Питане за боядисване с латекс

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Питане за боядисване с латекс

Мнение от Penchev » 03 Юни 2008, 15:20

Колеги, моля ви кажете ми,дайте ми съвет какво да правя ,че нещо забуксувах по тавана :mhihi: Абе боядисвам си тавана на всекидневната ,доста е топло и това ли незнам какво ,но не мога да го боядисам тоя таван без да стават гадни ивици от валяка :help:
Два вида латекс пробвах и не и не :evil: Тавана ми е на ивици,в момента в който мина с валяка и веднага съхне сякаш , а като беше студено и като си боядисвах тавана на "стаята за дране на женско месо" :twisted: латекса се разливаше,тавана седеше мокър а тоя сега да го вземат дяволите просто неще и неще :ranting:

Един ми вика "сипи вода в латекса като грунд и мини с него", друг ми вика "контактен грунд на БОРО" ,но брат ми се беше очистил с такъв грунд та си търкА тавана наново да го махне ... ужас кажете ми какво да правя :roll:

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 03 Юни 2008, 15:23

разреждай бре ;) предполагам говориш за ивиците, където валяка е застъпвал и е минал 2 пъти :roll: то ся май бая ще си поиграеш докато го направиш равномерно. разреждай с вода и минавай още няколко ръце. номера е да действаш по-бързо. ползвай удължение за валяка, вместо да се чепиш по стълби.
И аз като си боядисвах апартамента я направих тая грешка :mhihi:
Изображение

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 03 Юни 2008, 15:39

Иво , аз имам телескоп ,работя с мой приятел ,търкаляме валяците ,та очаквам скоро лагери да хрърлят :mhihi: ,но не става и не става :(
май ще трябва наистина да резреждам латекса :roll:

Абе докато монтирахме асансьорите на хотел "Метрополитън" в "Младост" едни пичове с компресори и чешки латекс правеха мазало хали не ами не знам какво :shock: Една групичка минава напред и лепи с най-тънкия покривен найлон с хартиено тиксо а другите пръскаха стени,тавани и заклевам се - бил съм по хотели по маса държави по Европа ,но такова качество не бях виждал никъде - гледаш стената,гледаш и след 5 секунди си готов омагьосан :mhihi: Потъваш в стената ... Мина ми през ум дали да не ги търся но за една стая 50 квадрата площ май няма да ми обърнат внимание ...

Георги Пенчев
Изображение

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 03 Юни 2008, 15:40

грунда е грунд ако си го положил преди латекса-са вече май е късно...!!
както казва колегата-разреждай и действай бързо ако е читав-нормален латекса требва да фане! има един турски латекс ,който хич не е лош и покрива добре ,но е взискателен на нанасяне-да не си зел от него!?!!
иначе боро-вите и оргахимските си се нанасят нормално,ма верно е жега...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stanchev » 03 Юни 2008, 15:42

трябваше да минеш първа ръка грунд с много разредена боя и нямаше да имаш такива ядове. сега мини 1-2-3 ръце по-разреденко и накрая една плътна. иначе ако имаш възможност да облепиш всичко най-добре е с пистолета.
Изображение

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 03 Юни 2008, 15:42

^ Другия Иво :arrow: Боро е латекса , но май температурата е повечко от необходимото ... Тавана е минат първо с разреден латекс и после една ръка нормален :roll:

Георги Пенчев
Изображение

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 03 Юни 2008, 15:43

от утре три дена го дават да вали-начи ше паднат сигурно температурите!така ,че ше съхне по-полека!
разреждай с водица и мацай полека и требва да стане-нема начин да не стане...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stanchev » 03 Юни 2008, 15:46

значи минавай само с разреден. аз го ядох с ЛЕКО ли къв беше тоя дето го рекламираха. верно хубави цветове, ма трябваше да взема ония шиш и мацката от рекламата :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mariovj » 03 Юни 2008, 16:00

колега,от 1-ва до 2-ра ръка колко време го чакаш да съхне :?:
трябват му поне 2-3 часа независимо колко е топло :idea:
ако и това не помогне отивай и взимай латекс за мокри помещения

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 03 Юни 2008, 16:33

Дам, тука яко философия на мазането :)
Ае фащаш, мажеш и разнасяш добре.
После оставаш ръката да хване, щото не хване ли сам ще си напрайш тъмните ивици.
После пак мажеш. И така, дор три пъти :)

Къв е тоя ивичест цвят?

Пич, къде ми е колата?
Аватар

Мнение от ! Алекс » 03 Юни 2008, 16:44

а валяка ти наред ли е :roll:
с дунапренен или от тея с конците цапондриш ;)

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 03 Юни 2008, 17:04

Отговарям на всички втпроси - първа ръка е нанесена преди над 1 месец.Втора преди седмица.Ивиците не са от белия цвят ами от това ,че много рязко дърпа латекса според мен :roll: ма като не съм професионалист :help: Валяците са космести, в единия се бяхме усъмнили и го отскубнах тутакси и сложих нов пак НЕдунапренен а космест и пак така ...

Ей след малко се качвам нагоре и според това какво стане довечера ще напиша :)

Много ви благодаря за вниманието и отговорите :bowdown:

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 03 Юни 2008, 17:11

Ако твърде бързо го дърпа стената, според мен принципа е обратен... Не по - рядък, а напротив, по - гъст латекс. Така си мисля. Стената дърпа влагата.
Ама бялото май по принцип не става добро без грунт. Просто наистина светлината много му личи...
Не чакай толкова много между първа и втора ръка, най - много ден. Като чакаш цял месец, ти не правиш първа и втора ръка ,а на практика отделни мазания. Идеята е все пак слоевете да прелеят повечко.

Мои препоръки, по това, коеот аз съм мазал.

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 03 Юни 2008, 17:14

И аз като мазах преди време така изглеждаше на ивици преди да изсъхне добре - не само таваните, но и стените, и се бях отчаял, че няма оправия, обаче като изсъхна на другия ден всичко си беше Ок - не си личаха никакви ивици и стената си беше равномерно боядисана, а се бях подготвил за ново яко мазане. Според мен това се случва, защото боята съхне неравномерно-примерно там където е малко по-дебел слоят съхне по бавно и изглежда друг цвят, но като изсъхне всичко нещата си идват на мястото.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 03 Юни 2008, 17:16

Someone, човекът ти е писал: Стената дърпа бързо, а мазането е свършило преди седмица :) Колко още да чака да съхне :mhihi: Явно че не е станало гот.

Следваща

Назад към Извън Темата