Премахване на DPF,къде?
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
63 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Tsapo
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW G32 LCI "22
- Детайли за колата: BMW G32 LCI "22
Re: Премахване на DPF,къде?
2707E91 написа:Извади лулата на 1вата подгревна свещ
Или както направих аз след като установих, че въпреки, че ми пипаха софта тя пак си регенерира ( аз съм този за който 2707E91 спомена по-нагоре ) за да се прибера до София и да съм сигурен, че ще спре с постоянните регенерации извадих буксата на дросела. Без дросел регенерацията не пали

После вече я оправиха и 8к не е регенерирала. Иначе скривах светофарите в Пловдив

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Е заради скапания дросел си замина моя ДПФ.
Само немога да разбера как може при система която е от изключителна важност да е изправна на 100%, да има момент в който при повреда на някой от звената в нея да не го изписва като грешка някъде по таблото или навигацията.
Визирам например подгревните свещи, ако не работят, регенерацията не тръгва, дросела ако не е изправен регенерация пак не тръгва, термостатите също трябва да са изправни.
И какво се получава, разваля ти се нещо което без диагностика няма как да го хванеш особенно ако е толло, съответно минаваш няколко хиляди километра и се започват драмите с ДПФ.
Докато се усетиш вече е късно.
ДПФ и всички спомагателни за неговото фунциониране елементи трябва да сигнализират веднага при проблем, тогава тоя филтър ще изкарва по двапъти повече км., и ще е много по ефективно използването му.
Само немога да разбера как може при система която е от изключителна важност да е изправна на 100%, да има момент в който при повреда на някой от звената в нея да не го изписва като грешка някъде по таблото или навигацията.
Визирам например подгревните свещи, ако не работят, регенерацията не тръгва, дросела ако не е изправен регенерация пак не тръгва, термостатите също трябва да са изправни.
И какво се получава, разваля ти се нещо което без диагностика няма как да го хванеш особенно ако е толло, съответно минаваш няколко хиляди километра и се започват драмите с ДПФ.
ДПФ и всички спомагателни за неговото фунциониране елементи трябва да сигнализират веднага при проблем, тогава тоя филтър ще изкарва по двапъти повече км., и ще е много по ефективно използването му.

- Lacho
- ентусиаст
-
- Кара: 525XD LCI
А да не говорим колко слаби звена са подгревната система, дросела и особено малкия термостат
...просто си трябва диагностика на всеки три месеца, за да се избегнат проблемите. 

0878 500 286
Chip Tuning ПРОМОЦИИ EDC15; EDC16; EDC17; Имобилайзери; FAP & DPF OFF;
POWERED BY EVC/WINOLS & Alientech Kess & K-Tag
Chip Tuning ПРОМОЦИИ EDC15; EDC16; EDC17; Имобилайзери; FAP & DPF OFF;
POWERED BY EVC/WINOLS & Alientech Kess & K-Tag
- Satanism
- ентусиаст
-
- Кара: 2015 F31 LCI 320dA
vld написа:Е заради скапания дросел си замина моя ДПФ.
По тоя повод, една блутуут джаджа и на всеки 1-2 седмици си пускам диагностика...15лв струва цялото удоволствие.Иначе и при мен беше вкарало грешка за дросела, след което ми прецака ДПФ-а, но след съответните манипулации по почистването му, сега ДПФ-а ми си работи екстра.....
От дросела се чува едно пищене като се отключи колата и така горе долу може да го хванеш без диагностика,а и след загасяне на автомобила щраква ,защото се отваря.
Аз на моя му отворих електрониката за да избърша маслото вътре,доста се беше насъбрало.
Отделно като се скапе дросела колата гасне с яко разтрисане.
Аз на моя му отворих електрониката за да избърша маслото вътре,доста се беше насъбрало.
- The_One1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 320d 177hp
2707E91 написа:От дросела се чува едно пищене като се отключи колата и така горе долу може да го хванеш без диагностика,а и след загасяне на автомобила щраква ,защото се отваря.
Когато се чува това пищене от дросела какво?
Изряден ли е или не ?
- Tsapo
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW G32 LCI "22
- Детайли за колата: BMW G32 LCI "22
Аз имах над 1л. нафта в маслото и записана грешка за чести регенерации а на таблото не светна абсолютно нищо.
С 2707E91 бяхме на вилата му за да се напием а вместо да го направим душихме капачките на маслото и сравнявахме миризмата
При него миришеше както трябва маслото а при мен на пушилка.........
Ако не бях вдигнал щеката за да видя, че нещо се случва кой знае какво щеше да последва след време.
С 2707E91 бяхме на вилата му за да се напием а вместо да го направим душихме капачките на маслото и сравнявахме миризмата

При него миришеше както трябва маслото а при мен на пушилка.........
Ако не бях вдигнал щеката за да видя, че нещо се случва кой знае какво щеше да последва след време.
- hus0
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91'07 325d
- Мечтае да кара: М3
Колеги за да не пускам нова тема искам да ви попитам като взех колата като пипнеш с пръст ауспуха изобщо не цапаше. Дпф филтъра си ми седи а сега в студовете леко ми зацапва пръста. Може ли да са се натрупали сажди ако е правила регенерация скоро?
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Може ако ЛЕКО ти зацапва пръста няма страшно, все пак зиамта имаш конденз повечко и съответно малко количество сажди дето нормално би излетяло се полепва малко по ауспуха
- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
Колеги, кажете къде мога да отида, за да ми свалят DPF-a и да го почистят качествено в София или евентуално Пловдив? Вчера разгледах колата с Carly и аsh беше 58g
, а не ми се иска да го махам...

