Имам проблеми с чисто новата Х3
Модератор: Технически модератори
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Имам проблеми с чисто новата Х3
Здравейте, моля ако може някой да ми помогне. Купихме си Х3, 2.0 дизел преди месец и нещо. Колата скоро стана на 6000 км и взе, че спря точно там дет не трябваше- из дълбоките дебри на Българя. Закарахме я в М- Кар и вече стои повече от седмица там. В началото казаха, че трябвало да се смени някакъв датчик за въздух до двигателя, после няква въздушна клапа, пак най- накрая излезе че катализатора бил запушен- на 6000 км. Най-безцеремонно ми завиха че просто му дошло времето. Казаха, че филтъра за твърди частици бил заминал, а пак от Варна Карс /от там е купена колата/ казаха че катализатора е заминал. Не ме учуди липсата на бърза и адекватна комуникация м/у дилърите, но пък ме притесни какво й е на колата, че на такъв пробег да се запуши.
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
А поне ремонтът гаранционен ли ще бъде или ще искат да си платиш? Защото катализаторът май е консуматив, но пък струва няколко хилядарки. Моята кола е на 170 000 и катализаторите ми още са добре.
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
според мен това е лъжа .. дори и да се позапуши колата не спира да се движи ,просто вдига много разхода и пада динамиката ...
гаранционна е
Е то остана и да не е гаранционна. Ще поема разходите, ако е готова колата, когато е готова...
Тя не даваше никакви индикации да има проблеми. Миткахме един прекрасен ден и нещо се промени шума на двигателя, светнаха 2 червени лампи- за преряване и още една и това беше.
Тя не даваше никакви индикации да има проблеми. Миткахме един прекрасен ден и нещо се промени шума на двигателя, светнаха 2 червени лампи- за преряване и още една и това беше.
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Anthony_J
- ентусиаст
-
За 6000 км в ново БМВ няма част, на която да и е дошло времето. Дори масло не се сменя. Аз не бих платил нито една стотинка и щях да им направя страхотен скандал.
- i4koo
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 M52
- Мечтае да кара: M5
Колега явно много писма се очертават за Германия ,колегата с чисто новата Х5 и той е на твоя хал ,темата му е нова ,при него се разтропала предницата ..........Canibalka написа:Това и направих, т.е. още правя. В момента подготвям писмо до централния офис на БМВ в Германия. Само да се издънят утре кат ходя да я взимам или пак да се получи същия проблем /затова искам официален документ за извършени ремонти/ и пускам официални оплаквания до когото се сетя. вкл и сп.Аутобилд

Нищо лично ,Просто бизнес !
- vodkarulez
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW G80 M3 Competition xDrive
mafia написа:Какъв и извода...всичко след последната Е46-ца е аки
Аз имам друго решение на задачата. Имам чувството , че БМВ-та които се поръчват при дилърите в България са някакви дето имаше една приказка правени за третия свят. Многократно се е споменавало това , дори и в авторитентни вестници и списания както и интернет издания. А и много зачестиха проблемите с чисто нови коли имено купени от България. Естествено , че и всякакви дефекти са възможни .... но .... моите наблюдения показват , че когато колата се купи от Германия било то на 1км или 300 000 км ... все се пада читава или поне почти перфектна. Дано не съм прав , но през годините с такива впечатления съм останал. От клиентите на дару , бова , мкар , камор и т.н. едни и със съвсем други от такива като мен , които пазарят колите си от Германия.
Canibalka написа:икзактли. аз също си взимам коли от Германия, ама тая понеже служебна и на лизинг- не та не- да купим нова от магазина. Ха- на ти нова, 2 дена по платформи да търчим.
Колежке къде сипвате гориво ? Не е реално катализатор да се запуши на 6к километра,дори той да е проблемен нямаше колата да спре изведнъж а постепенно.
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Назад към Сервизно обслужване на БМВ