Историята... (с нови снимки)

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

кавалер-монтьор
кавалер-монтьор
Аватар
Кара: леки BMW-та :):):)
Мечтае да кара: Ferrari F12 Berlinetta

Историята... (с нови снимки)

Мнение от gazzzar » 29 Май 2008, 17:21

….на една сбъдната мечта!
Всичко започна в началото на миналото лято, след дълго търсене из немските сайтове и обикаляне на място в Германия я открих.....черна 318is Coupe….с Мтехник, в „почти” добро състояние с достатъчно екстри (оригинална черна HELLA, шибедах и отваряне на задните прозорци, естествено Рекаро, вградени в централната конзола уреди на Schnitzer, пълен зимен пакет)
Изображение
...с други думи добра основа за изграждането на това, което ми беше в главата. Докарах я в България някъде през началото на Август...видът и на снимките със сигурност изглеждаше доста по-добър от колкото беше в действителност, имаше малко ръжда на задната лява вежда и почти всеки детайл беше умишлено надран, салона не беше в перфектно състояние, нормално за кола произведена 1991година
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
но това не можа да ме направи по-малко щастлив от факта, че вече наполвина съм сбъднал мечатата си:
Изображение
Още след първия поглед усетих че ще има промяна на плана и че няма да ми стигне просто едно леко освежаване, а ще се боядисва цялата....веднага след като я регистрирах я оставих при бояджиите:
Изображение
по тяхни думи щеше да им отнеме не повече от 2, максимум 3 седмици за да я направят.....обаче крайният резултат беше точно 4 месеца...колата беше готова малко преди Коледа все пак наистина беше направена без забележка, хубавото беше, че от там излезна и със сменен двигател, не ми трябваше много време преди да установя, че IS-овия двигател не е подходящ за онова, което съм очаквал от една такава кола :twisted: , сложих и М20Б25, като по него автентично оставих само чугуна на блока и желязото на главата :lol: , всяко едно клапанче, бутало, вал, гумичка и болтче беше сменено с ново, направих го така, че и на мен да ми хареса резултата!
Изображение
Изображение
хоп...и вече го няма:
Изображение
ей го и новия вече в коша:
Изображение
Естествено, постарах се и добрия външен вид на изцяло новият мотор да не бъде забравен:
Изображение
тъкмо обмисляме какви реултати можем да очакваме от новия мотор :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
тук вече е с новата боя 8)
Изображение
По Нова Година, Дядо Мраз не ме беше забравил и ми донесе четири твърдички амортисьора MSP на Bilstein, не забрави дори и за пружините от Reuter Motorsport, създадени за каране в немската Група А, като по между другото видях, че ми е донесъл и четири диска Zimmermann Sport заедно с накладките и то не какви да е ами - Ferodo Racing :D.
ИзображениеПоръчах и от нашия приятел Юрген от отбора на Schnitzer във WTCC да ми изнамери един читав диф със заключалка, че без това толкова желано заключване нищо няма да направим, не след дълго с немска точност шпера беше натоварен за БГ. Слагайки новите, чаркалаци смених и предните носачи и всички втулки и тампони по предното
Изображение
и задно окачване. Резултата беше наистина твърд :mhihi: :mhihi: :mhihi: .
След това дойде ред и на реновирнето и на интериора, целият салон го закарах при Плешивия да го майсторят, взех си го от тях в уникален вид....седалките бяха тапицирани в плпат и алкантара, а вратите бяха изцяло алкантарени....

Изображение
Изображение
воланът, го поръчахме нов от Германия, за което Злати се погрижи ;)
Изображение
Изображение

тук някъде беше мястото и на глезотийките като MP3 Player-a Becker Grand Prix
Изображение
Изображение

който по чудесен начин се вписа в ръбатото таблото на старата баба, боднах и един голям борд,
Изображение
за да мога нагледно да следя изцеждането на джоба ми от палавото М20 :help: :mhihi:.
Набутах и по един ксенон де що видях място за крушки по фаровете.....та да ми е светло нощем по планинските пътища :mhihi:
Изображение

Естествено, когато колата беше почти готова, нямаше начин да не я тествам за да си сверя часовника с най-силните в този клас, а именно: ;)
Изображение
Първият и по-сериозен тест на колата беше на зимното съзтезнаие на Баховица (до Ловеч),
Изображение
Изображение
Изображение
важното в случая е, че успяхме да финишираме :mhihi:
Изображение
Карайки там, забелязах, че с нормалното Recaro на трийската няма да карам дълго, сметнах, че ще е по удачно да завивам с волана, вместо да се държа за него :mhihi: . Не след дълго с roko щяхме да ходим да гледаме рали Монте Карло, а на няма и 200км от там се намираше фабриката на небезисвестната рейсинг марка – OMP :twisted: :twisted: :twisted: ....този факт адски ме изкушаваше........ няма кво да ви лъжа съвсем скоро с rokо вече бяхме в шоурума на фирмата и изглеждахме като изтървани малчугани в ДетМаг..... Единственото нещо, което ме възпря да изкупя всичко дето ми се искаше да го имам в моята кола беше мисълта, че от там до България ще трябва да се прибираме пеш....и то доста гладни и жадни.....а и не на последно място с доста дългове към OMP :mhihi: . Все пак оборудвах бабата с седалка OMP RS,
Изображение

шесточкови колани,
Изображение
волан,
Изображение
педали и предна и задна разпънка, да не вземе да се разкрачи от стегнатото окачване :mhihi: . Нямах търпение като се върнах да монтирам новите глезотии, стойката на шофьора беше фантастична вече, волан го изнесох силно напред и на практика се получи перфектната позиция за мен зад волана на любимата кола :twisted:
Ето го и крайният резултат в интериора:
Изображение
И така радвайки се из българските планини на снега с моята Красавица дойде пролеттаи аз трябваше да помисля за някакви по-големи джанти, които да пасват на визията на колата..... точно тогава във форума беше писал един наш всеобщ приятел, който показа новата си придобивка:
Изображение
а това беше именно lazaroni, гледах я аз тая кола, радвах и се и в един момент установих, че от толкова гледане съм се влюбил в нейните джанти :mhihi: ....От там започна едно лудо навиване да ми ги продаде.....и вкрайна сметка спечелих......четири 16 цолови АZEV-a без никакви кривини и тн.... Изпратиха ми ги в България, аз незабавно ги закарах на един силен песъкоструй....от там отново при бояджията....и както си пише в дебелите книги - филер, основа....боя лак.....камера :D .....и в крайна сметка резултата не беше никак разочароващ 8) ......обаче нямаше как тия джанти да ги карам без гуми и отивайки при бате Дани в Младост минах (така или иначе ми е на път) през Маргел да си взема 4 F1-ци, че да могат да удържат (до няква степен) палавото дупе на трийстката :mhihi:
Ето го и резултата:
Изображение
Колата беше готова за наближаващия събор, с най-голямо нетърпение чаках да дойде момента, в който ще мога да я покарам на истинска писта....именно на Калояново (каква хубава реклама на Камор :mhihi: :mhihi: :mhihi: ):
Изображение
ето и една снимка извън пистата на три красиви негърчета....едното без подслон(покрив :mhihi: ):
Изображение
На този събор уви не можах да постигна добро класиране на пистата, но все пак имайки впредвид класа който беше измислен (над 2000куб см. :D )...иначе времевия резултат беше задоволителен - 1.07сек.
За конкурсите макар и без да имах каквато и да е нагласа и подготовка за участие се оказа, че спечеих в бързо сформиралата се (за първа година се оказа, че не може да се събере нужната бройка от участници в този конкурс за да може да бъде проведен, Любо Мегов ми звънна ако можем да се организираме и да участваме за да има все пак конкурс) група за конкурса "Е30" от четири автомобила :mhihi: (моя, на Косата, на Лазар и на Никола от Ловеч).
Все пак това беше едно голямо признание за мен, а и поълни липсващата рамка на стената :mhihi:
Изображение

За да бъде колата това, което е сега искам сърдечно да благодаря помоща на Сашо Косата, roko, Румен Тонков, bravo, lazaroni
:bowdown: :bowdown: :bowdown:
Гледайки завършената тема (май стана бая дълга :uups: ) си мисля, колко лесно изглежда всичко тук на весели приказки и качени снимки.....всъщност всичко е правено с огромна любов и голяма доза педантизъм, а колко нерви, време и не на последно място доста пари заминаха по тая кола само аз си знам.....и на колко пъти съм бил готов да я засиля в някоя стена и да се откажа....обаче уви нали съм си инат и обичам да довършвам всичко до край.....и това стана и то за мен се получи добре :D Другите оценки ги оставям на Вас:

.....тук случайно съм я снимал с няква бучка сирене :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

....а тук няква YES-ka със много специален американски чип :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Последна промяна gazzzar на 20 Авг 2009, 14:36, променена общо 1 път
ВСЕКИ ИСТИНСКИ BMW ЕНТУСИАСТ РАНО ИЛИ КЪСНО СИ КУПУВА Е30 ///M3.... 8) 8) 8)
Изображение
"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna

Каобой
Аватар
Кара: 318

Мнение от МРЪСНИЯТ_ХАРИ » 29 Май 2008, 17:36

Нямам думи...... :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Изображение

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: от онея старите....
Мечтае да кара: магазинска е30-ка

Мнение от GEORGIEV » 29 Май 2008, 17:42

:bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown:

голямо ЕВАЛА ;)
Изображение

The Ultimate Driver
The Ultimate Driver
Аватар
Кара: хората да се учат с ProDrive.bg
Мечтае да кара: BMW ///M, Ferrari, Porsche, Land Rover
Детайли за колата: 2003-2005 - '90 BMW E30 318is
2005-2006 - '97 Audi A4 2,6 Avant
2006-2008 - '90 BMW E30 325i Cabrio
2008-2009 - '98 BMW Z3 Roadster
2009-2009 - '96 BMW E34 525tds Touring
2009-2011 - '96 BMW M3 Evo Race Car
2009- - '92 BMW E36 320i
2011- - '98 BMW E36 323Ci

Мнение от DrivinGGoD » 29 Май 2008, 17:42

:bowdown: :bowdown: :bowdown:
:ok: :ok: :ok:
Със сигурност най-истински направеното и най-скъпо Е30 в България...
Много часове работа и много нерви,страшно много пари и мерак са хвърлени в тази кола, но всичко си заслужаваше...Знаеш че на теб винаги бих помогнал за каквото и когато трябва...
Ето така трябва да се прави когато искате хубаво Е30... Без да се жалят пари, време и нерви и само истински части без пестелъци от дреболии...
Евала братчед... Още една осъществена мечта...
Последна промяна DrivinGGoD на 29 Май 2008, 17:46, променена общо 1 път
------------------------------------------------------
Are you ///M enough?... - DrivinGGoD's Blog
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 324TD '88
Мечтае да кара: Custom made e30 with шукариии батко
Детайли за колата: E30 1987 10'th october grey mettalic 203/7 4 door Diesel 324 td (turbo-diesel)Mechanical Fuel Pump,Xenon lights,

Мнение от dancenation » 29 Май 2008, 17:43

Нямам думи.Замрях просто...Ни звук ни стон.ПРЕКРАСНА Е!
----Митко Тодоров Христов----
GSM:0886150079
ИзображениеИзображение
E30 - M21 + M50 = Ultimate Driving Machine
Изображение

FiRe WaLK WiTh Me !
Аватар
Кара: винаги с усмивка :)
Детайли за колата: 316is touring - Виолетка

Мнение от SpUd3r » 29 Май 2008, 17:49

просто перфектна :D
Tux0 Ca !
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kompi » 29 Май 2008, 17:50

Евала!!! :D
Сучииии!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 29 Май 2008, 18:10

Толкова много красота, перформанс и глезотии на едно място. НАПРАВО МЕЧТА!

Адаш наистина само ти си знаеш какво ти е коствала, НО СИ СТРУВА!!! НАИСТИНА!

п.с. и още нещо, колата наистина вози твърдо :twisted: :twisted: :twisted:

Капетано
Аватар
Кара: '90 328i/6 '95 540i/6

Мнение от LeX » 29 Май 2008, 18:12

Евала братчед, мойто мнение го знаеш :winky:

DrivinGGoD написа::bowdown: :bowdown: :bowdown:
....
Без да се жалят пари, време и нерви и само истински части без пестелъци от дреболии...

Сега адаш, айде без да се изхвърляме моля ти се :nono:
Аз така на око като я гледам повече от 5 хиляди камъка няма къде да е вкарал :lol: :ok:
Изображение

"My ambition....by the end of the day, to be the world champion" Colin McRae

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от niko_first » 29 Май 2008, 18:32

УНИКАЛНА Е30-ка човече :bowdown:
найстина невероятно много усилия са положени за колата обаче е просто УНИКАЛНА..... :yes:
Изображение.
само гасссс на ИС-ката

Ох, на баба!
Аватар
Кара: селскостопанска машина
Мечтае да кара: 4етириосен самосвал

..

Мнение от bavareca_86 » 29 Май 2008, 18:39

LeX написа:Евала братчед, мойто мнение го знаеш :winky:

DrivinGGoD написа::bowdown: :bowdown: :bowdown:
....
Без да се жалят пари, време и нерви и само истински части без пестелъци от дреболии...

Сега адаш, айде без да се изхвърляме моля ти се :nono:
Аз така на око като я гледам повече от 5 хиляди камъка няма къде да е вкарал :lol: :ok:

боя-2000лв
джанти-600-800лв
ока4ване-2000лв
претапициране-1000лв
спортна седалка+колан-500-700лв
мотор-2000лв
ами колега дотук над 7000,а волана,борда и още кой знае какво дето не е споменал ;)
и тва е по много груби сметки,а на едно две неща май сам написал доста смешни цени ;)
колата сам я виждал и наистина е много добра,евала колега ;)
БМВ фен с Е30-ска и малко акъл си е неочаквано добра комбинация
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Аватар
Кара: си двойката че е най-сигурна

Мнение от Shondy » 29 Май 2008, 18:39

сигурно ще се смеете ,но за малко да се разплача ,това е и моята мечта ,но ти си я сбъднал ,и аз благородно ти завиждам за което. благодаря ти за историята ,нямам думи .
ИзображениеИзображениеИзображение

The Ultimate Driver
The Ultimate Driver
Аватар
Кара: хората да се учат с ProDrive.bg
Мечтае да кара: BMW ///M, Ferrari, Porsche, Land Rover
Детайли за колата: 2003-2005 - '90 BMW E30 318is
2005-2006 - '97 Audi A4 2,6 Avant
2006-2008 - '90 BMW E30 325i Cabrio
2008-2009 - '98 BMW Z3 Roadster
2009-2009 - '96 BMW E34 525tds Touring
2009-2011 - '96 BMW M3 Evo Race Car
2009- - '92 BMW E36 320i
2011- - '98 BMW E36 323Ci

Мнение от DrivinGGoD » 29 Май 2008, 19:00

LeX написа:Сега адаш, айде без да се изхвърляме моля ти се :nono:

Вярно е дивак...те хората карат уникални Е30ки в състояние много по-добро от тази и с много повече екстри за по 5 000 лв. ... ама в сънищата си...

Всъщност едно истинско Е30 като това струва много повече от 10 000 лв. и не мисля че някой от нас се чувства балък от това...
Are you ///M enough?... - DrivinGGoD's Blog
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90LCI и E30 Cabrio

Мнение от Dr.Schnaps » 29 Май 2008, 20:49

Евала :yes:

4акам да пусне6 снимки от нова година.

Заслужава6е си :D

Само 4е така като гледам 4е ти е трябвало една година, а си си постоянно в БГ, направо се отказвам да правя моита... няма да успея в този живот :help:
:arrow: "Хората си купуват неща, от които не се нуждаят, с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които не харесват."
:arrow: "Независимо колко добрини или колко злини си направил през живота си, броя на хората, които ще дойдат на погребението ти зависи основно от времето."
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Louis » 29 Май 2008, 20:54

изчетох всичко на един дъх поне 4-5 пъти
мога да кажа само едно голямо ЕВАЛА :bowdown:
перфектна е :yes:
жив и здрав да си да и се радваш дълго време и тя покрай теб :D

П.П. :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Упомена!Одере!Сдържам!Учуден! ВанОс! ПрУжина! АкУмулатор! СемеринГ! АУспУх! КлапАн! РезервОар! ГаЗ! ФорУм! ОбрЪч! КУпувам! ВрЪЗка! БОбина! ЛосТче! КаРбУратор! ИталиАнски! ГрадУс
ИзображениеИзображение

Следваща

Назад към E30