колата ти няма да излезе от "враня",по добре си я пререгистрирай или използвай стария блок.За същия двигател не знам ,но ако слагаш друг май първо се ходеше до "технотест"
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от plevenskiq_ » 13 Юни 2008, 1:29

Както каза колегата тук при нас в Испания всеки сменя двигателя без да се налага да преригистрира и да ходи по полиции. Би трябвало и в Бг да е така, но не съм сигурен.
Te Gusta Conducir?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от unison » 13 Юни 2008, 10:50

От Пловдив съм..тука май не е точно така защото номера е описан в два регистрационни талона заедно с номера на шасито.Доколкото разпитах трябва да ми се осигури фактура за закупения двигател.Заедно с документ удостоверяващ той от какво шаси е свален.И с тия документи заедно и с тези които са били за колата до момента се отива в КАТ за пререгистрация.Там проверяват двигателя да не би да се окаже краден.Ако е така конфискуват автомобила.Ако всичко е наред се плаща такса пререгистрация издават се нови талони и .......BMW ШОФИРАЙ С УДОВОЛСТВИЕ

Потребител
Аватар

Мнение от cartel » 13 Юни 2008, 15:28

unison написа:От Пловдив съм..тука май не е точно така защото номера е описан в два регистрационни талона заедно с номера на шасито.Доколкото разпитах трябва да ми се осигури фактура за закупения двигател.Заедно с документ удостоверяващ той от какво шаси е свален.И с тия документи заедно и с тези които са били за колата до момента се отива в КАТ за пререгистрация.Там проверяват двигателя да не би да се окаже краден.Ако е така конфискуват автомобила.Ако всичко е наред се плаща такса пререгистрация издават се нови талони и .......BMW ШОФИРАЙ С УДОВОЛСТВИЕ

точно така е както казваш.Аз съм го сменял и след това ходих до КАТ и направих пререгистрация и сега съм с нов талон.

Аватар
Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD

Мнение от V-max » 13 Юни 2008, 16:08

ех тези 150ки :mhihi: :mhihi: по-принцип е много добре да се направи легално , иначе просто заличаваш или просто повреждаш новия номер да не се вижда добре (с киселина например) и тогава ако има проблем минава като "не се чете" ...

Назад към E46