Когато явно и нахално ни лъжат на бензиностанцията....

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
Аватар
Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
Кара: E53 Х5 3.0d
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Когато явно и нахално ни лъжат на бензиностанцията....

Мнение от X-citer » 21 Май 2008, 19:13

Как би трябвало да процедираме при доказана измама на бензиностанция? Кои органи трябва да сезираме и би ли имало това някакъв положителен ефект за крайния потребител?
Вече 6 или 7 пъти на различни бензиностанции от веригата ОМВ ме прецакват с литрите гориво. Винаги зареждам колите си до горе когато сипвам бензин или газ. БМВ-то ми е на бензин и там е доста относително колко събира, казват, че резервоара понякога се раздувал и събирал повече... ОК, да приемем, че това е така. Може ли обаче някой да ми даде логично обяснение как се раздува бутилка за газ :shock:
Зареждам си ресторанта с една Вектра. Колата е с газова уредба и 60 литрова бутилка. Вече няколко пъти при различни температури зареждам колата и оставам доста изненадан от вместимостта й. Влизам в бензиностанцията, в колата има още газ защото не е почнала да придърпва нито да намалява мощността й. Казвам на зареждащия да я напълни до горе. Почти всеки път ми сипват 65 - 67 литра :shock: Е как става това? По принцип бутилката има поплавък, който не позволява зареждане повече от 80% на бутилката. Да приемем, че поплавъка се е прецакал и бутилката се зарежда до 100%, което ми се струва малко невъзможно. При положение, че в колата има газ и че вместимостта на бутилката е 60 литра, как така ми сипват 67????
Единият път ми кипна и повиках управителя. Излезна някакъв тип със звучно име, нещо от рода на Жозеф и взе да ми обяснява колко точни им били колонките и как всеки месец ги проверявали. Попитах го как като са им толкова точни колонките се получава тази разлика и той почна да свива рамене без да ми даде логично обяснение. После още няколко пъти под формата на шега питах зареждащите как успяват да разширят бутилката, а те притеснено ми отговаряха, че не съм единственият, който се оплаква от подобни проблеми, но не можели да направят нищо.
В момента по баловете съм доста зает и нямам време да се разправям с тях, но има вариант да кача някой проверяващ с мен в колата, да отидем да заредим с него и да констатира явната и нагла измама.
Нямам идея каква е посещаемостта на една бензиностанция на ден, но със сигурност от там минават поне 1500 коли. Сметнете сами като излъжат повечето с по 5-6 литра за каква далавера става въпрос. Не стига, че цените на горивата станаха все едно караме на уиски, но и да ни удрят толкова нагло вече е прекалено...
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Fking » 21 Май 2008, 19:37

като отвори темата,
вече няколко пъти в Шел - Младост2, ми сипват по 65-67 литра в 60 литров резервоар (бензин), при положение, че съм бил на средата на резервата или някъде там...
Възможно ли е?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 21 Май 2008, 19:37

ми заебаваш омв и търсиш нещо по-добро!
или тряя се вдигне олелия до медиите,щот май омв предлагат не само скапани горива,но и в литрите лъжат
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 21 Май 2008, 19:48

ае нз ама последния път като напълних резервоара бях на 20 литра според стрелкатасипах 50 литра(така излезе и по касова)и стрелката се ковна на 80 :shock: и според разхода си излезе все едно си е бил найстина напълнен :shock: т.е. са ми сипали 10 литра бонус?! :shock: :shock: :shock: иначе според разхода който съм засекъл си ми сипват точно винаги :confused: (зареждам на лукойла на ботевградско само)а колкото до ОМВ там съм казал че повече няма да сипа. :evil: случея е следния сипвам аз 95 за 10 лева на ОМВ-то на окръжна и за 20 километра на същото дережде,а по касова са ми сипали 4 литра и малко т.е. ми е дала 16 на 100 на нощно каране без простотий :shock: (засичал съм комбито градско през деня в задръстванията на ръчка 14-17/100) :evil: т.е. на ОМВ не зареждам вече :idea:

п.с. седмица преди да со запозная с бордюра ми даде 7/100 градско на нощно каране :shock: :shock: :shock:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2

Мнение от b2 » 21 Май 2008, 19:54

Fking написа:като отвори темата,
вече няколко пъти в Шел - Младост2, ми сипват по 65-67 литра в 60 литров резервоар (бензин), при положение, че съм бил на средата на резервата или някъде там...
Възможно ли е?

Абе на E39-тката не беше ли 70 литра резервоара?
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.

Drinker
Аватар
Кара: E36 Touring 328i
Мечтае да кара: нормално

Мнение от ///Milen_bmw » 21 Май 2008, 19:55

Имам приятел, който навремето работеше на една доста оборотна бензиностация. Та той ми е разказвал, че всички колонки по бензиностанциите са направени така, че да послъгват "лекичко" крайния потребител. Забравил съм точните цифри, но беше нещо от сорта на 200мл. при зареждане от 10л. Някои обаче са по-алчни и дори стигали до литър.:evil: Реално босовете на бензиностанциите от това печелят. И аз невервам да се задоволяват с печалба от по 2-3 стотинки на литър.

