проблем резервоар е-34

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

проблем резервоар е-34

Мнение от obsessed » 19 Май 2008, 8:46

колеги имам следният проблем като напълня резервоара и капе сравнително много около 30-40мин.а вчера даже като я завъртях наляво направо изкочиха около 5 литра нафта от резервоара.имате ли идея каде да се насоча и трябва ли да се сваля резервоара пласмасов ми е.вторият проблем е че преден ляв джам като тръгна да го отварям се мъчи да изпадне от колата слиза само от предната страна отзад сеедно няма какво да го дърпа нагоре с помощ се затваря.ако имате некви идеи каде да се ровя ще съм благодарен
Bratochka Racing Team!

Знам лайната са дълбоки,но ги обичай!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 19 Май 2008, 15:44

Предполагам ще трябва да се свали за да се залепи качествено, за прозореца трябва да се свали кората на врата и да се види мехенизма на стъклото, сигурно задния му край се е откачил.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dqvola666 » 19 Май 2008, 16:13

Да за джама сигурно водача се е откачил или чупил и аз го имам тоя проблем ама не съм я пипнал още колата

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: проблем резервоар е-34

Мнение от палара » 19 Май 2008, 20:15

obsessed написа:колеги имам следният проблем като напълня резервоара и капе сравнително много около 30-40мин.а вчера даже като я завъртях наляво направо изкочиха около 5 литра нафта от резервоара.имате ли идея каде да се насоча и трябва ли да се сваля резервоара пласмасов ми е.вторият проблем е че преден ляв джам като тръгна да го отварям се мъчи да изпадне от колата слиза само от предната страна отзад сеедно няма какво да го дърпа нагоре с помощ се затваря.ако имате некви идеи каде да се ровя ще съм благодарен
колега резорвара за да го залепиш с сигорнос трябва да го свалиш но да знаеш че навтата е много коварно гориво и трябва много хубаво да го почистиш за да го залепиш моя на старата беше се спукал и видях много зор докато го залепя иначе го лепих стечен метал на бизон

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 19 Май 2008, 20:29

maхни мокета в багажника, имаедно черно капаче отвии му болтчетата и виж дали не тече от мястото кадето се поставя помпата има една голяма гаика с едно гумено уплътнение
на мене преди така ми праеше кат го нахлацкам догоре :idea:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525тдс
Мечтае да кара: 730d

Мнение от kumo82 » 20 Май 2008, 15:18

и аз имах същия проблем като го напълня и почваше да тече :arrow: свалях голямата пласмасова гайка(тя е като на бидон) там има гумен пръстен нагласих го но като го напълних пак протече и така 3 пъти развивах гайката но пак си течеше един ден пак го захванах само че тоя път реших да видя откъде точно тече :idea: измих с водоструйка около гайката изчаках да изсъхне и напълних резервоара :mhihi: тогава видях че тече не от уплътнението а от буксата където влизат кабелите на сондата буксата е бяла :idea: залях я с епоксидна смола и за сега не тече :idea: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 92' TDS (горящ) :)
Мечтае да кара: E90 335d

Мнение от BAI_DOBRI » 20 Май 2008, 20:24

И на мен ми течеше резервоара от тая гайка, отидох купих си някво лепило на Loctide което представлява 2 парчета(като пластелин) смесват се в равни количества нанася се там където трябва и няма проблеми. И при мен проблема беше че като напълня до горе и тече.
Преди да го залепя почистих обилно със спирт след това подсуших и вече почти година карам така и нямам ядове. Въпроното лепило струваше около 7лв.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 20 Май 2008, 20:29

а за бензинов резервоар възможно ли е да е от същото място при помпата?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAI_DOBRI » 20 Май 2008, 20:31

_65536_kb_sec_ написа:а за бензинов резервоар възможно ли е да е от същото място при помпата?

Не знам при бензиновите къде е помпата точно, но честно да ти кажа докато не провериш всички възможни места трудно ще установиш

Потребител
Аватар

Мнение от obsessed » 20 Май 2008, 22:01

значи неска отворих капачето и останах лошо изненадан от това което видях прикачвам снимки за да видите и вие.ивинявам се за качеството ама беше с телефона. http://www.snimka.bg/album.php?album_id=248045&photo=2 като освен пясъка всичко беше покрито с нещо средно между масло и прах и няма махане.също така нямаше следи от скорошна нафта но на фона на цялата тази мизерия ме наведе мисълта че почти е невъзможно да се разбере дали тече от гайката.но я понапънах и я затегнах с около половин оборот,поизчистено е в момента и следва пълнене на резервоара след което оглед да видя дали тече от там.за стъклоповдигача един познат ми каза че имали някакви пластмасови щипки които захващат джама но ще се разбере най рано в събота когато свалям кората.но резервоара е на първо четене.мерси много за съветите поне има на къде дасе насоча
Bratochka Racing Team!

Знам лайната са дълбоки,но ги обичай!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAI_DOBRI » 21 Май 2008, 17:56

Колега това с пясъка около тази гайка е нещо нормално и при мен беше такъв, все пак нали има някакво завихряне отдолу така,че не се притеснявай. Аз като имах проблем с теча всяка седмица ровех около тази гайка и всяка седмица чистех пясък и други подобни

Назад към E34