Прегазен пешеходец на бул.В.Левси и Дондуков.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: ..

Мнение от D3BEP » 09 Юни 2008, 18:57

Rebel написа:
vaskovasilev написа:...

Виж, к'во пич незнам как е по Ловеч, но в останалите градове градския транспорт е с предимство... Отвори си най-малко листовките дето си решавал когато си карал курсовете и виж... Така, че не се пали много , защото рейс трудно може да те засече (обикновено, когато се включва в движението, просто е с предимство и си длъжен да спреш да го пуснеш), така че ако "Бог ще ги наказва" както тъпо се изрази ти, за нещо, то няма да е защото "те засичат"...

По закон е верно, обаче е верно и другото.
Пак се връщам на споменатия от мен трилентов път.
Та там, шофьор на автобус на който мястото му по всички правила е в дясната лента, даже и законът да не г оказваше, го чакаше завой надясно, абсолютно безпричинно даде газ, изпревари на ръш и ме затвори в лявата лента! Беше от тия, "двукорпусните", като икаруси...
Резултатът? Не само спирачки, ами и гумите ми обраха странично сигурно 10-15 метра от бордюра на островчето... Просто не можех по - наляво.
Та ... има и закон... Има и колегиалност.
Тва че е с предимство не значи да се хвърля. Не знам кой би бил невинен според закона в тая ситуация... Знам само кой наистина беше виновен.
Е не бях аз, карах си в лявата лента.

оптимист-неверник
Аватар
Кара: старо Е 34
Мечтае да кара: ново Е 34
Детайли за колата: най- добрата

Мнение от ktv » 09 Юни 2008, 19:03

Дискусията тук много продължи. Нищо на тоя свят не е само черно или само бяло, и има случай, когато не е ясно кой прав, кой крив. Когато има пострадал, не думай загинал, винаги вината е у повече от един човек. Пак ще кажа- ЖАЛКО ЗА МОМИЧЕТО!
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 316i
Мечтае да кара: AC Schnitzer BMW M3

Re: ..

Мнение от Василев » 10 Юни 2008, 14:06

Rebel написа:
vaskovasilev написа:...

Виж, к'во пич незнам как е по Ловеч, но в останалите градове градския транспорт е с предимство... Отвори си най-малко листовките дето си решавал когато си карал курсовете и виж... Така, че не се пали много , защото рейс трудно може да те засече (обикновено, когато се включва в движението, просто е с предимство и си длъжен да спреш да го пуснеш), така че ако "Бог ще ги наказва" както тъпо се изрази ти, за нещо, то няма да е защото "те засичат"...

..отговарям ти само защото нещо във думите ти беше против Ловеч :)
И аз не знам как е "по Ловеч" , само съм роден там иначе живея в най голямото село в България - сиреч София :)
Листовките ги реших за 4 мин .. няма да спорим кой знае кой не знае правилата за движение , просто исках да кажа че самите шофьори на градския транспорт се мислят за голямата работа . Те хубаво са с предимство ама .. не са само те на този свят нали .. явно момичето което беше премазано е виновно а не е шофьора , защото шофьорите са с предимство нали :) .. Затова аз мразя градски транспорт - поради причината че един път и жена ми щеше да отнесе , жалко че не бях дам за да му тегля една п**ка майна .. мразя и маршрутки по простата причина че за тях платното за движение е едно и е само за тях и за никой друг .. надявам се че си съгласен с мен :)

Честно казано не вярвам ти да не си бил засичан от някой автобус в София ?

peace

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW

Мнение от Rebel » 10 Юни 2008, 14:45

Пич, не съм искал да засягам теб, Ловеч или който и да е било друг, така че сори за недоразумението. Но не си прав за шофьорите. Разбери, че и на тях не им е лесно. И не се мислят за голямата работа - те са си ГОЛЕМИ шофьори, няма спор. Масово леваците не могат да се оправят с движението в София с 2-метрови к**ва коли, пък камо ли с бус, рейс, камион и т.н
Вярно, че те носят отговорност за мн. хора, но просто нещастниците по улиците ги предизвикват да карат така... Бус лентата вече не е бус лента - тя е като лявата лента за изпреварване, само дето е от дясно :mhihi: :( (хила се но не е смешно много ясно :mhihi: )
Нек'ви пишлемета като нас дето са в истинското движение по 1 час на ден имат право да се изнервят и да правят нарушения (всички го правим, колкото и да ни се иска да ги избягваме, в тая смешна столица е неизбежно...), а рейсаджиите дето са по цял ден в лудницата не могат да си изпуснат нервите ли ? Е как, като ги засекат днеска 3 пъти нек'ви от масовите "тарикати" със СО регистрация и им се наложи да набият кучките и да съберат хората на стъклото на кабината, ми много ясно, че ще се изнервяят, морала ще им падне, не на нула ми още на долу и толеранса към останалите шофьори (виновни или не) също намалява :roll:
Не смея да твърдя кой е виновен и кой не... Не съм никой да правя заключения, но аз така ги виждам нещата.... Както вече споменах, загиналото момиче е било колежка на мой приятел и той ми каза, че ходела с мп3 - плейър (дори се върнала в същия ден до вкъщи да го вземе :cry: ). И аз си представям по следния начин нещата - Вчера минах от там и се загледах как тротоара се слива с пътя (незнам дали е направено за инвалиди или заради денивелацията...
И там е тясно, ако рейса не се изнесе достатъчно, задната му част има опасност да скоси малко завоя, гледам на самия ъгъл нетърпеливи пешеходци редовно си седят и чакат да светне зелено :confused:
Та момичето не е чуло рейса , зазяпало се е , шофьора не е изнесъл рейса и така - то става за части от секундата... Варианти хиляди, тежко е за всички - и за близките на момичето и за шофьора предполагам не е леко... :confused:

Незнам не смея да съдя никой, мога да кажа отново само жалко... :(
Заключения от типа "тъпи рейсаджии" са малко несериозни ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 316i
Мечтае да кара: AC Schnitzer BMW M3

..

Мнение от Василев » 10 Юни 2008, 16:16

..извода от цялата история е .. карайте внимателно :)

Предишна

Назад към Извън Темата