Ще направя един пример:
Да речем, че спирам на безиностанцията да си напълня резервоара догоре. Примерно имам някакъв остатък в него и сипвам 50л.
Както казахме вече, лъжат ни минимално с по 200мл. на 10 л.
Излиза, че реално съм налял 49л., плащам 50л. и си тръгвам. Никой от нас, никога не би се усетил. Е да ама тази бензиностанция на ден продава тонове. :shock:
Например днес са продали 5 тона гориво. Излиза, че на ден си спестяват по 100л. гориво. 30 дни по 100л. е равно на 3 тона месечно.

Та приятелчето ми разказваше как идва бензиновоза да им пълни цистерната, която е 10 тона. По документи и според колонките трябва да е почти празна, обаче бинзиновоза сипва един тон и цистерната е пълна.

'Юбо, ти май зареждаш при най-големите лъжци :mhihi:
Последна промяна ///Milen_bmw на 21 Май 2008, 19:55, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 21 Май 2008, 19:55

колеги като повечето собственици на газови уредби твърде малко знаете за тях ... примера най горе - чул колегата нещо за 80 % ама ... те са 85 ,и тези 60 литра по паспорт на бутилката са точно 85% от реалния и обем ... който е 70,5 литра ! така че спокойно могат да ти заредят 65-67 литра при дефектирал клапан .. това важи за всички сертифицирани по БДС газови бутилки включително туристически! забранено е зареждането на бутилка с повече от 85% от реалния и обем ! техник съм по газови и бензинови стопанства включително тези на ОМВ ШЕЛ ЕКОЕЛДА РОМПЕТРОЛ ОПЕТ и квото се сетите ! контрола върху точността на колонките е държавен ,има си проверяващи които пломбират устроиствата и т.н. ... повярвайте ми тия вериги печелят толкова много че не им трябват кокошкарски кражби на 1-2 тона на ден които биха довели до отлив на клиенти в цялата верига ...

ентусиаст
Аватар

Мнение от Fking » 21 Май 2008, 20:06

b2 написа:
Fking написа:като отвори темата,
Възможно ли е?

Абе на E39-тката не беше ли 70 литра резервоара?

ми до 60 ми е разграфен, но незнам с резервата как стои въпроса. Там има ли някакъв аванс?

При твоята Е39-ка имаш ли наблюдения при пълнене до горе колко излиза?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pandev22 » 21 Май 2008, 20:19

За ОМВ няма какво да коментирате,те господари на ефира ги хванаха да лъжат,ма това е ОМВ няма кои да ги накаже защото си плащат и някак си странно защо проверките при тях винаги излизат 4исти :dunno: :dunno: :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Мнение от titto » 21 Май 2008, 20:45

Братя,купувайте на черно с туби,там няма лъжа в литрите пък и е по-тънко...! :winky: :mhihi:
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2

Мнение от b2 » 21 Май 2008, 20:51

Ми да разграфен е до 60 ма аз все съм си мислил, че резервата 7-8л не се включва в това. Пък и когато съм пълнил така на ум като смятам около 70л излиза ама аз хич не помня числа и не ми се смята и затова питам.. :mhihi:
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.

Ох, на баба!
Аватар
Кара: селскостопанска машина
Мечтае да кара: 4етириосен самосвал

..

Мнение от bavareca_86 » 21 Май 2008, 21:19

titto написа:Братя,купувайте на черно с туби,там няма лъжа в литрите пък и е по-тънко...! :winky: :mhihi:
само кажи от каде :mhihi:
БМВ фен с Е30-ска и малко акъл си е неочаквано добра комбинация
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Re: ..

Мнение от VesoPesa » 21 Май 2008, 21:22

bavareca_86 написа:
titto написа:Братя,купувайте на черно с туби,там няма лъжа в литрите пък и е по-тънко...! :winky: :mhihi:
само кажи от каде :mhihi:
кв.Левски, ул. Бесарабия 101 :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 325 ТД '93
Детайли за колата: тъмно син металик

Мнение от miroslav4ev » 21 Май 2008, 21:28

1. Аз като зареждах на дизелстанция (зареждахме само с нафта) редовно лъжехме клиентите между 100 и 500 мл. на зареждане.
2. Аз карам 325 ТД зареждам 10 л. дизел на ЕКО и карам 160 км.градско, а когато заредя 10 л. от ОМВ карам около 110 км. ?
те ти парадокс .... :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 21 Май 2008, 21:35

и още нещо като натискате пистолета до край бензина/нафтата става на пяна, т.е. се губи количеството.
забележете някой път има по колонките такива стъклени дето се гледа през тях ;)
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата