Филтър климатик
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
39 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- klita
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е61
- Детайли за колата: 525ix
Филтър климатик
Здравейте колеги. Търсих с търсачката ама нещо не можах да открия подходяща тема за моя въпрос, а той е:
Колко филтъра има климатика, в смисъл чувал съм че имало 2 един за купето и един отвън някъде под чистачките, ако не се лъжа?
Идеята ми е че вече се стопли времето и климатика става нужда, а искам да си взема един от онези спрейове за почистване, за да си направя една профилактика. Обаче навсякъде пише, че когато се пръска с този спрей трябва да се махне филтъра, та за това и аз питам по горе къде се намира той. Поздрави
Колко филтъра има климатика, в смисъл чувал съм че имало 2 един за купето и един отвън някъде под чистачките, ако не се лъжа?
Идеята ми е че вече се стопли времето и климатика става нужда, а искам да си взема един от онези спрейове за почистване, за да си направя една профилактика. Обаче навсякъде пише, че когато се пръска с този спрей трябва да се махне филтъра, та за това и аз питам по горе къде се намира той. Поздрави
- IvaN66
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 2.0d 99'
Само един е.Вдигаш капака на двигателя и са няколко врътки на пластмасова кора.Лесно се сменя за разлика от Е36.
- Face
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320Д(M47TUD20)
Здравей колега.Та значи,аз когато си сменях всички филтри,точно този под чистачките ми го дадоха за филтьра на купето.Сьответно филтьра на купето и този под чистачките са едно и сьщо нещо,за втори филтьр не сьм чувал да има.Сьщо е добре като го сменяш да си сложиш такьв с активен вьглен,малко по скьп е но задьржа твьрдите частици вьв вьздуха.
- klita
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря ви за отговорите. Днес ако ми остане време ще видя в какво състояние е
и ще направя интервенцията със спрея.

- doganay
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 318i
Re: Филтър климатик
Колега, а би ли казал какъв е този спрей, откъде го взе и дали премахва неприятната миризма когато се включва климатика..че при мен ухае малко на партенки при пускане на компресораklita написа:Здравейте колеги. Търсих с търсачката ама нещо не можах да открия подходяща тема за моя въпрос, а той е:

- klita
- кандидат ентусиаст
-
Re: Филтър климатик
aleks_al написа:Колега, а би ли казал какъв е този спрей, откъде го взе и дали премахва неприятната миризма когато се включва климатика..че при мен ухае малко на партенки при пускане на компресораklita написа:Здравейте колеги. Търсих с търсачката ама нещо не можах да открия подходяща тема за моя въпрос, а той е:
Оня ден ходихме с мой приятел в един магазин за авто козметика да си вземем, ама имаше само един и моя приятел си го взе а аз не успях, а иначе спрея е подобен като този http://bpm-corp.com/index.php?o=products&m=product_info&id=115
Струва около 20-30 лв. в зависимост от марката.
Днес погледнах филтъра и беше ужасно мръсен и сега ще търся и него.
В Дару кар има и двата модела
1. Номенклатурен номер : 64311000004
Описание : МИКРОФИЛТЪР КУПЕ
Ед.цена (с ДДС) : 59.16 BGL
Има наличност
2. Номенклатурен номер : 64319071935
Описание : МИКРОФИЛТЪР КУПЕ- С АКТИВЕН ВЪГЛЕН
Ед.цена (с ДДС) : 81.24 BGL
Има наличност
Така, сега трябва да се приготвят 100 лв. и да се погрижим за профилактиката на климатика

- klita
- кандидат ентусиаст
-
vAiO написа:doganay написа:а за колко пари си купил филтъра ?
аз го смених преди месец, около 40-50 лв беше
vAiO от къде го взе на тази цена? Имаш ли си на идея каква марка беше?
Поздрави
- klita
- кандидат ентусиаст
-
© написа:малко са се изхвърлили с цените
филтър с активен въглен вземам за ~40лв от Пит Макс / сега Тандер/ - Бургас, ако махнем отстъпките най много 50лв да струва
Колега, това е много добра цена. Аз сигурно в сряда ще идвам в Бургас, ще може ли да ми кажеш горе долу къде се намира този магазин.Иначе съм от Сливен.
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
аз моя филтър миналата седмица го смъкнах и го почистих с прахосмукачката поиграх си доста , но се почисти после го напръсках с Givenshi беше ми останал малко
и купето страхотно се ароматизира 

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- klita
- кандидат ентусиаст
-
spower написа:аз моя филтър миналата седмица го смъкнах и го почистих с прахосмукачката поиграх си доста , но се почисти после го напръсках с Givenshi беше ми останал малкои купето страхотно се ароматизира
Колега ти ме разби с това Givenshi

Днес проверих тук в Сливен в магазин БОШ, обикновен филтър 47 лв.
филтър с активен въглен 50.15 лв. Та че довечера ще се сменя и той.
39 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3