Замятане при хлъзгаво
Модератор: Технически модератори
- chechomecho
- Потребител
- 

Замятане при хлъзгаво
Момчета,става въпрос за Е34 седан.Значи проблема е следния,като стъпи на хлъзхаво замята задницата и се чуди накъде да хване.Лятото като стъпи на пешеходна пътека ,особенно ако е валяло и е мокро ,леко замята . Зимата е кошмар.От сухо на лед и обратното се усеща едно сериозно колебание в траекторията отзад.Ходих на реглаж обаче Е34 няма възможност за реглаж .Няма никакво отклонение в ъгъла. Даже ми казаха че задницата има идеална сходимост.Не ми яде гумите изобщо.Някой може ли да ми помогне.Какво може да е това.Мерси предварително на всички. 

- Zubcho
- старши ентусиаст
- 

- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Re: Замятане при хлъзгаво
С какви гуми си отзад? Ако са много стари може това да е причината, за да няма сцепление на мокро. (Важи и за зимни и за летни гуми)
Иначе следващата стъпка са заминали амортисьори, но би трябвало и на сухо да се усеща загуба на стабилност. Най-вече при неравности и в завой, задницата ще подскача.
			Иначе следващата стъпка са заминали амортисьори, но би трябвало и на сухо да се усеща загуба на стабилност. Най-вече при неравности и в завой, задницата ще подскача.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
- 

- Кара: мфили
Какви Д2-та, и какви шперове, вземете се в ръце и не осирайте темата от началото.
Колега chechomecho, огледайте много внимателно задницата, като специално внимание обърнете на пружини и амортисьори.
Карал съм точно Е34, с един изпуснал амортисьор и различна пружина отзад, и ефектите на сухо бяха същите - опитва се да тръгне на една страна без това да е предизвикано от нищо (карайки просто направо, връщам 1-2 зъба надолу ). За съжаление тези неща не сме ги пробвали зимата, защото колата се кара само през летния сезон.
 ). За съжаление тези неща не сме ги пробвали зимата, защото колата се кара само през летния сезон.  
След смяната на задните амортисьори и пружини, колата не се опитва да ходи никъде на своя глава 

Колега chechomecho, огледайте много внимателно задницата, като специално внимание обърнете на пружини и амортисьори.
Карал съм точно Е34, с един изпуснал амортисьор и различна пружина отзад, и ефектите на сухо бяха същите - опитва се да тръгне на една страна без това да е предизвикано от нищо (карайки просто направо, връщам 1-2 зъба надолу
 ). За съжаление тези неща не сме ги пробвали зимата, защото колата се кара само през летния сезон.
След смяната на задните амортисьори и пружини, колата не се опитва да ходи никъде на своя глава

- chechomecho
- Потребител
- 

Zubcho написа:С какви гуми си отзад? Ако са много стари може това да е причината, за да няма сцепление на мокро. (Важи и за зимни и за летни гуми)
Чисто нови ,амортисьори .........стои като чук в завоите....няма мърдане. Проблема е че докато стъпи на хлъзгав участък, било то и на пешеходна пътека след дъжд, се усеща все едно задницата иска да завива нанякъде.....както си караш на прав участък!!!! Възможно ли е да са умекнали тампоните на моста ........БМВ то е много пазено и е изключителен екземпляр. Рядко се срещат такива вече! Поддържам го без компромиси! И това ме дразни ама адски......къде ли не го водих! Всеки вдига рамене и казва че толкова здраво и право БМВ не са виждали скоро на такива години......Аз вече си мисля че са омекнали тампоните и може би когато стъпи на хлъзгаво и поддават......Незнам момчета,никой ли не се е срещал с такъв проблем?

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
- 

- Кара: мфили
chechomecho написа:Чисто нови ,амортисьори .........стои като чук в завоите....няма мърдане. Проблема е че докато стъпи на хлъзгав участък, било то и на пешеходна пътека след дъжд, се усеща все едно задницата иска да завива нанякъде.....както си караш на прав участък!!!! Възможно ли е да са умекнали тампоните на моста ........БМВ то е много пазено и е изключителен екземпляр. Рядко се срещат такива вече! Поддържам го без компромиси! И това ме дразни ама адски......къде ли не го водих! Всеки вдига рамене и казва че толкова здраво и право БМВ не са виждали скоро на такива години......Аз вече си мисля че са омекнали тампоните и може би когато стъпи на хлъзгаво и поддават......Незнам момчета,никой ли не се е срещал с такъв проблем?
Еми пусни й едни тампони на моста, може и едни втулки на носачите и виж дали ще има ефект.
Тампоните също са съществени в подобна ситуация.
PS Малко като официален сервиз стана темата - смени това и онова, докато не изчезне проблема...

на къде замята -ляво или дясно?
иначе крива гума или единичен тампон на стабилизираща щанга...
			иначе крива гума или единичен тампон на стабилизираща щанга...

by ''kompleksa''
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
- 

- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Зашпервай и си барай чепката после 

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
- 

- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Няма да е от тампоните на моста според мен. Моите отдавна са пътници, но не наблюдавам нищо подобно. По-горе не разбрах кое е чисто ново - гумите или амортисьорите. При нови гуми това поведение наистина е доста странно. Виж черешките, може да са разбити. На място вероятно няма да успееш, тъй че е хубаво да се свалят. 
На реглажа има един "ъгъл тяга" на задния мост. Той как е?

- Zubcho
- старши ентусиаст
- 

- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Да не би случайно някой преди теб да е заварил диференциала??? Възможно ли е такова поведение да се получи от такова нещо?
			Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
- chechomecho
- Потребител
- 

Dirty M5 driveR написа:Няма да е от тампоните на моста според мен. Моите отдавна са пътници, но не наблюдавам нищо подобно. По-горе не разбрах кое е чисто ново - гумите или амортисьорите. При нови гуми това поведение наистина е доста странно. Виж черешките, може да са разбити. На място вероятно няма да успееш, тъй че е хубаво да се свалят.
И гумите и амортисьорите са чисто нови ..... А този ъгъл ''тяга'' подлежи ли на реглаж? Аз лично не знам Е34 да има възможност за реглаж на задния мост

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
- 

По задния мост на е34 нищо не подлежи на реглаж. Но е важно да се знае каква е геометрията. Казваш, че има отлична сходимост, но това не е всичко. Този ъгъл тяга е ъгъла на изместване на задния спрямо предния мост. Разпечатка ако имаш трябва да го пише на нея.

- chechomecho
- Потребител
- 

Митко Стоянов написа:Зашпервай и си барай чепката после
има шпер от вече 2 год.
- Jordana
- старши ентусиаст
- 

- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Това ми прилича на омекнали /сцепени тампони ..омекнал или деформиран торсион или разбити линкове .
Разбира се може и да не е това но не е лошо да се провери по-обстойно а поне торсиона да се смени със по дебел .
			Разбира се може и да не е това но не е лошо да се провери по-обстойно а поне торсиона да се смени със по дебел .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани  факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
		....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
- 

- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
От шпера е , и мойта е същата....като набара хлъзгаво и тръгва наляво или надясно...
или просто трябва да го ревизирам с нови дискове.
			или просто трябва да го ревизирам с нови дискове.

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
- 

Е какво да му се случва на шпера, та така да замята колата? Да му се износят дисковете - просто няма да е толкова шпер, нищо повече според мен   При всичко здраво по ходовата част и хубави гуми изобщо не се усеща, че си със шпер (когато караш нормално де).
 При всичко здраво по ходовата част и хубави гуми изобщо не се усеща, че си със шпер (когато караш нормално де).

При всичко здраво по ходовата част и хубави гуми изобщо не се усеща, че си със шпер (когато караш нормално де).
 При всичко здраво по ходовата част и хубави гуми изобщо не се усеща, че си със шпер (когато караш нормално де).Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани