Прегазен пешеходец на бул.В.Левси и Дондуков.
Модератор: Общи модератори
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Re: ..
Rebel написа:vaskovasilev написа:...
Виж, к'во пич незнам как е по Ловеч, но в останалите градове градския транспорт е с предимство... Отвори си най-малко листовките дето си решавал когато си карал курсовете и виж... Така, че не се пали много , защото рейс трудно може да те засече (обикновено, когато се включва в движението, просто е с предимство и си длъжен да спреш да го пуснеш), така че ако "Бог ще ги наказва" както тъпо се изрази ти, за нещо, то няма да е защото "те засичат"...
По закон е верно, обаче е верно и другото.
Пак се връщам на споменатия от мен трилентов път.
Та там, шофьор на автобус на който мястото му по всички правила е в дясната лента, даже и законът да не г оказваше, го чакаше завой надясно, абсолютно безпричинно даде газ, изпревари на ръш и ме затвори в лявата лента! Беше от тия, "двукорпусните", като икаруси...
Резултатът? Не само спирачки, ами и гумите ми обраха странично сигурно 10-15 метра от бордюра на островчето... Просто не можех по - наляво.
Та ... има и закон... Има и колегиалност.
Тва че е с предимство не значи да се хвърля. Не знам кой би бил невинен според закона в тая ситуация... Знам само кой наистина беше виновен.
Е не бях аз, карах си в лявата лента.
- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
Дискусията тук много продължи. Нищо на тоя свят не е само черно или само бяло, и има случай, когато не е ясно кой прав, кой крив. Когато има пострадал, не думай загинал, винаги вината е у повече от един човек. Пак ще кажа- ЖАЛКО ЗА МОМИЧЕТО!
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!
- Василев
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 316i
- Мечтае да кара: AC Schnitzer BMW M3
Re: ..
Rebel написа:vaskovasilev написа:...
Виж, к'во пич незнам как е по Ловеч, но в останалите градове градския транспорт е с предимство... Отвори си най-малко листовките дето си решавал когато си карал курсовете и виж... Така, че не се пали много , защото рейс трудно може да те засече (обикновено, когато се включва в движението, просто е с предимство и си длъжен да спреш да го пуснеш), така че ако "Бог ще ги наказва" както тъпо се изрази ти, за нещо, то няма да е защото "те засичат"...
..отговарям ти само защото нещо във думите ти беше против Ловеч

И аз не знам как е "по Ловеч" , само съм роден там иначе живея в най голямото село в България - сиреч София

Листовките ги реших за 4 мин .. няма да спорим кой знае кой не знае правилата за движение , просто исках да кажа че самите шофьори на градския транспорт се мислят за голямата работа . Те хубаво са с предимство ама .. не са само те на този свят нали .. явно момичето което беше премазано е виновно а не е шофьора , защото шофьорите са с предимство нали

Честно казано не вярвам ти да не си бил засичан от някой автобус в София ?
peace
- Rebel
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW
Пич, не съм искал да засягам теб, Ловеч или който и да е било друг, така че сори за недоразумението. Но не си прав за шофьорите. Разбери, че и на тях не им е лесно. И не се мислят за голямата работа - те са си ГОЛЕМИ шофьори, няма спор. Масово леваците не могат да се оправят с движението в София с 2-метрови к**ва коли, пък камо ли с бус, рейс, камион и т.н
Вярно, че те носят отговорност за мн. хора, но просто нещастниците по улиците ги предизвикват да карат така... Бус лентата вече не е бус лента - тя е като лявата лента за изпреварване, само дето е от дясно
(хила се но не е смешно много ясно
)
Нек'ви пишлемета като нас дето са в истинското движение по 1 час на ден имат право да се изнервят и да правят нарушения (всички го правим, колкото и да ни се иска да ги избягваме, в тая смешна столица е неизбежно...), а рейсаджиите дето са по цял ден в лудницата не могат да си изпуснат нервите ли ? Е как, като ги засекат днеска 3 пъти нек'ви от масовите "тарикати" със СО регистрация и им се наложи да набият кучките и да съберат хората на стъклото на кабината, ми много ясно, че ще се изнервяят, морала ще им падне, не на нула ми още на долу и толеранса към останалите шофьори (виновни или не) също намалява
Не смея да твърдя кой е виновен и кой не... Не съм никой да правя заключения, но аз така ги виждам нещата.... Както вече споменах, загиналото момиче е било колежка на мой приятел и той ми каза, че ходела с мп3 - плейър (дори се върнала в същия ден до вкъщи да го вземе
). И аз си представям по следния начин нещата - Вчера минах от там и се загледах как тротоара се слива с пътя (незнам дали е направено за инвалиди или заради денивелацията...
И там е тясно, ако рейса не се изнесе достатъчно, задната му част има опасност да скоси малко завоя, гледам на самия ъгъл нетърпеливи пешеходци редовно си седят и чакат да светне зелено
Та момичето не е чуло рейса , зазяпало се е , шофьора не е изнесъл рейса и така - то става за части от секундата... Варианти хиляди, тежко е за всички - и за близките на момичето и за шофьора предполагам не е леко...
Незнам не смея да съдя никой, мога да кажа отново само жалко...
Заключения от типа "тъпи рейсаджии" са малко несериозни
Вярно, че те носят отговорност за мн. хора, но просто нещастниците по улиците ги предизвикват да карат така... Бус лентата вече не е бус лента - тя е като лявата лента за изпреварване, само дето е от дясно

Нек'ви пишлемета като нас дето са в истинското движение по 1 час на ден имат право да се изнервят и да правят нарушения (всички го правим, колкото и да ни се иска да ги избягваме, в тая смешна столица е неизбежно...), а рейсаджиите дето са по цял ден в лудницата не могат да си изпуснат нервите ли ? Е как, като ги засекат днеска 3 пъти нек'ви от масовите "тарикати" със СО регистрация и им се наложи да набият кучките и да съберат хората на стъклото на кабината, ми много ясно, че ще се изнервяят, морала ще им падне, не на нула ми още на долу и толеранса към останалите шофьори (виновни или не) също намалява

Не смея да твърдя кой е виновен и кой не... Не съм никой да правя заключения, но аз така ги виждам нещата.... Както вече споменах, загиналото момиче е било колежка на мой приятел и той ми каза, че ходела с мп3 - плейър (дори се върнала в същия ден до вкъщи да го вземе

И там е тясно, ако рейса не се изнесе достатъчно, задната му част има опасност да скоси малко завоя, гледам на самия ъгъл нетърпеливи пешеходци редовно си седят и чакат да светне зелено

Та момичето не е чуло рейса , зазяпало се е , шофьора не е изнесъл рейса и така - то става за части от секундата... Варианти хиляди, тежко е за всички - и за близките на момичето и за шофьора предполагам не е леко...

Незнам не смея да съдя никой, мога да кажа отново само жалко...

Заключения от типа "тъпи рейсаджии" са малко несериозни