Верига???Странен звук!
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Верига???Странен звук!
Знам че нито въпросът е за тук,нито темата,но Е30 и 190-та се произвеждат горе-долу по едно и също време,и шансът да имат еднакви проблеми,въпреки че е нищожен,все пак съществува!Пиша тук защото от нашият форум на никой не му идва на идея нищо,или не иска да пише!
На въпроса!Колата е с верижно едноредово задвижване на газоразпределителният механизъм,и при обороти около 5000-5800/мин. се явява доста странен звук,сякаш веригата е разхлабена(а тя,и зъбните колела са сменени преди 28000 км.),маслото е на 5000-5500 км пробег,сега ще го сменям,но се чудя дали не е заминал и обтегачът?
Ще съм много благодарен за всякакви препоръки/съвети и т.н.!
Ако модераторите преценят нека преместят/изтрият темата!!!
Поздрави на всички!
На въпроса!Колата е с верижно едноредово задвижване на газоразпределителният механизъм,и при обороти около 5000-5800/мин. се явява доста странен звук,сякаш веригата е разхлабена(а тя,и зъбните колела са сменени преди 28000 км.),маслото е на 5000-5500 км пробег,сега ще го сменям,но се чудя дали не е заминал и обтегачът?
Ще съм много благодарен за всякакви препоръки/съвети и т.н.!
Ако модераторите преценят нека преместят/изтрият темата!!!
Поздрави на всички!
- ge_a
- Е30 IS Crasher
-
- Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25
Ми поне при БМВ-то оптегача си заминава от време на време и се получава подобен проблем, също така при БМВ има и така наречения "Банан" върху който има някакъв материял който също се износва и пак се получава подобен проблем и не на последни място е че може да си попаднал на менте верига и пак да се разхлабила 

Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!

- ивчо
- старши ентусиаст
-
Ами сменени са с оригинални,защото предишният собственик работеше в сервиза на Балкан стар,и не е жалил пари за нея, но все повече се съмнявам за обтегача!
- ge_a
- Е30 IS Crasher
-
- Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25
Ми много е възможно да е от него .
П.С. А на балкан стар много много не им вярвай, аз зимах едно амортесьорче от там за моя мергел и се оказа пълно менте
П.С. А на балкан стар много много не им вярвай, аз зимах едно амортесьорче от там за моя мергел и се оказа пълно менте

Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!

- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
По принцип е така - лагерите се чуват и в ниските, но на мен бившата Е30-ка с М10 като и давах зор, първо над 6000 там като въртя почна да присветква лампата за маслото, все повече и повече, почна да потропва, а после почна все повече да тропа и на ниски оборити. Отначало беше само на високи. Но всъщност съжалявам за спам-а, защото човека каза, че не е чул тропане. ВИждал съм проблемна верига на Мерцедес 2.0 мотора, но бях твърде малък за да запомня какво точно е. Ще звънна на жокер-а (бащата) да видя дали той има спомени от безсънното цепене на мотор на мерцедесите.
BMW only!
8 мнения
• Страница 1 от 1