Всичко за електрическите автомобили
Модератор: Общи модератори
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Re: Всичко за електрическите автомобили
Моя приятел, както и разни колеги, също потвърди, че на ток не е много по-евтино (ако не зареждаш у вас на солар)... Предишната му електричка (пак чисто нов мергел) го е оставяла на път няколко пъти заради проблеми. Казвали му да взима кола под наем, такси, влак и т.н. за тяхна сметка, но единия път бил на такова място, че нямало нищо покрай него! Дори пътната помощ щяла да дойде след бая време... Затова го разкарал почти веднага! Та, и при тях не е само мед и рози явно...
Сегашната е със изскачащи дръжки на вратите. Вътре обаче няма дръжки над вратите и няма къде да се хванеш - супер гадно е!
Сегашната е със изскачащи дръжки на вратите. Вътре обаче няма дръжки над вратите и няма къде да се хванеш - супер гадно е!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Аз ще гласувам! А ти ще гласуваш ли?
Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Аз ще гласувам! А ти ще гласуваш ли?
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст

-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
ildivvy написа:Та, и при тях не е само мед и рози явно...
Колкото и парадоксално да звучи, конвенционалните марки още се учат да правят електрички и не им се получава много много. Просто си носят "багажа" от двг колите и вместо да се освободят от него защото само ще им пречи и не им трябва, те го прехвърлят в електричките.
Иначе до евтинията на ток, да не е чак безплатно, но ако зареждаш вкъщи на нощна тарифа особено(на мен това ми е 80+% от тока който харча до тук с колата) е прилично по-евтино дори от доста икономичния дизел който карах преди това, нещо от сорта на 3лв градско и 4лв магистрално на 100. Разбира се не веднъж съм казвал, че това няма да е вечно и държавата няма да ни остави така, защото акциза е огромен приход за нея, та в момента в който почне да се усеща в бюджета ще намерят начин да ни прибират парите някак. Затова като в пирамидите - колкото по-рано си вътре, толкова повече ще изкяриш
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
Правилно, така беше с газта едно време, после така стана и с метана. Буквално като се появи метана беше безплатно да караш.
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Jordana написа:Струва 3-4лв ама друг път . За 3лв х0.26лв на киловат битови потребители зарежда 11 киловата . При среден разход на електричка между 14-20квт на 100км като около 14квт/ч е разход за малки ефективни градски модели . Дали минава 250км според тебе с 3лв ? Сигурно е объркАл дневния разход на климатика у тях с колата .... ??!!:roll:..Сузуки да беше и разправя 3-4лв му струвало 250 км. ли каза...
според това което си написал минава 100км с 3,64 и то при положение, че зарежда на дневна тарифа, нещо хич ви няма у сметките
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст

-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
Ее ама ония е твърдял, че е 3-4лв за 250км не на 100, което наистина е изхвърляне и няма как да стане, ако не зарежда на солари ама тогава щеше да каже че му е без пари направо.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
b_u_b_o написа:Ее ама ония е твърдял, че е 3-4лв за 250км не на 100, което наистина е изхвърляне и няма как да стане, ако не зарежда на солари ама тогава щеше да каже че му е без пари направо.
ееее тоя се е пък улял, то е евтино ама чак па толкова
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
adovet написа:BMW_POWER написа:Това за кого от фамилията се отнася?
One-pedal driving зимата е малко тегаво. На сняг и хлъзгав път (лед) едната предна гума блокира веднага, щом пусна по инерция.
би трябвало ако блокира някое от колелата веднага да изключва епедала
BOLT-та не го прави, но и той е чипо изпълнение на фона на Тесла и другите по-така марки.
Цените на електроенергията са както тези на бензина. Навсякъде са различни и сметката на един ще бъде съвсем различна от сметката на друг. При мен най-евтиното е
Ultra-low overnight Everyday 11 p.m. to 7 a.m. 3.9 ¢/kWh
Това са под 4.7 стотинки (2.4 евроцента по трънския курс
Та математиката "Ток спрямо бензин" ми излиза 1.44 към 22.50
За нашите електрички ще кажа, че са на по 78 000км и досега са влезли само по веднъж в сервиза за профилактика. Бензинката ще е сменила 7-8 пъти масло в двигателя, предполагам и веднъж масло в скоростна кутия. Пак 7-8 въздушни филтри и всеки може да си сметне, каква разлика излиза. Това е за две години.
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.