.......автоматична гаражна врата ?.......
Модератор: Общи модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
.......автоматична гаражна врата ?.......
Колеги , има ли някой от Вас, такава врата ? С дистанционно , мотор , ала - бала .Колко струва ? Разваля ли се ? Сигурно ли е заключването? Доволни ли сте от фирмата която Ви я монтира.....и коя е тя ?
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
ТИ ебати и въпроса изплющя, Клинтън. Все едно "колеги, някой има ли кола, доволен ли е".
Навремето си спомням, когато избирахме врати, имаше около 15 предложения...
Имаме като долната врата. На фаца. Не знам за материал...
Ако и моторът е същият, трябва да ти кажа че е пълно дърво и постоянно го побългаряваме. Една пластмаса, прилична на буй на вид с въженца за ръчно третиране , требва да го видя на коя фирма е.
Между другото, основен проблем на олекотените врати:
Ако са между две широки пространства и едното е външно, изложено на вятър и течение, се създава налягане.
И вратата се изкривява с времето.
Следват проблеми с движението в релсите, с пантите - ако има и т.н.
Моята препоръка е, ако ще взимаш, и то за личен, а не общ гараж - не жали парите. Не е нужно верно 10 бона за врата, ама врата за 400 - 500 лева с дистанционно не заслужава доверие. Толкова струват ПДЧ интериорните врати без дистанционно... А врата за гаража веднъж се купува.
Според мен заключването на повечето не може да се сравни с една добра касова брава. Лично мнение.
Но е смело крадец да ти разбие входа, гаража и колата. Не че е невъзможно де...
Поздрави!
Навремето си спомням, когато избирахме врати, имаше около 15 предложения...
Имаме като долната врата. На фаца. Не знам за материал...
Ако и моторът е същият, трябва да ти кажа че е пълно дърво и постоянно го побългаряваме. Една пластмаса, прилична на буй на вид с въженца за ръчно третиране , требва да го видя на коя фирма е.
Между другото, основен проблем на олекотените врати:
Ако са между две широки пространства и едното е външно, изложено на вятър и течение, се създава налягане.
И вратата се изкривява с времето.
Следват проблеми с движението в релсите, с пантите - ако има и т.н.
Моята препоръка е, ако ще взимаш, и то за личен, а не общ гараж - не жали парите. Не е нужно верно 10 бона за врата, ама врата за 400 - 500 лева с дистанционно не заслужава доверие. Толкова струват ПДЧ интериорните врати без дистанционно... А врата за гаража веднъж се купува.
Според мен заключването на повечето не може да се сравни с една добра касова брава. Лично мнение.
Но е смело крадец да ти разбие входа, гаража и колата. Не че е невъзможно де...
Поздрави!
- stozashto
- младши ентусиаст
-
- Кара: каквото изпадне...
- Мечтае да кара: safety car, самолет, мотор
- Детайли за колата: тотална щета...
Имаме някаква... с дистанционно(само!) и мотор, но се навива на роло от 4 бр. лентови пружини, две от които се развалиха и трябваше да се сменят изцяло, а другите две само се бяха откачили и ги пренавиваха...
Вратата е монтирана отдавна и цена не мога да кажа. Новата пружина беше с цена 80 лв, а пренавиването на стара - 50 лв. Фирмата е "Аделит". И фирмата, и вратата са "заварено положение" - не зная чий избор са, но за сега вършат работа...
Ако трябва да избирам за собствен гараж, обаче, ще се ръководя от това, че не сме толкова богати, че да купуваме евтино...
П.П. Господин Президент
, не пиша на ЛС, за да не стане като преди...

Вратата е монтирана отдавна и цена не мога да кажа. Новата пружина беше с цена 80 лв, а пренавиването на стара - 50 лв. Фирмата е "Аделит". И фирмата, и вратата са "заварено положение" - не зная чий избор са, но за сега вършат работа...

Ако трябва да избирам за собствен гараж, обаче, ще се ръководя от това, че не сме толкова богати, че да купуваме евтино...

П.П. Господин Президент

"... _ _ _ ..."
- BlackAdder
- кандидат ентусиаст
-

От около 2 години имаме 2 врати като на снимката и не са създали никакъв проблем. Единственото кофти е когато няма ток и трябва на ръка да я отваряш и вдигаш. Също така имаме и една плъзгаща се настрани и честно да ти кажа незнам кой я е мислил тази система, но при всеки по силен дъжд, сняг и тн. не бачка.
Mario Pankov написа:Имам приятел, който има фирма за такива, вратата е около 550лв, италианска - поцинкована ламарина с пълнеж изолация. Мотора е още толкова, ако купуваш врата, по-добре намери от тези, които се огъват, много от модела, който си показал не се отварят докрай и създават проблеми.
Не е така, първата врата на снимката иска височина, а втората е перфектна, не ти трябва прекалено много височина, а гаражните клетки както знаем са нисички и първия вариант е не приложим в повечето гаражи, а вторият се отваря до край, супер лик, супер балансиран, имаше ги в практикера на 650лв, единия ми гараж е с такъв тип врата, но сме си я правили ние, тогава още ги нямаше на нашия пазар тези и като изключим това, че не си направихме сметка, че дървото е много тежко и се вдига трудно, други оплаквания нямам, а тези са метални и се вдигат и свалят с едно пръстче. Първия вариант е с по-сложен механизъм и има по-голяма вероятност от авария, а втория вариант е лементарен и вероятноста от авария е сведена до минимум. А заключването им......... по-добре да замълча, един тъп патронник като за обикновенна врата
- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
Ами аз не мога да пусна снимка в момента. Ние имам две HORMANN от тези, които се пречупват на няколко части, за да се отворят и обратно. С дистанционни са и т.н. Имаме ги вече от около 8-9 години и няма никакви проблеми. Доколкото знам марката е разпространена, защото съм виждал на още места такива. Относно сигурността, няма нищо сигурно. Всеки, който има схемата на вратата ти или е виждал същата знае къде да пробие и как да я отвори за отрицателно време. Тези врати не са за сигурност, а за удобство.
П.П. Ето снимка на машинката, намерих я в нета:

П.П. Ето снимка на машинката, намерих я в нета:

sonny написа:........
Ако говориш за снимките, който качих аз, съвсем не съм съгласен с теб. Кое е перфектното на втория вариант, че зяпа отдолу отвор, с който допълнително трябва да се занимава човек, ако не иска естествено да му се пълни гаража с боклуци. А на първия вариант вратата си пада до долу и няма как да ти влизат боклуци в гаража. Също на втория вариант вратата като се отвори и на грубо 10-15 см от двете страни има метални държачи на вратата, който правят отвора по тесен и това е гадно. Поне при мен е така! Аз имам и от двата вида врати. И първия вариант по ми харесва не само като външност, а като цяло

- Иво
- шПерко
-
Първият вариант, както и моите врати си имат гума отдолу, която не пуска никакви боклуци и т.н. Сплесква се и става много плътно. А вратите също им намерих снимка в нета и в галерията ми има някви бегли.
Ето ги дистанционните, има малко за 4 врати и някво огромно за две.

Ето ги дистанционните, има малко за 4 врати и някво огромно за две.

www.reginadd.com
прегледай сайта,ако си харесаш нещо ще те свържа със собственика на фирмата супер пич е момчето
работи само и единственно с продукти на Хьорман-Германия и всичките му врати са страхотни.
вратите ги прави той в размери каквито ти утърват на тебе и за там кадето на теб ти трябват
+ което има и гарантирана подръжка на тези врати,не да се чудиш после кой да я подържа тая врата.
разгледай сайта и драсни едно ЛС ако имаш интерес
прегледай сайта,ако си харесаш нещо ще те свържа със собственика на фирмата супер пич е момчето
работи само и единственно с продукти на Хьорман-Германия и всичките му врати са страхотни.
вратите ги прави той в размери каквито ти утърват на тебе и за там кадето на теб ти трябват
+ което има и гарантирана подръжка на тези врати,не да се чудиш после кой да я подържа тая врата.
разгледай сайта и драсни едно ЛС ако имаш интерес

- Иво
- шПерко
-
Момчето по-нагоре е дало линк на вносител на HORMANN, сигурно там пише или има телефони. Ние преди тези 9 години ги поръчахме от Германия, а понеже тия безм озъчни работници ни направиха гаражи с някакви уникални размери, нищо общо с каквито и да било стандарти се наложи да ги поръчваме по размери.

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2