ПРОТЕСТ СРЕЩУ ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА ГОРИВОТО

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Искате ли да се включите в Протеста срещу цените на горивата

Анкетата свършва на 25 Май 2008, 13:14

Да ,ще се включа на всяка цена
234
76%
Да ,ще се включа само ако другите отидат
50
16%
Едва ли ,не хараесвам такива мероприатия
13
4%
Не бих отишъл ,не ми харесва идеята
11
4%

Общо гласове : 308

Аватар
Кара: си двойката че е най-сигурна

Мнение от Shondy » 18 Май 2008, 21:56

AHTuBuPyC написа:Ето и последователно описание на начина на провеждане на подобно мероприятие:

Първа част
Втора Част

http://www.sofiacouncil.bg/?page=ordinance&id=10

ivan1590 написа:Да започваме да обсъждаме конкретни предложения , да изберем вариант на деиствие , да определим срок за съгласауване с колегите и да се дигаме.Да пуснем анкети за конкретни предложения и дати във форума.

Това мисля че е работа на управниците на автоклубовете в България. Поне ако искаме новините да започват със: "От името на всички автоклубове в България, днес се проведе ...." , а не "Група разгневени шофьори бяха бити и разпръснати с палки пред парламента ..."

съгласен съм нека се запозная по-подробно с тези наредби и се заемам с разговор с нашите Наставници от форумите ,имаме 2 ма само за сега ,подкрепа от МЕРЦЕДЕС ФОРУМА и ФИАТ. Колегите са много точни и ще помоля скиптиците да не коментират ,щом не им харесва .

Мога само да съжалявам че 30 човека са направили труда си и са пуснали по няколко теми из форумите и не са срешнали подкрепа и реакция ,както на мен в момента ми съдействат колеги .Никой който смята действието ни за неразумно или неудобрява организацията ни ,не е задължен да присъства или да дава неубосновани отговори.

Има какво да се направи по въпроса с акцизите за бензина ,незнам дали знаете ,но на 1000 литра бензин се взимаха около 680 акциз ,което прави по 1.47 на литър ,доставната цена на горивата у нас е по ниска от тази на останалите причини ,поради един ред заобиколки от страна на вносителите , даже това че нашето гориво е по скъпо от доста други европейски държави трябва да ви убеждава ,колко нелепи са цените му в България . Следващото нещо е институцията която приема законовото облагане на горивата , това е министерство на финансиите .Към него конкрето ще насочиме исковете си .
Направих си труда за да разбера всичко това само за общото благо ,но без ваша помощ няма да мога да се справя ,моля ви не ме подвеждайте.
ИзображениеИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 18 Май 2008, 22:07

Било се запалило нещо си по пътищата, как няма да се запали като имат да укриват далаверите си, колко ли пара ще потъне в нечии джобчета. А как ли се е запалило: може би електрическата инсталация или на някой компютър се е сбъгнала "БОЗАТА". Само с две думи: СМЯХ В ЗАЛАТА.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525тдс
Мечтае да кара: 730d

Мнение от kumo82 » 18 Май 2008, 22:25

Абе то е хубаво като идея но има една поговорка-"кучетата си лаят кервана си върви"мислите ли че ще ги уплаши протест крайно време е народа да се надигне та те ни съсипват отвсякъде и с тия безбожни цени вече не се живее цените скочиха а заплатите все същите незнам какво ще оправи положението ама протеста не е решение вече ми се от цялата държава и с вички сили ще се махна от тук иначе не знам те на животни ни направиха така ако продължава някой ден ще взема калашника и една торба патрони и право в София и ще се лее кръв-а мже би това е единствения начин-ВОЙНА лееее май откачих ама вече това на нищо не прилича цени високи караме по едва ли не черни пътища с много дупки а ВСИЧКИ СИ ПЛАЩАМЕ И СИ ТРАЕМ ама то и ни е сме си ОВЦИ нека тогава ни ШИБАТ откраднаха парите от еврофондовете абе нямам думи -ВОЙНА

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 18 Май 2008, 22:57

и аз съм на това мнение колега... требва ВОЙНА да стане иначе няма оправия в тази държава, нещата отиват към мазохизъм. Като сметна колко пари давам за бензин всеки месец и лошо ми става... май наистина требва да се повтори 97 година с тази разлика, че сега требва да има и жертви от парламента та да се сплашат малко тези които ще дойдат след тях..
Аз съм твърдо ЗА протеста
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kumo82 » 18 Май 2008, 23:16

да 97 година трябва да се повтори ама с много по-голяма сила и да им се проведе на управляващите и на всички там в парламента една акция РЕСПЕКТ та да видят за какво сава въпрос ама народа не е единен и за това ни тъпчат :banghead: затова и Славейков беше казал"НЕ СМЕ НАРОД-НЕ СМЕ НАРОД А МЪРША"

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 18 Май 2008, 23:27

Трябва да се провери какво се изисква протестът да бъде законен и да си нямаме проблеми с полицията. Ще е добре ако се съберем достатъчно коли за да блокираме от тодор александров и мария луиза до орлов мост
Ще покрием и НС,МС,Президендството + 2 от най-ключовите кръстовища в СФ орлов и на СУ. Другият вариант е да се разпределят отделни ключови кръстовища на отделните клубове.Например на кулата за мерцедес,НДК за БМВ орлов за ФИАТ и т.н Но пак трябва всичко да е законно за да си нямаме проблеми с гневни шофиори и полиция. Пък дано блокираните шофиори се присъединят към нас след като разберат за какво се борим.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kumo82 » 18 Май 2008, 23:47

давайте да ходим направо пред парламента и ако се събере достатъчно народ да ги почваме иначе само горивото ще си горим и ще си чупим колите по София то незнам полицаите също са ощетени от тези цени що не се обърнат и те срещу цените пък да видим тия в парламента кво ще правят и къде ще бягат пък я ми кажете има ли нещо законно в тази държава и законно ли е това което правят с народа :?: ама да то за такива "кокошкарски"прояви може и да пострадаш

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DANTE525tds » 19 Май 2008, 0:03

Аз още преди бях казал че съм твърдо ЗА !!!
това си е безубразие !!!!!!!!!!!!!!!!
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е70 sd

Мнение от asasin18 » 19 Май 2008, 0:34

таблицата на колегите -- Всички цени са в Евро подренени в низходящ ред по цената на дизела
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530 xDrive '13

Мнение от piNky » 19 Май 2008, 0:42

МОЛЯ, АКО ИМА ПРОТЕСТ ВЪВ ВАРНА ДА НЕ Е В СРЯДА, ЧЕ СЪМ АБИТУРЕНТ! :)
Иначе твърдо съм там! Иска ли питане?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от AHTuBuPyC » 19 Май 2008, 8:24

Днес излизат камионите, като стачката им ще продължи до Сряда, после предлагам да се организираме със тях, защото невярвам нещо да се получи от тези теми вече ....

А бъдете сигурни че докато не се блокира цяла България, седянката винаги ще се разваля нерешена!!!

И ОЩЕ

Към исканията си трябва да прибавим, качествен контрол за бензина и дизела, ежемесечен, и на всяка бензиностанция да има изнесени данни за последния месец от проверката на качеството на горивото. Да са подредени в таблица в текущи стойности и препоръчителни данни!

Хора с Газови уредби, без лепенка на задното стъкло ДА НЕ БЪДАТ обслужвани!
bmw

Аватар
Кара: си двойката че е най-сигурна

Мнение от Shondy » 19 Май 2008, 8:37

Пирогов и учителите според мен бяха достатъчно ясен сигнал за това.Ама какво стана в крайна сметка? Мрънкаха че няма пари за учителите а точно една седмица след като приключиха стачките депутатските заплати бяха увеличени с.. 40%

може да се направи ,като се призоват и учителите да стачкуват с нас да се обединим и да кажем или сваляте цените на горивата и чакаме падане на цените на стоките и услугите ,или вдигате минималната работна заплата ,до прага на европейския минимум ,аз немога да разбера всички който са против ,толкова ли невиждате че сме го закъсали здраво ,толкова ли нежелаете да помогнете ,това е за всички ни. Ако стане някоя трагедия недай си боже ,всички скърбим . И сме съпричасни ,а когато на 200 000 хиляди ни ровят в джобовете само защото обичаме да караме как се чуствате? Затова пиша тези си призовки тук в АВТО форумите ,защото тук очаквам да намеря най много подкрепа ,и мисля че трябва да има стачка ,за сега законна ,трябва да опитаме по кроткия начин ,ако не стане ,ще вдигна и 6-то класниците и пенсионерите на крак ,но нека пробваме така ,колкото и да сме - да сме единни - "СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА"
ИзображениеИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е34 520

Мнение от genezis » 19 Май 2008, 8:51

Shondy

тигре не ми се чете цялата тема....
та има ли вече определена дата за протест или все още само се лае по форумите????

Ох, на баба!
Аватар
Кара: селскостопанска машина
Мечтае да кара: 4етириосен самосвал

..

Мнение от bavareca_86 » 19 Май 2008, 9:06

абе незнам кой лае :mhihi: ама тировете си направиха протеста,бахти в софия днес движението си еба майката
БМВ фен с Е30-ска и малко акъл си е неочаквано добра комбинация
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 19 Май 2008, 9:26

в 8:30 неска се бяха събрали на ВРАНЯ,дано се разходат до парламента :mhihi:
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум