525tds
Модератор: Технически модератори
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Айдеее пак ша са почне с гавите
Ми хубава си е колицата като всяко БМВ и подръжката е като на всяко БМВ
Ако си се спрял на дизелов автомобил няма да сбъркаш

Ми хубава си е колицата като всяко БМВ и подръжката е като на всяко БМВ

- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
dinozab написа:Айдеее пак ша са почне с гавите![]()
![]()
![]()
Ми хубава си е колицата като всяко БМВ и подръжката е като на всяко БМВ![]()
точно ти го казва колегата---дизела си е дизел ама гледай да е читавка щото

- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
bmwfena написа:dinozab написа:Айдеее пак ша са почне с гавите![]()
![]()
![]()
Ми хубава си е колицата като всяко БМВ и подръжката е като на всяко БМВ![]()
точно ти го казва колегата---дизела си е дизел ама гледай да е читавка щото![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Относно подръжката нека се изкажат колегите от нафтовия сектор
аз съм от газовия
То със всяка кола дето вземеш и не е читава ша има

- BMWALPINA
- и аз незнам
-
- Кара: E36 325i
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Ухаааа мене питай
Аз мисля, че ако можеш да извадиш една сериозна сума и да закупиш автомобил на малко километри ,говоря около 150 К км взимаш ТДС-ката и се радваш на живота
Но ако колата е карана много ,както почти всички тук на автопазара ,рискуваш да влезеш в една "черна приказка" ... Еденици са хората ,които са си обслужвали автомобилите ,по инспекшъните на производителя
Ако намериш автомобил на много километри на с документи по подменен ангренаж,плочка на помпата и още някои важни точки по двигателя пак взимаш и не се замисляш
за 2 литровия модел ,какво да ти кажа - като купуваш,гледаш и знаеш какво й е дереджето на колата.Оттам нататък след огледа ако трябва нещо да се сменя ,го сменяш и караш .Тези мотори са направо идиотски здрави
Аз моя навремето преди 3,5 години като купих колата го отворих,защото някой идиот му беше сменил буталата с биелите от М20 и колата ми нямаше компресия
Просто 1см не им достигаха до горна мъртва точка ,нямаше как да сгъсти мотора ...
Така и така го отворих,смених всичко ,което трябва с ново и вече 130 К км карам тая кола ,половин Европа обикалям, по страната карам като луд, никога никъде не ме е оставила,не е казала "шук"
Няма толкова благодарна и сигурна машина
Въпрос на твой вкус е какво ще избереш,но винаги гледай като купуваш ,защото винаги после е скъпо
Георги Пенчев

Аз мисля, че ако можеш да извадиш една сериозна сума и да закупиш автомобил на малко километри ,говоря около 150 К км взимаш ТДС-ката и се радваш на живота

за 2 литровия модел ,какво да ти кажа - като купуваш,гледаш и знаеш какво й е дереджето на колата.Оттам нататък след огледа ако трябва нещо да се сменя ,го сменяш и караш .Тези мотори са направо идиотски здрави

Така и така го отворих,смених всичко ,което трябва с ново и вече 130 К км карам тая кола ,половин Европа обикалям, по страната карам като луд, никога никъде не ме е оставила,не е казала "шук"

Въпрос на твой вкус е какво ще избереш,но винаги гледай като купуваш ,защото винаги после е скъпо

Георги Пенчев
- Гост
-
Ако искаш икономична и пъргава кола - взимай ТДС-ката. Недостатъци - при идиотско каране - глава, при всякакво каране - електроника на ГНП след хххх километри - смяна.
Ако искащ по-евтина за поддръжка и по-спокойна кола - взимай 320-ката. Недостатъци - повечко се бъркаш за гориво, за ел. система и джаджи, но има и доста предимства, т.е. не се притесняваш за ГНП и главата и можеш да я караш идиотски, доколкото позволява.
Успех, каквато и да вземеш, няма да сгрешиш.
Ако искащ по-евтина за поддръжка и по-спокойна кола - взимай 320-ката. Недостатъци - повечко се бъркаш за гориво, за ел. система и джаджи, но има и доста предимства, т.е. не се притесняваш за ГНП и главата и можеш да я караш идиотски, доколкото позволява.

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
cupofcoffee написа:Ако искаш икономична и пъргава кола - взимай ТДС-ката. Недостатъци - при идиотско каране - глава, при всякакво каране - електроника на ГНП след хххх километри - смяна.
Ако искащ по-евтина за поддръжка и по-спокойна кола - взимай 320-ката. Недостатъци - повечко се бъркаш за гориво, за ел. система и джаджи, но има и доста предимства, т.е. не се притесняваш за ГНП и главата и можеш да я караш идиотски, доколкото позволява.![]()
Чакай сега

Второ какви са тия ел. системи и джаджи

Трето пак ли почнахте с тия глави дето пак повтарям -> не се пукат, а направо се взривяват

Четвърто защо реши, че 2.0 бензин примерно 150 коня е по-спокойна кола

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

глава и двигател гледаи моита уж беше със сменяна глава та ония ден иэпуши и изведнъж веселба отваряме та тя била заварвана на 1 и 6 цилиндър нали се сещате за едните 1000 км докато я продадеш та добре че имам човек от камор и намерих отремонтирана глава иначе ходи ги търси !!! та както вика Георги Пенчев малко са хората дето поддържат така колите си ама ето откакто е в мен тая кола само в камор ходи и то приятели там я правят ама винаги има кво да те изненада но аз вярвам че с другата глава няма да имам повече проблеми та то все пак е нормално кола на 500 х км да спука поне глава
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Да бе те 20-ките не пукат глави нали
После ТДС им е проблем еми проблем ще е щото е на 350+х и са го купили да не се вадят кинти...
Кара се до откат 

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
между другото аз минах от 520 м50 на 525м51 и останах безкрайно о4арован ,верно по-скъпо идва да го купиш ама си върви съвсем като бензиновата и никой не може да ме убеди в обратнота ,мойта даже автомат и пак като и дам много газ и су4е гъза
. разхода е много относителен но с добро каране само градско в студено време 11 и понякога малко отгоре, със същото каране бензиновата -14 така 4 ,и другия много важен момент нафта -1,20 от лук ойл , така 4е 100 км се минават за около 13 лв в града и бих казал 4е малко хора с м50 на газ биха се похвалили със същата сума на 100км в града , ина4е за да намериш хубава тдс-ка иска много обикаляне и много внимателно оглеждане на колите в най-дребните детайли , пропускам волан и педали защото те се сменят лесно ,но за сметка на това има много други неща който могат да издадат колко и как е карана една кола , сервизната история е препоръ4ителна както итова да гледаш състоянито на салона -ако е плюш се къса по лесно и ако колата е с видимо нов плюш мисли му
, стъкла -вси4ки с емблемка бмв , фарове , стопове - хела , пипай навсякъде за да се увериш колко е ползвана . кола внесена от австрия = малко ръжда особено по ръбоете на вратите долу, от италия не е препоръ4ително
абе с две думи иска яко гледане и обикаляне аз 1 месец обикалях бг за да намеря мойта , засега на мога да кажа дали съм оцелил или не ,ще си покаже поне след година оба4е от това което виждам като се 4овъркам тук-там съм доволен
взимай и не се чуди просто не залитай по екстри и външен вид -гледай да не е пребоядисвана -вижда се като отвориш вратите има ръб4е ако е боядисвана , УСПЕХ

- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
Я просветли и другите къде е тая нафта по 1.2 лв .JANI написа:........и другия много важен момент нафта -1,20 от лук ойл ,

Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
madpetio написа:Да бе те 20-ките не пукат глави нали![]()
![]()
После ТДС им е проблем еми проблем ще е щото е на 350+х и са го купили да не се вадят кинти...
Кара се до откат

- Гост
-
zAcK написа:...
Второ какви са тия ел. системи и джаджидето трябва да се сменят да знаем ние с бензиновите матори да ги сменяме, че да лошо
Дай конкретен пример щото ще си помислим, че говориш наизуст
![]()
Бобини, лули, свещи, кабели, ел помпи, МАФ датчици, или за теб това са компоненти на окачаванто за по-комфортно возене?

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
cupofcoffee написа:....Бобини, лули, свещи, кабели, ел помпи, МАФ датчици...
Ами те са ми наред ама щом казваш ще отида да ги сменя, че нали са проблем на бензиновите двигатели

28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2