Как се прави рекламация на дефектна стока:

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 325 ТД '93
Детайли за колата: тъмно син металик

Как се прави рекламация на дефектна стока:

Мнение от miroslav4ev » 19 Май 2008, 17:45

Ако на някой му се случи - нека прочете следната статия:
http://www.kenanoff.com/blog/archives/190

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dqvola666 » 19 Май 2008, 18:59

:bowdown: Супер е тва дано така да си остане закона и за вбъдеще. Евала! Много добре е написано и обяснено!

ентусиаст
Аватар

Мнение от zvezdo88 » 20 Май 2008, 2:56

Много полезна информация. Благодаря колега .
Изображение

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 20 Май 2008, 4:01

Значи, имал съм всякакви случаи. Понякога ми се оправдават с това, че тази стока се е изчерпала и не можело да ми я подменят, както и не можело да ми върнат парите, не можело да върна стоката и да си доплатя за по-качествена. Само ремонт. Но сами знаете, че някои стоки след ремонт нямат нищо общо с това преди ремонта. Тогава искам да получа документ в писмен вид и подпечатан, в който ми отказват всички тези опции. И там започва кавгата. Би трябвало, когато някой глупак ми изтърси някаква очевидна глупост да имам право на глупостта му в писмен вид като документ, който после да използвам с/у него. Имам ли право да изисквам отговор в писмен вид с подпис и печат примерно?
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от miroslav4ev » 20 Май 2008, 7:59

Иво написа:Значи, имал съм всякакви случаи. Понякога ми се оправдават с това, че тази стока се е изчерпала и не можело да ми я подменят, както и не можело да ми върнат парите, не можело да върна стоката и да си доплатя за по-качествена. Само ремонт. Но сами знаете, че някои стоки след ремонт нямат нищо общо с това преди ремонта. Тогава искам да получа документ в писмен вид и подпечатан, в който ми отказват всички тези опции. И там започва кавгата. Би трябвало, когато някой глупак ми изтърси някаква очевидна глупост да имам право на глупостта му в писмен вид като документ, който после да използвам с/у него. Имам ли право да изисквам отговор в писмен вид с подпис и печат примерно?

Имаш право, но дори и да не ти предоставят си пускаш една молба-жалба
в комисията по защита на потребителите. Повярвай ми те имат интерес да изнамират мошенници и да ги глобяват, особено след влизането ни в ЕС и избирането на Меглена Кунева. Така че малко са се попритеснили некоректните продавачи.

шПерко
Аватар

Мнение от Иво » 21 Май 2008, 2:52

Изчетох целия блог на тази жена вчера от телефона и мога само да и кажа едно ЕВАЛА, че си отстоява правата! Адски ценна информация. Даже се чудя дали такава информация не може да стане Важна тема и при нас. Трябва да сме наясно с правата си.
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от miroslav4ev » 21 Май 2008, 9:26

Иво написа:Изчетох целия блог на тази жена вчера от телефона и мога само да и кажа едно ЕВАЛА, че си отстоява правата! Адски ценна информация. Даже се чудя дали такава информация не може да стане Важна тема и при нас. Трябва да сме наясно с правата си.

Ами може, защо не...да се изкопира всичко това от блога и да го пуснем като нова тема. То момчето едвали ще има нещо против, пък и нали затова я е писал тази тема, за да се популяризира темата. Ако сметнеш за добре - хубаво я да се пусне като нова тема, пък тази да се заключи.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от paparazzo » 21 Май 2008, 14:11

Иво написа:...Адски ценна информация. Даже се чудя дали такава информация не може да стане Важна тема и при нас. Трябва да сме наясно с правата си.

-ами да много добра идея защото това може да се случи на всеки от нас...
:( :(

шПерко
Аватар

Мнение от Иво » 22 Май 2008, 1:29

Аз говорих с жената. Всъщност линка е към друг сайт, но прочетете тези от блога на Ирина Марудина:

http://blog.marudina.net/?p=248

http://blog.marudina.net/?p=165

http://blog.marudina.net/?p=274

http://blog.marudina.net/?p=184

Много интелигентно момиче и чете и изкарва законите, които са в наша защита. На който му се чете, уверявам го, че ще се изкефи.
Изображение
Изображение

Назад към Извън Темата