Въпрос за максимална скорост ...

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Въпрос за максимална скорост ...

Мнение от didich » 25 Май 2008, 23:37

Гледах темите.... стана ми ясно, че не е ясно дали колата ти наистина може се движи с километрите, който всъщност километража ти показва. Мойта я пробвах по магистралата към Пловдив.... к'во да кажа 210 неще повече, стрелката на оборотомера е на 6000 об/мин някъде неможе да достигне прекъсвача...това немога да си го обесня... ? (м43 1.6 '94 гуми 15' 205/60)
Не насилвайте нещата, просто вземете по-голям чук!

no comment!!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Въпрос за максимална скорост ...

Мнение от mityooo » 25 Май 2008, 23:48

didich написа:стрелката на оборотомера е на 6000 об/мин някъде неможе да достигне прекъсвача...това немога да си го обесня... ?

Какво има да си обесняваш като не и стигат конете просто :!: ;) А и 210 реални на равен път и с попътен вятър не може да вдигне тази кола :(
0898578595

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ozy » 25 Май 2008, 23:57

Понеже мотора ти неможе да преодолее съпротивлението, за това и неможеш да стигнеш прекъсвач. :mhihi:
А моите коли стигат прекъсвач на 215км/ч мерено с GPS !!! Е34-ката вероятно ако не беше с 4.45 диф, щеше и повече да вдигне 8)

ПС: Щом си вдигнал 210км/ч с литър и шестин... значи си ОК, но все пак не забравяй че скоростомера винаги показва в повече :idea:

Поздрави.
Красимир Дянков

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 25 Май 2008, 23:59

Колко повече?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от didich » 26 Май 2008, 0:01

прекъсвача батка, колата е купена на 94000 км ; ) как ти звучи ?

no comment!!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от didich » 26 Май 2008, 0:04

ozy написа:ПС: Щом си вдигнал 210км/ч с литър и шестин... значи си ОК, но все пак не забравяй че скоростомера винаги показва в повече :idea:

сега е ред на песимистите, а именно че показва по-малко, а не както ти каза повече ? кои е крив кои е прав ? :) Дайте и некои аргумент, туковиж сме повярвали наистина . Мерси предварително.

no comment!!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ...don`t drive fast, just fly low
Мечтае да кара: E36 M3

Мнение от BT9028BA » 26 Май 2008, 1:51

А да питам 320-ка за колко секунди дига максималната си скорост от 215km

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bbekov » 26 Май 2008, 1:59

По каталог макс. скорост е 195км/ч мисля ... сам си прави извода колко "по-малко" показва скоростомера :) .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: в шоуто на тройките

Мнение от swh_bmw » 26 Май 2008, 2:25

Здравейте,
Който има големия борд компютър може да си направи един тест.
Стартирвате скритата функция номер 8 (който показва километрите в час) и гледате километража. Ще забележите че километража действително показва по голяма стойност от колкото е изчислила колата. Ако имате и GPS устройство ще за бележите че и бордовия компютър показва в повече. Така че грешкта на километража е най голяма. На 210 км/ч сигурно ще е около ~200 км/ч действително.
Поздрави

ентусиаст
Аватар
Кара: Без книжка.
Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.

Мнение от t060 » 26 Май 2008, 4:21

С риск да се изложа :uups: , на 320 ванос купенце колко му е максиамлната като се махне ограничителя? Двигателя си е в перфектно състояние, ама с тия цени ще иде една заплата за теста, за това питам.
Изображение
От тогава русото не е на мода.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dqvola666 » 26 Май 2008, 7:05

Аз като замервам с GPS-а отклонението ми варира от 2-5км ама знам ли може различните коли различно да е пък и знаете гуми работи и те дават ефект. А иначе за 1,6 двигател тва си е постижение :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 26 Май 2008, 8:40

Каталога го махнете, но и аз мисля, че надценявате отклонението.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 26 Май 2008, 8:55

Иска ти се да го надценяваме...