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Phil написа:Колеги, кажете къде мога да отида, за да ми свалят DPF-a и да го почистят качествено в София или евентуално Пловдив? Вчера разгледах колата с Carly и аsh беше 58g, а не ми се иска да го махам...
В Пловдив при колегата Atsalov с продукти на GAT (Pro Tec)
- kvasilev76
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 163PS 160,8кс 2006
- Мечтае да кара: Ф10
Taruno написа:Phil написа:Колеги, кажете къде мога да отида, за да ми свалят DPF-a и да го почистят качествено в София или евентуално Пловдив? Вчера разгледах колата с Carly и аsh беше 58g, а не ми се иска да го махам...
Там е истината

- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
kvasilev76 написа:Taruno написа:Phil написа:Колеги, кажете къде мога да отида, за да ми свалят DPF-a и да го почистят качествено в София или евентуално Пловдив? Вчера разгледах колата с Carly и аsh беше 58g, а не ми се иска да го махам...
Там е истината![]()
![]()
Освен да си направя една разходка до Пловдив тия дни

Ами колега ,от тръгнала демферна шайба ,доста ми се разтръсваше колата когато гасне и се чуваше едно трак трак преди да спре да се върти напълно.
Колегата Tsapo му изгоря дросела и започна да му гасне идентично (преди това не беше ставало въпрос и си мислех ,че моята гасне нормално
) даде ми той стария му дросел с изгоряла електроника да го мъча ,да вида ще може ли да направя от 2та един за мене.Понеже не успях да развъртя и сваля моя,той ми беше споменал ,че е бил пълен с масло неговия и за това някой елемент се е предал.Реших да махна капака на моя и вярно имаше бая масло,потече по ремъка,по динамото,колко можах попих с парцал.Избърсах го и го сглобих.Отложих му ремонта ,но се оказа,че след като смених демферната шайба си гасне без да се тресе колата и явно си работи.
Има разлика 2та - в начина на затваряне,моя като го пусна много рязко се затваря и дава откат (леко се отваря пак от енерцията и се затваря на пълно) ,а другия се затваря от един път
Колегата Tsapo му изгоря дросела и започна да му гасне идентично (преди това не беше ставало въпрос и си мислех ,че моята гасне нормално

Има разлика 2та - в начина на затваряне,моя като го пусна много рязко се затваря и дава откат (леко се отваря пак от енерцията и се затваря на пълно) ,а другия се затваря от един път

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Здравейте колеги,
И при мен положението е DPF OFF (физически и софтуерно) и досега не съм имал никакви проблеми. Ноември месец ходих да ми правят ремап и момчето ми каза, че ДПФ-а софтуерно не е изключен хубаво, та заедно с ремапа ми направи безплатно и ДПФ-а (евалата за което). Вчера реших да пусна една профилактична диагностика, правя го от време на време, и видях тези грешки. Промяна в поведението на колата не намирам, едната ми дюза нещо се беше шашнала и показваше +1,8 корекция, но мисля, че след вчерашната разходка по магистралата и една доза ПРО ТЕК, трябва да е наред, та не би трябвало да е свързано с ДПФ-а по някакъв начин според мен. Другите 2 грешки ги имам от както е и колата, но мисля, че не са фатални, поне някакви такива спомени ми се въртят от това, което съм чел. Трябва ли да направя нещо за тази грешка 004030 ? Появила се е преди 200 км.
И при мен положението е DPF OFF (физически и софтуерно) и досега не съм имал никакви проблеми. Ноември месец ходих да ми правят ремап и момчето ми каза, че ДПФ-а софтуерно не е изключен хубаво, та заедно с ремапа ми направи безплатно и ДПФ-а (евалата за което). Вчера реших да пусна една профилактична диагностика, правя го от време на време, и видях тези грешки. Промяна в поведението на колата не намирам, едната ми дюза нещо се беше шашнала и показваше +1,8 корекция, но мисля, че след вчерашната разходка по магистралата и една доза ПРО ТЕК, трябва да е наред, та не би трябвало да е свързано с ДПФ-а по някакъв начин според мен. Другите 2 грешки ги имам от както е и колата, но мисля, че не са фатални, поне някакви такива спомени ми се въртят от това, което съм чел. Трябва ли да направя нещо за тази грешка 004030 ? Появила се е преди 200 км.
63 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5