Питане за боядисване с латекс
Модератор: Общи модератори
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Питане за боядисване с латекс
Колеги, моля ви кажете ми,дайте ми съвет какво да правя ,че нещо забуксувах по тавана
Абе боядисвам си тавана на всекидневната ,доста е топло и това ли незнам какво ,но не мога да го боядисам тоя таван без да стават гадни ивици от валяка
Два вида латекс пробвах и не и не
Тавана ми е на ивици,в момента в който мина с валяка и веднага съхне сякаш , а като беше студено и като си боядисвах тавана на "стаята за дране на женско месо"
латекса се разливаше,тавана седеше мокър а тоя сега да го вземат дяволите просто неще и неще
Един ми вика "сипи вода в латекса като грунд и мини с него", друг ми вика "контактен грунд на БОРО" ,но брат ми се беше очистил с такъв грунд та си търкА тавана наново да го махне ... ужас кажете ми какво да правя
Георги Пенчев

Два вида латекс пробвах и не и не

Един ми вика "сипи вода в латекса като грунд и мини с него", друг ми вика "контактен грунд на БОРО" ,но брат ми се беше очистил с такъв грунд та си търкА тавана наново да го махне ... ужас кажете ми какво да правя

Георги Пенчев
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
разреждай бре
предполагам говориш за ивиците, където валяка е застъпвал и е минал 2 пъти
то ся май бая ще си поиграеш докато го направиш равномерно. разреждай с вода и минавай още няколко ръце. номера е да действаш по-бързо. ползвай удължение за валяка, вместо да се чепиш по стълби.
И аз като си боядисвах апартамента я направих тая грешка

И аз като си боядисвах апартамента я направих тая грешка

- Penchev
- Сватбаря
-
Иво , аз имам телескоп ,работя с мой приятел ,търкаляме валяците ,та очаквам скоро лагери да хрърлят
,но не става и не става
май ще трябва наистина да резреждам латекса
Абе докато монтирахме асансьорите на хотел "Метрополитън" в "Младост" едни пичове с компресори и чешки латекс правеха мазало хали не ами не знам какво
Една групичка минава напред и лепи с най-тънкия покривен найлон с хартиено тиксо а другите пръскаха стени,тавани и заклевам се - бил съм по хотели по маса държави по Европа ,но такова качество не бях виждал никъде - гледаш стената,гледаш и след 5 секунди си готов омагьосан
Потъваш в стената ... Мина ми през ум дали да не ги търся но за една стая 50 квадрата площ май няма да ми обърнат внимание ...
Георги Пенчев

май ще трябва наистина да резреждам латекса

Абе докато монтирахме асансьорите на хотел "Метрополитън" в "Младост" едни пичове с компресори и чешки латекс правеха мазало хали не ами не знам какво

Георги Пенчев
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
грунда е грунд ако си го положил преди латекса-са вече май е късно...!!
както казва колегата-разреждай и действай бързо ако е читав-нормален латекса требва да фане! има един турски латекс ,който хич не е лош и покрива добре ,но е взискателен на нанасяне-да не си зел от него!?!!
иначе боро-вите и оргахимските си се нанасят нормално,ма верно е жега...
както казва колегата-разреждай и действай бързо ако е читав-нормален латекса требва да фане! има един турски латекс ,който хич не е лош и покрива добре ,но е взискателен на нанасяне-да не си зел от него!?!!
иначе боро-вите и оргахимските си се нанасят нормално,ма верно е жега...
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
трябваше да минеш първа ръка грунд с много разредена боя и нямаше да имаш такива ядове. сега мини 1-2-3 ръце по-разреденко и накрая една плътна. иначе ако имаш възможност да облепиш всичко най-добре е с пистолета.

- Penchev
- Сватбаря
-
^ Другия Иво
Боро е латекса , но май температурата е повечко от необходимото ... Тавана е минат първо с разреден латекс и после една ръка нормален
Георги Пенчев

Георги Пенчев
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
от утре три дена го дават да вали-начи ше паднат сигурно температурите!така ,че ше съхне по-полека!
разреждай с водица и мацай полека и требва да стане-нема начин да не стане...
разреждай с водица и мацай полека и требва да стане-нема начин да не стане...
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
значи минавай само с разреден. аз го ядох с ЛЕКО ли къв беше тоя дето го рекламираха. верно хубави цветове, ма трябваше да взема ония шиш и мацката от рекламата 

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Дам, тука яко философия на мазането
Ае фащаш, мажеш и разнасяш добре.
После оставаш ръката да хване, щото не хване ли сам ще си напрайш тъмните ивици.
После пак мажеш. И така, дор три пъти
Къв е тоя ивичест цвят?

Ае фащаш, мажеш и разнасяш добре.
После оставаш ръката да хване, щото не хване ли сам ще си напрайш тъмните ивици.
После пак мажеш. И така, дор три пъти

Къв е тоя ивичест цвят?
- Penchev
- Сватбаря
-
Отговарям на всички втпроси - първа ръка е нанесена преди над 1 месец.Втора преди седмица.Ивиците не са от белия цвят ами от това ,че много рязко дърпа латекса според мен
ма като не съм професионалист
Валяците са космести, в единия се бяхме усъмнили и го отскубнах тутакси и сложих нов пак НЕдунапренен а космест и пак така ...
Ей след малко се качвам нагоре и според това какво стане довечера ще напиша
Много ви благодаря за вниманието и отговорите
Георги Пенчев

Ей след малко се качвам нагоре и според това какво стане довечера ще напиша

Много ви благодаря за вниманието и отговорите

Георги Пенчев
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Ако твърде бързо го дърпа стената, според мен принципа е обратен... Не по - рядък, а напротив, по - гъст латекс. Така си мисля. Стената дърпа влагата.
Ама бялото май по принцип не става добро без грунт. Просто наистина светлината много му личи...
Не чакай толкова много между първа и втора ръка, най - много ден. Като чакаш цял месец, ти не правиш първа и втора ръка ,а на практика отделни мазания. Идеята е все пак слоевете да прелеят повечко.
Мои препоръки, по това, коеот аз съм мазал.
Ама бялото май по принцип не става добро без грунт. Просто наистина светлината много му личи...
Не чакай толкова много между първа и втора ръка, най - много ден. Като чакаш цял месец, ти не правиш първа и втора ръка ,а на практика отделни мазания. Идеята е все пак слоевете да прелеят повечко.
Мои препоръки, по това, коеот аз съм мазал.
- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
И аз като мазах преди време така изглеждаше на ивици преди да изсъхне добре - не само таваните, но и стените, и се бях отчаял, че няма оправия, обаче като изсъхна на другия ден всичко си беше Ок - не си личаха никакви ивици и стената си беше равномерно боядисана, а се бях подготвил за ново яко мазане. Според мен това се случва, защото боята съхне неравномерно-примерно там където е малко по-дебел слоят съхне по бавно и изглежда друг цвят, но като изсъхне всичко нещата си идват на мястото.
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Someone, човекът ти е писал: Стената дърпа бързо, а мазането е свършило преди седмица
Колко още да чака да съхне
Явно че не е станало гот.

32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3