Форда ми при 220 на километраж е със 185 (нали се сещаш, че повече не може с 1.6. Един пич ми се кълнеше в майка си, че с GPS го е направил. Предлагах да му подаря моя, ако вдигне с Ескорт 1.6 220 истински, дори и по надолнищата към Черна котка... ми не се нави...

Хубаво че БМВ-то е с читав километраж, но въпреки всичко си мисля че повече от фабричното с 10 годишна кола, освен ако не я пълниш с керосин, няма да можеш да вдигнеш. Sorry бате, по-добре не мъчи колицата да й вадиш буталата, ами си карай и се кефи на живота. На никой нищо не можеш да докажеш с тея 100 коня и 1.5 тона.

И по-малко Need for Speed...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 26 Май 2008, 9:06

Има много глупаво противоречие в това да приемаме фабричните данни за максимална скорост, а да отхвърляме тотално фабричния километраж, не мислиш ли, liloff ?
Куца малко логиката, веднъж така, веднъж така.

Не спорим за това дали може 316 да вдигне 300 приятелю.
Спорим за това - не знам каква кола точно е бил твоят форд, но аз съм карал със 180 - 190 в колони със:
Опел
Пежо
Мерцедес - GL
НОва Е - класа
Други бмв-та.
Пасат.
И скоростта си съвпадаше. Ако да е имало отклонения по километража, ае да е било 1-2-3 км/ч - почти неуловимо.
Освен всички производители да са се наговорили???

Не знам какви са познанията за колите, но аз пък съм продавал GPS - и. И системите към тях. За най - големите фирми в България.
И ако знам нещо, то е че ДжиПиЕса дава отклонение.
И освен отклонение и закъснение на данните. Което създава приблизителност на положението.
Като това зависи от приложеният към него софтуер.
Да, има и софтуер с който могат да се следят самолети.
Такъв джипиес ше струва малко повече от колите. Нови, разбира се.
Съмнявам се да е мерена скоростта с него.

Нали разбираш къде е абсурда за мене? Малко темата ми прилича на "опааа, тука некъв с 316-ка се зе за голям". Ем всички бмв-та са готини, ем половината не стават, ем километража е грешен ем книжката е вярна...
Дразни ме темата, щото за мен има скрито мерене на пишки в нея приятел.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от didich » 26 Май 2008, 9:52

D3BEP написа:Има много глупаво противоречие в това да приемаме фабричните данни за максимална скорост, а да отхвърляме тотално фабричния километраж, не мислиш ли, liloff ?
Куца малко логиката, веднъж така, веднъж така.

Не спорим за това дали може 316 да вдигне 300 приятелю.
Спорим за това - не знам каква кола точно е бил твоят форд, но аз съм карал със 180 - 190 в колони със:
Опел
Пежо
Мерцедес - GL
НОва Е - класа
Други бмв-та.
Пасат.
И скоростта си съвпадаше. Ако да е имало отклонения по километража, ае да е било 1-2-3 км/ч - почти неуловимо.
Освен всички производители да са се наговорили???

Не знам какви са познанията за колите, но аз пък съм продавал GPS - и. И системите към тях. За най - големите фирми в България.
И ако знам нещо, то е че ДжиПиЕса дава отклонение.
И освен отклонение и закъснение на данните. Което създава приблизителност на положението.
Като това зависи от приложеният към него софтуер.
Да, има и софтуер с който могат да се следят самолети.
Такъв джипиес ше струва малко повече от колите. Нови, разбира се.
Съмнявам се да е мерена скоростта с него.

Нали разбираш къде е абсурда за мене? Малко темата ми прилича на "опааа, тука некъв с 316-ка се зе за голям". Ем всички бмв-та са готини, ем половината не стават, ем километража е грешен ем книжката е вярна...
Дразни ме темата, щото за мен има скрито мерене на пишки в нея приятел.

Ами тогава не си вади пишката приятел, друго незнам какво мога да ти кажа. Аз се просто се интересувах за прекъсвача нищо повече. Мерси на всички. Поздрави :)

no comment!!!!

Следваща

Назад към E36