ПРОТЕСТ СРЕЩУ ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА ГОРИВОТО

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Искате ли да се включите в Протеста срещу цените на горивата

Анкетата свършва на 25 Май 2008, 13:14

Да ,ще се включа на всяка цена
234
76%
Да ,ще се включа само ако другите отидат
50
16%
Едва ли ,не хараесвам такива мероприатия
13
4%
Не бих отишъл ,не ми харесва идеята
11
4%

Общо гласове : 308
кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от donbazil » 20 Май 2008, 12:52

Shondy написа:Протест колеги ще има. Утре отиваме в общината заедно с някои от другите живо заинтересовани колеги за да разберем какви са бирукратничните им изисквания за обявяване на стачка . След което ще обявя дата и мястото на събитието. Дотук по груби сметки сме между 500 и 800 човека. Има желаещи чак от благоевград да дойдат .Надявам се да сме толкова спотени и в това ,колкото в думите си тук в форумите. Моля да разпростаните този пост и по другите форуми ,който се коментира темата - за да се запознаят възможно най много хора с това ни нъчинание . До края на утрешния ден ще бъдат съставени основни щрихи върху исканията ни ,които включват освен исканията за бензин и такива за повишаването на минималната работна заплата и строг контрол върху цента на горивата . Запомнете едно СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА само така ще се разбере нашето събиране.

Чакаме с нетърпение за резулатата и становището на С.О. , пък може и да се блокира малко София от толкова много митинги ... :mhihi:
Истината е в дизела
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pandev22 » 20 Май 2008, 12:58

там сме :twisted: там сме :twisted:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 20 Май 2008, 14:52

VT5602AK написа:абе и 5 лева да го напраят бензина пак ще карам на мрасна газзз не ме е..

:shock: :shock: :shock: лично на теб ти пожелавам да стане 10лв :twisted:
Изображение

Аватар
Кара: си двойката че е най-сигурна

Мнение от Shondy » 20 Май 2008, 17:42

Anthony_J написа:Колеги, не е лошо да се разпратят мейли за протеста до медиите. Така шума ще е много по-голям и ще дойдат повече хора. Имайте предвид, че не се ли формулират добре исканията, кмета има пълно право да откаже. Трябва да се говори с адвокат.

Медииното разпространение също е проблем ,представено обаче по добър начин на медиите бихме могли да ги заинтригуваме ,мен лично ме притеснява срещата с адвокат ,нямам нито познати ,нито финансова възможност в момента да си позволя услугите им. та така.....

Днес нямах възможност да ходя до общината ,за което се извинявам опитах се все пак да се свържа с тях и написах меил до столична община в 16:14 ,но до момента отговор нямам ще направя всичко по силите си ,но днес ме разкъсаха от задачи от сутринта имам навъртяни вече над 230 км ,до ботевград даже ходих. Моля за малко съдействие от някой от вас ако е възможно да формулираме искания посредством адвокат ,за да не стане найстина така че да ни отхвърлят като псета и да не направим нищо .
ИзображениеИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Valentin_Peev » 20 Май 2008, 17:58

Все си мисля, че докато управата на клуба не подкрепи тва начинание, нещатата доста трудно ще станат. Едно е да кажат по новините “Граждани протестираха днес, с/у цените на горивата” и друго “Обединени авто клубове от цялата страна, ще блокират днес/утре центъра на столицата в протест с/у цените на горивата и т.н.”

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i, E30 318

Мнение от ivan1590 » 20 Май 2008, 18:00

Според мен, ако издигнем много искания, ще се загуби ефекта.По-добре само едно около което да се обединим всички-цена на горивото и протести докато се изпълни.Ако се вдигнат други организации, нищо не пречи да се солидаризираме с тях.
Аз предлагам да направим сборен пункт някъде, да си облепим колите и всеки ден да въртим кръгчета по централните улици в колона.Не се иска разрешение да се движим в колона, така че нищо не ни пречи да го направим.Няма какво да искаме разрешение за момента.След няколко дена след като привлечем по-вече хора можем да мислим за митинг или друга форма на протест.

Аватар
Кара: си двойката че е най-сигурна

Мнение от Shondy » 20 Май 2008, 18:26

Valentin_Peev написа:Все си мисля, че докато управата на клуба не подкрепи тва начинание, нещатата доста трудно ще станат. Едно е да кажат по новините “Граждани протестираха днес, с/у цените на горивата” и друго “Обединени авто клубове от цялата страна, ще блокират днес/утре центъра на столицата в протест с/у цените на горивата и т.н.”

мълчат си втори ден. какво да направя? дайте съвет ,сега ще пробвам другите форуми.
ИзображениеИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от AHTuBuPyC » 20 Май 2008, 19:11

Колегата е прав, дайте да се организираме така, и да измислим някакъв маршрут от 10-тина км. с кайна точка Александър Невски. Няма да сме с нищо по-различни от колона абитуриенти например. Достатъчна е идеята за да видят че хората се надигат и е въпрос на пейпъруорк да блокираме и центъра.

Единственото хубаво в цялата страна на нещата е че Бойко Борисов спроред мен ще е от нашата страна на барикадата. Ясно е че ГЕРб ще дойде на влас и колкото по-бързо покажем че сме недоволни от това управление толкова по-добре. И все пак този протест нетрябва да бъде политически, макар че от обема на засегнатите хора, си е точно такъв.

Когато се чу за стачки, видяхте Лукойл как бързо изпратиха съобщение и посочиха с пръст правителството, като главните виновници. Днес четох как хората доходите им се вдигнали с 23% а инфлацията с 12% демек с нищо не ни пречи. Моята заплата не е мръднала последните 9 месеца, а бензина скочи с 0,45лв. това е което виждам аз!
Та примерен маршрут виждам Левски, Патриарха, НДК, Бул. България, Надясно край ВМА, Константин Величков, Тодор Александров, малко скандирания пред Лукойл :mhihi: , Жълтите павета и разотиване :roll: Дайте да изберем една дата, в близкото бъдеще, за да може да се осведомят и повече колеги и да действаме.

