Проблем с централното на новата Бима!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Проблем с централното на новата Бима!

Мнение от meha » 25 Май 2008, 19:17

Такааа.....вчера си ми пристигна новата играчка от Италия......Е36 318и М43...98год,много запазенка и много гледана,но единственото което не ми работи е централното,проблема е следния!

Когато заключа вратите със ключ от шоф.врата се заключват всички врати,капачка резервоар,шибидаха се прибира ако е отворен,но самозадна лява врата не се заключва!

Следващия проблем е,че когато заключвам от пасажерската врата,или от багажника ми,се заключва всичко,само НЕ Шоф. и задна лява :!:
А на "старата" Бима където и за пъхнеш ключва заключва всичко!

Монтирах и аларма и човека ми каза че управляващата машинка във шоф.врата не ми работи,а каза че задната може и да е здрава,но да не получава сигнал от шоф. :confused:

Тааа...някакви идей какво да правя,че днеска разглобих корите,ама на задната врата не можах да се ориентирам как се сваля машинката........а и на предната също :uups:

Ако може малко :help: :help: :help: че е много гадно да заключвам с ключ,пък после да включвам алармата и така......а и си е друго като си оставил забравен шибидаха отворен,така от разстояние да го затвориш :mhihi: :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: го полека..

Мнение от D_I_V_A_K_A » 25 Май 2008, 20:55

И при мен е така.Много е кофти така :evil: ,но при някой жичкаджия и щте се оправи :)
I DON'T DRIVE VERY FAST....I JUST FLY TOO LOW!!!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 25 Май 2008, 22:10

Абе нещо неразбрах...... :confused: :confused: :confused: къде е проблема.......наистина ли ми е повредена машинката на централното......или алармаджиите не са си свързали алаармата правилно :bang:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 26 Май 2008, 1:02

Скромни наблюдения.
Вероятно имаш комфорт модул, който управлява всички.

За да не ти заключва някоя, означава че конкретната не получава сигнал, което вероятно е лош контакт.

Жичкаджиите не ги връзват правилно, понеже не ползват схеми и карат на обща култура. Аз примено не мога да заключа с алармата капачката на резервоара, което означава, че не е вързана на правилното място на комфорт модула. Неприятото е че ще трябва да си разколача за N-ти път колата, за да си намеря къде точно е сигнала от алармата за заключване.

Така че отдели малко време, проучи схемите и виж какво можеш да направиш

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 26 Май 2008, 10:38

Преди да монтират алармата беше същото положение!
Иначе имам комфорт модул,защото като задържа ключа в завъртяно положение на шоф.врата и се вдигат стъклата,шибидаха се затваря и така ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M43B18'97
Мечтае да кара: ново BMW

Мнение от Mitack » 26 Май 2008, 10:49

колега, тъй като си свалил корите на вратите - откачи кабелите на машинките и се опитай ръчно да им подеш сигнал. Ако не се задейства значи са развалени. имаше една тема за поправяне на тези машинки (сменат се едни микропревключватели) ако не лошо.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 26 Май 2008, 10:50

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=67724 - това правих аз,предполагам и при теб е такъв проблема...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 26 Май 2008, 11:48

абе четох каквото можах да намеря в търсачката,вкл и тази тема,ама нещо не можах да разгадая как се сваля куплунга на шоф.машинка....а пък за машинката да не говорим........много тесно баце :mhihi:
А на задната врата още по-голяма теснотия :roll:

Някой да има представа как се демонтират машинките :help:

старши ентусиаст
Аватар
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 26 Май 2008, 11:56

На куплунга има един механизъм който го заключва,издърпва се една пласмаса и той се изважда сам,самата машинка е хваната на едни жлебове,трябва да ги разтвориш внимателно с тънка отвертка...абе игра на нерви е :(

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 05 Юни 2008, 13:29

Вчера ебати аномалията :shock:
Бях оставил колата на паркинга където нямаше сянка,е цяла сутрин я е пекло колата жегата....отивам на обяд да врътна едно кръгче :mhihi: ....и отдалече изкл.алармата и чувам нещо цък :shock:
Отивам при колата,гледам я отворена,закл пак алармата с дистанц.тя се заключва :shock: :shock: :shock:
И така довечерта когато вече беше студено и пак не искаше :shock:

Та възможно ли е да е лощ контакт на машинката......всичко друго работи без проблем и винаги,стъкла,шибидах... ;)

:confused: :confused: :confused: :confused:

старши ентусиаст
Аватар
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 06 Юни 2008, 10:03

Точно така правеше и при мен :mhihi: и е от ключето дето съм описал...

Назад към E36