катастрофирал колага току що 13.30 + СНИМКИ ВЕЧЕ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: e36 328i
Мечтае да кара: M5 e39

Мнение от crypton86 » 29 Май 2008, 16:21

Не колега имам предвит че и 2мата имаме страхотен късмет и занапред трябва много да внимаваме .... (но тои има по голяма вина от мене) но да сме живи и здрави това е наи важното :)

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 29 Май 2008, 16:21

genezis написа:
crypton86 написа: ... но уви не стана така и 2мата сме живи ...

надявам се нямаш това предвид???

Е обърка момчето употребата на "уви" - случва се - при всички случаи не е имал това предвид - сигурно не се е сетил за "слава богу" ;) !

Потребител
Аватар

Мнение от crypton86 » 29 Май 2008, 16:27

:) явно още съм в стрес :) но занапред такифа маневри не правя а тои да внимава как кара :) :P

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535D, E39 M5 99,E36 328is '97
Мечтае да кара: E46 M3 Csl
Детайли за колата: IS с присадено сърце, конита-монита и т.н. :)

Мнение от Akyosev » 29 Май 2008, 16:28

crypton86 написа:Моита тъпа грешка е че правя обратен завои на 2на непрекъсната ..... но кои няма да направи това в днешното движение на празна улица при това ... просто тоя е летял от др светофар с над 100 и е дошъл до мене за броени секунди .... !!!!

Дано това не ти изяде главата. Органите много се хващат за тая 2на непрекъсната - мисля, че взимат 10 точки за преминаване през такава. Не е лошо до го имаш като обица на ухото, но като имаш предвид нарушенията на оня с мотора ... дано всичко мине леко през застрахователите.
И да си купиш в пъти по-добра :winky:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е34 520

Мнение от genezis » 29 Май 2008, 16:28

Maverick_VS написа:
genezis написа:
crypton86 написа: ... но уви не стана така и 2мата сме живи ...

надявам се нямаш това предвид???

Е обърка момчето употребата на "уви" - случва се - при всички случаи не е имал това предвид - сигурно не се е сетил за "слава богу" ;) !

да бе щото така казано ( написано ) прозвуча адски гадно :winky:

Потребител
Аватар

Мнение от crypton86 » 29 Май 2008, 16:47

Дано да е в пъти по готина ... са в понеделник чакам 1 да я вкарат 97ма дигитален клим ... кожен салон 17ка джанта , спортно окачване и другите екстри за модела за 6000 и да не е е тая аз знам че ще е по добра :) а за увито не се осетих и в бързината го пратих ... ;) а бе важното е че сме живи тенекии и ламарими бол , а живота е 1 безкомпромисен и това вече ми е обица която вечно ще помня :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 29 Май 2008, 17:55

в подобен случай в друга държава нямаш ли книжка виновен или не отнасяш цялата вина и даже плащаш на шофьора на колата ама тук кой знае какво ще измислят..тук освободиха стависки и станаха международен резил та какво остава за тебе

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 29 Май 2008, 17:59

като гледам снимките... просто си блеял... да не говориме че има двойна непресечена лента и ти си точно върху нея... ма ти си знаеш де... виновен си. и то много. просто имаш късмет че този е бил без книжка и е "бягал"...

като говориме за знаенето- ти нали знаеш за себе си че това не е удар със 160? ти виждал ли си удар със 160? две неща ще се случат при такава скорост - мотора ще е на части и ще е от другата страна на колата. и ти ще си със комоцио а моторджията ще е имал летателна фаза от 10-15 метра и ще се е приземил от другата страна на колата и най-вероятно ще се бори за живота си освен ако не е паднал както трябва и не се е плъзнал ако е бил със добра екипировка.

не съм особено горд със това, но съм виждал повече катастрофи със мотори от колкото ми се е искало- това на тези снимки е удар със 60-70км. не повече. и ти батка си виновен.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 29 Май 2008, 18:09

alx написа:като гледам снимките... просто си блеял... да не говориме че има двойна непресечена лента и ти си точно върху нея... ма ти си знаеш де... виновен си. и то много. просто имаш късмет че този е бил без книжка и е "бягал"...

Ааа и кво викаш тоя къде е минал през няколко кръстовища със 100-160 е разчитал на двойните непрекъснати ленти а?

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 29 Май 2008, 18:11

///peter написа:
alx написа:като гледам снимките... просто си блеял... да не говориме че има двойна непресечена лента и ти си точно върху нея... ма ти си знаеш де... виновен си. и то много. просто имаш късмет че този е бил без книжка и е "бягал"...

Ааа и кво викаш тоя къде е минал през няколко кръстовища със 100-160 е разчитал на двойните непрекъснати ленти а?

не. всеки моторджия които разчита на маркировката да го пази е наивен самоубиец. просто не е карал толкова бързо. научи се да гледаш със очите си а не със ушите си...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 29 Май 2008, 18:25

:mhihi: евала щом ги знаеш нещата, удара бил със 60-70 ми да вееее, тоя с мотора никва вина е нямал. Само ми е чудно като е карал със 60-70 как аджеба не го е видял на такова пространство и не е спрял пред него ;)

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 29 Май 2008, 18:33

ти откъде знаеш на какво растояние от мотора младежа е решил да му пробва рефлексите като е извил обратния през двойна непресечена лента?

всичко което знаеме като "факти" е от момчето което е причинило катастрофата. нали знаеш че това не винаги е задължително да е вярната гледна точка?

аз просто казвам че от снимката виждам две неща. една кола тръгнала неправилно да върти обратен и един мотор които дори не му се е смачкала предната вилка което е най-трошливото на един мотор при челен удар... и си правя изводите.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 29 Май 2008, 18:41

Пич няма как да се удари в средата, ако кара с 60 км и то да не е бил на разтояние... при рязка маневра на кола до теб няма как да я натресеш в средата, по-скоро в предната част но да се удариш челно в страничната врата.. не е била никак изненадваща ;)

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 29 Май 2008, 18:53

///peter написа:Пич няма как да се удари в средата, ако кара с 60 км и то да не е бил на разтояние... при рязка маневра на кола до теб няма как да я натресеш в средата, по-скоро в предната част но да се удариш челно в страничната врата.. не е била никак изненадваща ;)

може да си е гледал във огледалата да види дали го гонят. може да се е бил обърнал да погледне. може да не е добър пилот (повечето не сме) и при появата на рязко препятствие да няма реакция а удар централно (повечето моторджии във такаква ситуация стисват предната спирачка и се удрят централно във препятствието защото упражнението "спиране със предна спирачка и завиване" не им е ясно...

може... може много неща. аз ти тълкувам крайния резултат и пораженията по колата и мотора.

и за да не съм голословен- ето ти типичен удар със 120км. да виждаш някакви разлики? вярно че колата е кашонест боклук и е36-цата е по-здрава ама... мисля че очевидното е било очевадно

Изображение
алекс
трабант 601с
разни други возила

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Мнение от bigmurzi » 29 Май 2008, 19:01

///peter написа:Пич няма как да се удари в средата, ако кара с 60 км и то да не е бил на разтояние... при рязка маневра на кола до теб няма как да я натресеш в средата, по-скоро в предната част но да се удариш челно в страничната врата.. не е била никак изненадваща ;)

:nono: Мене с рязка маневра си ме натресоха в средата.. има две движещи се тела, лошото е, че се управляват от два отделни индивида иначе лесно..
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата