Въпрос за Газов-инжекцион на 316i coupe М43

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Е46 Fanatic
Аватар
Кара: Старата Дрифтачка
Детайли за колата: При изключено ASC колата се превръща във кола от старата школа (старата Дрифтачка)

Въпрос за Газов-инжекцион на 316i coupe М43

Мнение от S.D.W » 18 Май 2008, 18:15

Какъв инжекцион ще ме посъветвате да си сложа че да нямям проблеми след това.Мерси предварително! :)
Последна промяна S.D.W на 20 Май 2008, 8:21, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: M42 POWER

Мнение от petio_bmw 318is » 18 Май 2008, 18:22

караи на бензин бе ква е тая газ

Е46 Fanatic
Аватар
Детайли за колата: При изключено ASC колата се превръща във кола от старата школа (старата Дрифтачка)

Мнение от S.D.W » 18 Май 2008, 18:26

не се ядва на бензин

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330 xi Е46
Мечтае да кара: Совалка

Мнение от jorryy » 18 Май 2008, 18:36

Айде Хора отговаряйте на колегата, че и аз точно това питам. Посъветвай те ни какъв газов инжекцион да сложим,че тоя БИДЗИН не е на добре така. Аз съм със същата колица кат неговата.
Изображение

За да минавате за джентълмен, са нужни две неща:
1 - винаги да вадите цигарата от устата си, когато се целувате, и
2 - никога да не правите забележка на дама, която неправилно носи торба с цимент!

ентусиаст
Аватар
Кара: сивушка на нафта

Мнение от Zapa » 18 Май 2008, 19:00

верно бенза вече стана доста кофти оферта дееба, и аз почнах да се ослушвам за газ, искаме се да си карам колата, не само да казвам че имам БМВ :confused:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: .....
Мечтае да кара: X6M

Мнение от 33k » 18 Май 2008, 19:01

Landi Renzo- аз съм с такава и почти няма разлика в горене и вървеж.. но все пак се моля да върнат бензина на старите цени ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sabi1984 » 18 Май 2008, 20:04

марката не е толкова значима колкото да намериш добър майстор,който да ти я монтира и настрои ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от AHTuBuPyC » 18 Май 2008, 20:15

Участвай активно в протестите за цената на бензина. Аз съм си поставил психологическа граница, мине ли цената 2,55 да слагам газ. Според мен изчакай още малко, защото не се знае дали ще ти се изплати тоя инжекцион от 1300лв.

Иначе:
http://brc.hit.bg/ :arrow:
http://stargas-bg.com/system-injection :arrow:
http://www.sofgas.hit.bg/ :arrow:

Както и търсачката, има около 10 теми по въпроса газ/метан/инжекцион :idea:
bmw

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на 3-та

Мнение от BFM » 18 Май 2008, 20:37

И аз съм го мислил и ми се струва, че ще ми излезе по-евтино да си купя някой трошляк за 2000лв с малък двигател и да го карам в София, отколкото да си правя експерименти с БМВ-то, да го мъча из разни квартални улички и да се пазя от всеки антишофьор на пътя ... Сори ако съм се отклонил от темата ;)
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!

Е46 Fanatic
Аватар

Мнение от S.D.W » 18 Май 2008, 22:01

а колко струва инжекциона?

Е46 Fanatic
Аватар

Мнение от S.D.W » 19 Май 2008, 1:18

:arrow:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sabi1984 » 19 Май 2008, 5:46

BMW_GAZARA написа:а колко струва инжекциона?

зависи какъв искаш да си сложиш между 1000 и 2000лв.е цената

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i touring 2001/9

Мнение от mihal » 19 Май 2008, 7:56

Без газови уредби за автомобилите след 2009 година, според в-к Nовинар
Цените на таксиметровите услуги могат да скочат двойно след 2009 година. Причината за това е новото изискване на Брюксел автомобилите да се движат само с горивото, за което е била произведена колата. В момента много автомобили, произведени да возят на бензин, са с допълнително инсталирана газова бутилка. Причината е, че така на шофьорите им излиза много по-евтино, тъй като газът метан е на по-ниска цена от обикновения бензин. Метанът върви по около 1,30 лв. литърът, а бензинът вече удари 2,50 лв. Много от такситата у нас обаче карат с газова уредба, монтирана допълнително в колата.
Председателят на Националната федерация на таксиметровите водачи Яне Янков не изключи ударното поскъпване на такситата заради евроизискванията. В момента таксиметровите шофьори обслужват пътници за около 60 стотинки на километър по дневна тарифа и още около 5 стотинки за нощна.
Много заводи за производство на автомобили в Европа се ориентираха преди години и започнаха да правят коли, предназначени да возят само на газ. По думите на Янков евродирективата вече е приета от Европейската комисия и трябва да влезе в сила от началото на 2010 г. Тогава таксиметровите водачи, които са инсталирали газова уредба в колата си, ще трябва да я демонтират и да започнат да карат само на бензин или с дизелово гориво.
Основната причина за въвеждане на евродирективата е, че когато автомобилите имат допълнително инсталирана газова уредба, вероятността при удар или катастрофа тя да гръмне е огромна. Това опасно застрашава живота на шофьора и пътниците в колата. Според експерти друг проблем е, че в България съществуват малки сервизи, които не отговарят на никакви стандарти и поставят газови уредби без гаранции за качество. Необходимо е да се засили контролът над сервизите, които предлагат тези услуги, коментираха специалисти. Газовата бутилка обикновено се поставя зад задните седалки, а инсталирането й излиза около 1000 лв.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на 3-та

Мнение от BFM » 19 Май 2008, 11:44

Това ми намирисва на заговор да се вдигне търсенето на бензин, а и е виждам как някой ще накара българина да си махне газовата бутилка... :nono:
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Dj0kera » 19 Май 2008, 11:56

Колега говорехме си с едно приятелче дето слага газови уредби и ми вика ако слагам газ и искам да нямам проблеми с нея да сложа газова уредба на BRC.Цената на този газов инжекцион била 1650лв.но това са доста литри бензин :mhihi:

Следваща

Назад към E36