Въпрос за максимална скорост ...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Въпрос за максимална скорост ...
Гледах темите.... стана ми ясно, че не е ясно дали колата ти наистина може се движи с километрите, който всъщност километража ти показва. Мойта я пробвах по магистралата към Пловдив.... к'во да кажа 210 неще повече, стрелката на оборотомера е на 6000 об/мин някъде неможе да достигне прекъсвача...това немога да си го обесня... ? (м43 1.6 '94 гуми 15' 205/60)
Re: Въпрос за максимална скорост ...
didich написа:стрелката на оборотомера е на 6000 об/мин някъде неможе да достигне прекъсвача...това немога да си го обесня... ?
Какво има да си обесняваш като не и стигат конете просто

0898578595
Понеже мотора ти неможе да преодолее съпротивлението, за това и неможеш да стигнеш прекъсвач.
А моите коли стигат прекъсвач на 215км/ч мерено с GPS !!! Е34-ката вероятно ако не беше с 4.45 диф, щеше и повече да вдигне
ПС: Щом си вдигнал 210км/ч с литър и шестин... значи си ОК, но все пак не забравяй че скоростомера винаги показва в повече
Поздрави.
Красимир Дянков

А моите коли стигат прекъсвач на 215км/ч мерено с GPS !!! Е34-ката вероятно ако не беше с 4.45 диф, щеше и повече да вдигне

ПС: Щом си вдигнал 210км/ч с литър и шестин... значи си ОК, но все пак не забравяй че скоростомера винаги показва в повече

Поздрави.
Красимир Дянков
ozy написа:ПС: Щом си вдигнал 210км/ч с литър и шестин... значи си ОК, но все пак не забравяй че скоростомера винаги показва в повече![]()
сега е ред на песимистите, а именно че показва по-малко, а не както ти каза повече ? кои е крив кои е прав ?

- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
- Кара: ...don`t drive fast, just fly low
- Мечтае да кара: E36 M3
Здравейте,
Който има големия борд компютър може да си направи един тест.
Стартирвате скритата функция номер 8 (който показва километрите в час) и гледате километража. Ще забележите че километража действително показва по голяма стойност от колкото е изчислила колата. Ако имате и GPS устройство ще за бележите че и бордовия компютър показва в повече. Така че грешкта на километража е най голяма. На 210 км/ч сигурно ще е около ~200 км/ч действително.
Поздрави
Който има големия борд компютър може да си направи един тест.
Стартирвате скритата функция номер 8 (който показва километрите в час) и гледате километража. Ще забележите че километража действително показва по голяма стойност от колкото е изчислила колата. Ако имате и GPS устройство ще за бележите че и бордовия компютър показва в повече. Така че грешкта на километража е най голяма. На 210 км/ч сигурно ще е около ~200 км/ч действително.
Поздрави
- t060
- ентусиаст
-
- Кара: Без книжка.
- Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
- Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.
С риск да се изложа
, на 320 ванос купенце колко му е максиамлната като се махне ограничителя? Двигателя си е в перфектно състояние, ама с тия цени ще иде една заплата за теста, за това питам.

От тогава русото не е на мода.
- dqvola666
- младши ентусиаст
-
Аз като замервам с GPS-а отклонението ми варира от 2-5км ама знам ли може различните коли различно да е пък и знаете гуми работи и те дават ефект. А иначе за 1,6 двигател тва си е постижение 

Иска ти се да го надценяваме...
Форда ми при 220 на километраж е със 185 (нали се сещаш, че повече не може с 1.6. Един пич ми се кълнеше в майка си, че с GPS го е направил. Предлагах да му подаря моя, ако вдигне с Ескорт 1.6 220 истински, дори и по надолнищата към Черна котка... ми не се нави...
Хубаво че БМВ-то е с читав километраж, но въпреки всичко си мисля че повече от фабричното с 10 годишна кола, освен ако не я пълниш с керосин, няма да можеш да вдигнеш. Sorry бате, по-добре не мъчи колицата да й вадиш буталата, ами си карай и се кефи на живота. На никой нищо не можеш да докажеш с тея 100 коня и 1.5 тона.
И по-малко Need for Speed...
Форда ми при 220 на километраж е със 185 (нали се сещаш, че повече не може с 1.6. Един пич ми се кълнеше в майка си, че с GPS го е направил. Предлагах да му подаря моя, ако вдигне с Ескорт 1.6 220 истински, дори и по надолнищата към Черна котка... ми не се нави...
Хубаво че БМВ-то е с читав километраж, но въпреки всичко си мисля че повече от фабричното с 10 годишна кола, освен ако не я пълниш с керосин, няма да можеш да вдигнеш. Sorry бате, по-добре не мъчи колицата да й вадиш буталата, ами си карай и се кефи на живота. На никой нищо не можеш да докажеш с тея 100 коня и 1.5 тона.
И по-малко Need for Speed...
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Има много глупаво противоречие в това да приемаме фабричните данни за максимална скорост, а да отхвърляме тотално фабричния километраж, не мислиш ли, liloff ?
Куца малко логиката, веднъж така, веднъж така.
Не спорим за това дали може 316 да вдигне 300 приятелю.
Спорим за това - не знам каква кола точно е бил твоят форд, но аз съм карал със 180 - 190 в колони със:
Опел
Пежо
Мерцедес - GL
НОва Е - класа
Други бмв-та.
Пасат.
И скоростта си съвпадаше. Ако да е имало отклонения по километража, ае да е било 1-2-3 км/ч - почти неуловимо.
Освен всички производители да са се наговорили???
Не знам какви са познанията за колите, но аз пък съм продавал GPS - и. И системите към тях. За най - големите фирми в България.
И ако знам нещо, то е че ДжиПиЕса дава отклонение.
И освен отклонение и закъснение на данните. Което създава приблизителност на положението.
Като това зависи от приложеният към него софтуер.
Да, има и софтуер с който могат да се следят самолети.
Такъв джипиес ше струва малко повече от колите. Нови, разбира се.
Съмнявам се да е мерена скоростта с него.
Нали разбираш къде е абсурда за мене? Малко темата ми прилича на "опааа, тука некъв с 316-ка се зе за голям". Ем всички бмв-та са готини, ем половината не стават, ем километража е грешен ем книжката е вярна...
Дразни ме темата, щото за мен има скрито мерене на пишки в нея приятел.
Спорим за това - не знам каква кола точно е бил твоят форд, но аз съм карал със 180 - 190 в колони със:
Опел
Пежо
Мерцедес - GL
НОва Е - класа
Други бмв-та.
Пасат.
И скоростта си съвпадаше. Ако да е имало отклонения по километража, ае да е било 1-2-3 км/ч - почти неуловимо.
Не знам какви са познанията за колите, но аз пък съм продавал GPS - и. И системите към тях. За най - големите фирми в България.
И освен отклонение и закъснение на данните. Което създава приблизителност на положението.
Нали разбираш къде е абсурда за мене? Малко темата ми прилича на "опааа, тука некъв с 316-ка се зе за голям". Ем всички бмв-та са готини, ем половината не стават, ем километража е грешен ем книжката е вярна...
D3BEP написа:Има много глупаво противоречие в това да приемаме фабричните данни за максимална скорост, а да отхвърляме тотално фабричния километраж, не мислиш ли, liloff ?
Опел
Пежо
Мерцедес - GL
НОва Е - класа
Други бмв-та.
Пасат.
Ами тогава не си вади пишката приятел, друго незнам какво мога да ти кажа. Аз се просто се интересувах за прекъсвача нищо повече. Мерси на всички. Поздрави

26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2