Ако не друго, то поне ще остане удоволствието от колони БМВ-та в страничните огледала :twisted:
bmw

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 20 Май 2008, 19:23

Като искания,предлагам стриктен контрол над цената и качеството на горивата, и ужасно високи санкции за измами(вкл 0,5л)дето остават по маркуча.. Също така намаляване на акцизът в/у бензина и дизела да компенсира вдигането цената на петрола. Така ще бъде намалена и инфлоацията която се създаде изскуствено след бързите и резки покачвания на акцизните ставки. Ясно е,че трудно ще успеем да извоюваме намаляване на акцизът но поне да успеем да го замразим за поне 4 години + още поне 4 години гаранция за плавно покачване а не 2 години замразен и после двойно покачване.

ентусиаст
Аватар

a

Мнение от pinko_23 » 20 Май 2008, 19:25

абе пичове гледахтели новините, казаха че замразяват акциза, пален ташак прах в очите, даите да се дигнеме и да им покажеме на тия копелета че така нестава, аз сам бесен
Няма начин да няма начин

ентусиаст
Аватар

Re: a

Мнение от AcOrP » 20 Май 2008, 19:49

pinko_23 написа:абе пичове гледахтели новините, казаха че замразяват акциза, пален ташак прах в очите, даите да се дигнеме и да им покажеме на тия копелета че така нестава, аз сам бесен

да ама само за дизелът и то само за 2 години което е просто смешно. След 2 години ударно ще си наваксат с троен акциз и ще си измият ръцете еми то от 2 години не е вдиган и са с лихвите ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: a

Мнение от Enderial » 20 Май 2008, 20:22

AcOrP написа:
pinko_23 написа:абе пичове гледахтели новините, казаха че замразяват акциза, пален ташак прах в очите, даите да се дигнеме и да им покажеме на тия копелета че така нестава, аз сам бесен

да ама само за дизелът и то само за 2 години което е просто смешно. След 2 години ударно ще си наваксат с троен акциз и ще си измият ръцете еми то от 2 години не е вдиган и са с лихвите ...

Ако не се лъжа говореха за 2009та - 2010та, за 2008ма нищо не са казали :mhihi:

И някой беше предложил да се съсредоточим върху едно искане... и кво ше стане като кажат, ми ние направихме квото можахме... Така и така сме се събрали поне няколко искания трябва да имаме, това по-разединени няма да ни направи, и само ще ни даде повече шансове за успех.
Какво ще получим ако замразят акциза за за 2 год и на нас? Почти нищо, но ако тръгнат да оправят и пътищата вече е 1 на 0 за нас ;) Ако оправят и сигналната система както предложи Anthony_J вече ги водим с 2 гола.
Никва скромност, тряа да бъдем нагли, нагли, нагли, та чак срам да ни хване от наща наглост. И гаранция трябва да имаме 1 изкане като на тираджиите (онова дет не тряа се допускат нови фирми в бранша) което гаранция да не го изпълнят, за да не са капо :mhihi:

П.с. А модераторите са четат тая тема и се спукват от смях, щот четат и мнения от преди месец гласящи "БМВ караш па ти е скъпо" :bgflag:

Потребител
Аватар

Мнение от mitku » 20 Май 2008, 20:50

1. Акциза за дизел е 600 лв./тон, за безоловен H95 е 685 лв./тон... някой да познае дали акциза на дизела е по-висок и туй е причина за по-високата му цена;

2. За производството на 1 л. бензин се използва по-голямо количество петрол (просто бензина е един вид по-"пречистен" петрол), отколкото за производството на 1 л. дизел... някой да познае дали цената на петрола е причина за по-високата цена на дизела;

3. За производството на 1 л. бензин е необходими повече обработка на нефта - повече технологични цикли и повече време, т.е. по-високи производствени разходи отколкото за дизела... някой да познае дали производствените разходи са причина за по-високата цена на дизела;

Такааааа... значи за дизел се харчат по-малко пари за акциз, по-малко за нефт, по-малко за производство... ха сега (драги ми Смехурко), познай каква е причината за по-високата цена на дизела Изображение

За всеки случай, може пак да се прочете и туй:
-> "Лукойл-България" продава бензина най-скъпо в Европа

P.S. Както казах и по-напред в темата - превозвачите ще ги залъжат с няколко "благи приказки" и всичко ще отмине кат всяко чудо, за 3 дни... и ще проължат да ни Изображение защото ние сами не можем да се организираме... тъй и стана. Без истински организатор - не стават таквиз неща. А организатор може да бъде партия, профсъюз и т.н., които пък са захапали твърде яко лапаницата Изображение и им е през Изображение за народа :censored:
Дано да успеем да се организираме сами :yes:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 20 Май 2008, 21:13

мача е свирен вече .. излезна ония с листчето каза че цените ВЕЧЕ са еднакви с Европа .. няма да ги барат повече и утре е 3тия ден на чудото и ще се успокоим ...

п.п. продължавам да си мисля че цените няма да паднат не там е проблема .. а малките ни доходи .. как пък не излезна ЕДИН и така усърдно да се опита да ни изравни заплатите с европейските и докато не го направи да не мирне .. след това да излезе с едно подобно листче и да каже .. ето заплатите са ви като на другите АМИН ! .... само това ще ни оправи :lol:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 20 Май 2008, 22:18

:OT: Че те ни оправят от момента в който сме попаднали под Турско робство. Все някой ни оправя, лошото е че все а*ално :(
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум