Въпрос за тонколонки и салон

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F01 750LI Xdrive

Въпрос за тонколонки и салон

Мнение от jivko81 » 09 Сеп 2006, 13:54

Колеги да ви питам нещо набързо, на задните врати в горната част има мрежичка като за колонки обаче под мрежичката няма колонки. Да знае някой дали има пуснати кабели до там или трябва да си окабелявам че мисля да запълня дупките там. Благодаря предварително.
И още един въпрос малко настрани от темата за тонколоните. Колата е с кожен салон и на места около вратите особено самата кожа издава доста кофти звуци като скърцане е. Пробвах да я намажа с препарат за кожа но освен че се лъсна малко друг ефект нямаше ако някой има подобен проблем да сподели моля.

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 09 Сеп 2006, 14:18

За вратите които скърцат е писано в темата [Детски болести при Е39 ... и за каращите дизел!!!] 8)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F01 750LI Xdrive

Мнение от jivko81 » 09 Сеп 2006, 14:29

Четох го това за вратите, ама не мисля че е от тях, а от седалките, там където се допират с вратите. А за тонколонките някой ако може да помогне.

по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Аватар
Кара: каквото намери в гаража

Мнение от I.Voykov » 10 Сеп 2006, 20:57

За седалките оправия няма, просто няма кожен салон който да не скърца.

За говорителите и на мен ми е интересно да разбера.

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Мнение от CheGevara » 11 Сеп 2006, 8:31

доколкото знам има кабели прекарани към задните колонки по default. Колонки отзад има когато колата има HIFI система като екстра.

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 12 Сеп 2006, 11:18

На Салама уникалната Е34-ка в гр.Несебър имала същия проблем със скърцане на кожата в движение,но от момчето разбрах ,че е била третирана с някакъв препарат и от тогава каза,че се е разкърцала отвратително.Имаме автомобил с кожен салон в супер състояние и скърцане няма никакво :!: Трябва много да се внимава с избора на препарати за третиране и подхранване на салона за да се избегнат отрицателни емоции в движение :!: Най-добре е препаратите да са на основата на растително масло :idea: Направило ми е впечатление,че стари ,опънати от годините и слънце+студ кожи се държат по този гаден начин.Пробвай с химическо почистване и след това някакъв мазен препарат :roll:

Георги Пенчев
Изображение

Назад към E39