Да се похваля ! И да искам съвет !
Модератор: Технически модератори
46 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- to6i_Racing
- младши ентусиаст
-
- t_andonov
- ентусиаст
-
- Кара: Е 30
- pantzer3
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 М57Д30
- Мечтае да кара: Е65
Мерси за съветите. Колата я взех , защото е повече от гаражна !!! Много запазена и поддържана ! В момента проблема ми е това с гаста(гърменето имам прдвит). Днес например си карах из града 2часа преди обед и нямаше никакви проблеми ?!?! След обед пак се качвам и за 2-3 часа каране гръмна 4-5 пъти ?!?! Интересното е че гърми много леко и това го прави само на първа при потегляне и в повечето случаи даже угасва ?!?! Иначе колата се засилва здраво , 2-ра, 3-та, 4-та, 5-та и си върви добре - не гърми въобще - направо мърка мотора ! До тук съм събрал две основни мнения: 1-во: свещи или кабели и 2-о: преглед и регулиране на газовата уредба ! Питал съм около 10-тина човека и все за тези неща ми говорят ! Купил съм свещи , обаче друга простотия стана : приготвям се да ги сменям и кво остановявам - едвам развих три от тях , другите три не можах - изпотроших си пръстите и неще и неще ! Явно някой амсалак ги е затягал с някой гедория с дълго рамо , а пък аз да си чупя главата ! Дефакто нищо не свърших ! Май ще се наложи да ходя в някой сервиз да ги развият, щото аз нямам такива зверски инструменти ! Чувал съм че свещи не трябва да се стягат много , ама знам ли ?

- pantzer3
- ентусиаст
-
И да питам кога трябва да се сменят свещите ? На топъл или на студен двигател ? И тази голямата решетка отгоре на таблото за какво служи ? 

- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
я по добре ги развий на загрят мотор
или пък иди на майстор да не вземеш да строшиш неква свещ че тогава ще има филмче
таа решетка-ми оттам духа въздух-нали има едно копче дето се навива-напред назад

- calco
- Потребител
-
- Кара: хубави работи
- Мечтае да кара: още по-хубави работи
- pantzer3
- ентусиаст
-
В крайна сметка оспях да развия свещите
, обаче ги гледам че са доста читави !?! Сложих новите и пак патна веднъж !!! Май ще трябва да отида на газаджия да видя ко ша ми каже той и ако трябва да рагулира там нещо по газовата уредба ! Незнам къде трябва да стои изпарителя ??? Моя е в дясно до двигателя ниско долу ?!? На тази кола има ли чалъм да се бута педварението(центровка да се направи) ???

- methanol
- Бобо Дебелия
-
- Кара: E30/E36/E34
Честито колега желая ти само хубави моменти и без аварийно шофиране. Иначе е същата като мойта на цвят ,двигател, ГАЗ
дори и салон 

- dizelboy
- старши ентусиаст
-
pantzer3 написа:В крайна сметка оспях да развия свещите, обаче ги гледам че са доста читави !?! Сложих новите и пак патна веднъж !!! Май ще трябва да отида на газаджия да видя ко ша ми каже той и ако трябва да рагулира там нещо по газовата уредба ! Незнам къде трябва да стои изпарителя ??? Моя е в дясно до двигателя ниско долу ?!? На тази кола има ли чалъм да се бута педварението(центровка да се направи) ???
кат доиде време сменяш кабелите има д апсуваш тоия с газовата 4е нема на каде
нашия опел гарме треще сменихме кабели свещи палец капа4ка и млъкна

- pantzer3
- ентусиаст
-
Колеги . Цял ден днес (с новите свещи) карах градско - около 40-50км и не гръмна нито веднъж !!! Май това ще е ? 

- pantzer3
- ентусиаст
-
Между другото , в магазина за авточасти работи един приятел(и той кара БМВ) и ми прави много добри отстъпки ! Свещите са НЖК-а - за 30лв. - по 5лв. бройката ! Питах за палец и капачка - палеца е 35лв. обаче капачката много ме нагруби - 140лв !!! Обаче доволно - ремъка е 20лв. а ролката 30лв. (като за мен)
Добри ли са цените ??? 

- t_andonov
- ентусиаст
-
- ///Milen_bmw
- Drinker
-
- Кара: E36 Touring 328i
- Мечтае да кара: нормално
Абе тва с кабелите и свещите са пълни глупости. Гърми ти от бедна смес. Може би, изпарителя е малък за тоя мотор, трябва да е над 100kw.
Готви се за дебитомер, че с тия гърмежи - гаранция вече не е същия.

- t_andonov
- ентусиаст
-
аз карам М50Б25 с малък изпарител ловато гърмеше до като не смених свещите вече над 10 000 км. не е гръмнала///Milen_bmw написа:Абе тва с кабелите и свещите са пълни глупости. Гърми ти от бедна смес. Може би, изпарителя е малък за тоя мотор, трябва да е над 100kw.

- pantzer3
- ентусиаст
-
Бедната смес също е фактор за едни такива гърмежи(съгласен съм с това) , но моята май е добре , щото днес вече втори ден не е гръмнала въобще !!! Май не е от сместа ?!?!

46 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4