Продлем с охлаждането

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

Продлем с охлаждането

Мнение от Владо Вандов » 13 Авг 2006, 1:46

Здравейте !!! Отдавна чета форума ,но сега имам конкретен проблем и искам да го споделя с вас. (извиняваите за ппавописни грешки но за прьв пьт пиша на кирилица и ми е адски трудно засхтото имам само фонетик ) Купих си BMWто преди почти 1 година сьвсем случайно ,но сьм много доволен с няколко дребни ремонта досега. Карал сьм колата сьс 170км/ч до София и обратно без никакьв проблем даже натоварена, пддьржа скорост и добро охлаждане. От около джа месеца колата започна да губи вода и то право пропорционално на скоростта с която карам. Например стигнах до положение че загубих около 5 литра жода за 5минути каране по магистралата сьс 170км/ч. Естествено колата прегря ,но как да е се прибрах на ход с нея. Шлаифах глава и смених гарнитура която беше доста зле дазе личеше да е прехвьрляла компресия между цилиндрите. След този ремонт джигателя утихна, заработи по-равномерно вьобще супер. Днес я изпробвах пак на магистралата и от 15мин каране резултата беше плаяевен 2литра загуба в охлаждащата система , аниамам от никьде теч. Казете ми кьде отива тая вода ??????????????????? Благодаря предварително за мнения и сьвети ! Живи и здрави !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 13 Авг 2006, 8:28

да не е пукната главата :confused: Има ли бяло по щеката за маслото и капачката отгоре на мотора ?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34, М20В25+
Детайли за колата: Черен

Мнение от Van » 13 Авг 2006, 9:03

Сигурен ли си в обезвъздушаването след ремонта.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 13 Авг 2006, 9:16

Van написа:Сигурен ли си в обезвъздушаването след ремонта.

Виж какво пише "2 литра вода след 15 мин каране без видим теч"
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Мнение от NAPSTERS » 13 Авг 2006, 9:51

щом няма теч значи я гориш,тоест може и спукана глава и я изхвърляш през аспуха във вид на пара,не е задължително да омеша маслото с водата
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Владо Вандов » 13 Авг 2006, 14:43

Благодаря за заинтересоваността ! Главата след шлаифа е надувана и се установи че не е спукана. За обезвьздушаване не сьм помислял пьк и майстора не ми каза че е наложително. Но пьк гожорим за страшно много вода щото направете си сметка за един месец с тези темпове на доливане колко пьти ще напьлниа цялата система , а ТЕЧ НЯМА!!!!! Мисля си да сменя жодната помпа , защото може да не работи добре при жисоки обороти когато губя най-много и най-бьрзо вода. Но пьк това не ми дава отговор на вьпроса кьде отива водата , иначе двигателя в момента спи и утихна значително. В маслото няма никаква промяна като цвят и жискозитет пьк и горя масло около 1литьр на 15000км и то 0W40 пьлна синтетика т.е. рядко масло. Благодаря за вниманието !!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dizelboy » 13 Авг 2006, 21:56

pisha na latinica zashtoto nemi izliza smqna na srifta ot saita i taka ot nekolko dena
pi4 pod voda imash predwid antifriz nadqvamse stoto ste si nai golemia shushko ako sipvash voda
i zemi obezvuzdushi sistemata i si sipi antifriz i neq ry4kai tolko rano
mahni korite v kupeto do krakata i vij dali tam nese precakala nekoq trabi4ka do parnoto v kupeto ima variant i te da izpuskat tova ste si proli4i 4e tam ili e mokro ili e bqlo ili ti zapotqva stuklata ot vutre s leko mazna te4nost viskoto rabotili mil li si radiatorite skoro vreme

i edin savet kogato izkate da karate bmw nikoga ne si pozvolqvaite nekoi maistor da vi kaje 4e twa nee nujno za kakwoto i da e bilo stom oniq w zawoda sa go napravili taka taka i trqbva da bude
ИзображениеИзображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: M3 и Volvo XC70

Мнение от Tod » 14 Авг 2006, 14:11

В подкрепа на Дизелчето, виж това! :idea:

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=21306
Good Luck

Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bat Jeko » 21 Авг 2006, 14:32

Здраве да е
ако пак нищо не откиеш, и ако караш с вода , сипи малко боя за яица вътре, в охлаждащата течност.
после си обезвъздуши добре, бавно и парното на макс.
Ако иамш теч боята ще ти помогне да видиш от къде .За мен щом е свързано с натоварването е капачката на разшерителния съд, но може и некъде другаде да е
.
И после като си хванеш теча си купи коолант, ама хубав и си караи с него тъка ще избегнеш образуването на котлен камък в радиатора, и намаляне на охл.площ.И ако пак ти текне от някъде , ще го видиш веднага, защото тои е оцветен.

Ако не стане с боята пиши пак.Но това е начина ако имаш много малък невидим теч.Че губи много вода , и че не прегрява колата, дупката е много малка , а наляганита са големи.
Good luck
Сетих се ако не си обезвъздушил добре , парното, може да ти падне нивото и ти да си мислиш че иамш теч а , тои да не съществува.И това е възможно

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 21 Авг 2006, 16:13

bat Jeko написа:За мен щом е свързано с натоварването е капачката на разшерителния съд, но може и некъде другаде да е
.
Сетих се ако не си обезвъздушил добре , парното, може да ти падне нивото и ти да си мислиш че иамш теч а , тои да не съществува.И това е възможно

:yes: Най-вероятно едно от двете или и двете!!!

Назад към E34