Относно борд компютрите при Е39!?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Относно борд компютрите при Е39!?
Колеги, днес останах озадачен!
Все си мислех, че съм с малкия борд, като този
Да обаче, никога не е светила количката и си мислех, че проблема е я в някоя крушка, я в нещо друго по таблото.
Днес реших да разглобя таблото, за да видя защо така и
То въобще няма нарисувана кола на черното фолио, както и липсват каквито и да е крушки отзад.
С две думи, установих че колата няма никакъв борд компютър (не знаех, че съществуват такива Е39-ки
)
Сега въпросът ми е, ако взема цяло табло, което е с малък борд (такова със светещата количка) и го сложа на моята кола, ще работи ли и какви ще са ми показанията на километража

Все си мислех, че съм с малкия борд, като този
Да обаче, никога не е светила количката и си мислех, че проблема е я в някоя крушка, я в нещо друго по таблото.
Днес реших да разглобя таблото, за да видя защо така и

С две думи, установих че колата няма никакъв борд компютър (не знаех, че съществуват такива Е39-ки

Сега въпросът ми е, ако взема цяло табло, което е с малък борд (такова със светещата количка) и го сложа на моята кола, ще работи ли и какви ще са ми показанията на километража

- i4koo
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 M52
- Мечтае да кара: M5
Re: Относно борд компютрите при Е39!?
Споко колега ,много сме като теб,като няма количка че не може да върви колата лиmad_presley написа:Колеги, днес останах озадачен!
Все си мислех, че съм с малкия борд, като този.Да обаче, никога не е светила количката и си мислех, че проблема е я в някоя крушка, я в нещо друго по таблото.
Днес реших да разглобя таблото, за да видя защо така иТо въобще няма нарисувана кола на черното фолио, както и липсват каквито и да е крушки отзад.
С две думи, установих че колата няма никакъв борд компютър (не знаех, че съществуват такива Е39-ки)
![]()
![]()
![]()

Нищо лично ,Просто бизнес !
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
Тц, ще го сменя аз, ама ми трябва информация, дали ще стана само със смяна на таблото
Първо ме интересува, какви ще са показанията на изминатите километри, като на старото ми или каквито са на новото.
Другото което е, гледам че отзад няма разлика в буксите м/у тези, които нимат борд и като моето:
Табло с количка отпред
Табло с количка отзад
Значи, няма допълнителни букси, остава да разберем, дали има допълнителни кабели.

Първо ме интересува, какви ще са показанията на изминатите километри, като на старото ми или каквито са на новото.
Другото което е, гледам че отзад няма разлика в буксите м/у тези, които нимат борд и като моето:
Табло с количка отпред
Табло с количка отзад
Значи, няма допълнителни букси, остава да разберем, дали има допълнителни кабели.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
@bmwmania, нямаш си напредстава, как ме радват отзивчиви хора като теб
Сигурно, защото вече са голяма рядкост.
Благодаря ти за предложението и бих се възползвал, но сме малко далечко един от друг, има няма 470км
Знам една морга във Варна, където със сигурност има 3 бими и утре ако ми остане време, ще пробвам и ще кажа дали всичко е толкова лесно, както си мисля или ще си карам, както съм карал до сега
Ама като се сетя, как си карам с изгорели крушки отзад, докато се намери някой дами каже...силно се надявам да стане по лесния начин.

Благодаря ти за предложението и бих се възползвал, но сме малко далечко един от друг, има няма 470км

Знам една морга във Варна, където със сигурност има 3 бими и утре ако ми остане време, ще пробвам и ще кажа дали всичко е толкова лесно, както си мисля или ще си карам, както съм карал до сега

Ама като се сетя, как си карам с изгорели крушки отзад, докато се намери някой дами каже...силно се надявам да стане по лесния начин.
разглабя се лесно трябва ти евреиска звезда Т4и кръстата отверка, отзад малкия борд е с 2 букси а големия с 3. ти с колко букси си или незнаеш? ако си с две може и да пробваш според мен ще стане, от лубопитство там където трябва да свети колата е празно така разбрах .. а от дясно на него температурата показва ли? на пръчката за мигачите няма ли бутонче БК? . пиши по темата после да знаеме дали работата е само плъг енд плеи
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
slav4o1 написа:разглабя се лесно трябва ти евреиска звезда Т4и кръстата отверка, отзад малкия борд е с 2 букси а големия с 3. ти с колко букси си или незнаеш? ако си с две може и да пробваш според мен ще стане, от лубопитство там където трябва да свети колата е празно така разбрах .. а от дясно на него температурата показва ли? на пръчката за мигачите няма ли бутонче БК? . пиши по темата после да знаеме дали работата е само плъг енд плеи
Колега, не четеш първия пост, ама ти прощавам, все пак е 2ч

Аз го разглобих, знам как се разглобява, проблемът е, че при мен няма никакъв борд компютър.Иначе, таблото ми е 1:1 с това от поста ми по-горе, но няма борд комп.Въпросът е, дали ако сложа само табло с бор ком, ще работи или трябват някакви други интервенции.
shpeki написа:А големия борд какво представлява. Съжалявам за офтопика
Малък борд:

Голям борд:

Моят е същия, като малкия, но липсва ей тая количка, дето ти показва изгорели крушки, водата за чистачките, отворена врата и не знам още какво
- asasin18
- ентусиаст
-
- Кара: е70 sd
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
абе да ти кажа колега, маи не е само таблото .. защото ..!
като докарах колата, имах изгоряла крушка на стопа заден десен .. смених крушката и пак свети задна десна
бре добре че ми каза някои колега от форума да смена и тази крушка на средния стоп .. та работата заспа ..! и после се уплаших - паля колата и нито ШУМ, нито тая картинка с колата ми се появява и викам оплесках работата
а при мен беше като запалиш колата и се чува един ШУМ като званец ! /ако имаш нещо изгоряло/ ( Ако си гледал БУМЕР 1 при паленето на крадената 7-ца за първи път ще чуеш този шум) .. .. или ако тръгнеш на отворен багажник или врата /което ми е ставало/ и почва да пилка от някъде .. ама не вярвам да е от таблото ,като че ли идва от колоните
и не знам дали нещо модол не трябва за тая шукариика
иначе колегата bmwmania е готин тип и го чакаме скоро да се похвали ..тои си знае
пустата количка

като докарах колата, имах изгоряла крушка на стопа заден десен .. смених крушката и пак свети задна десна

а при мен беше като запалиш колата и се чува един ШУМ като званец ! /ако имаш нещо изгоряло/ ( Ако си гледал БУМЕР 1 при паленето на крадената 7-ца за първи път ще чуеш този шум) .. .. или ако тръгнеш на отворен багажник или врата /което ми е ставало/ и почва да пилка от някъде .. ама не вярвам да е от таблото ,като че ли идва от колоните

иначе колегата bmwmania е готин тип и го чакаме скоро да се похвали ..тои си знае

пустата количка

- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
Шума е от зумер, не е от колоните. Дрънка само ако имаш нещо нередно или си забравил я фарове я врата и т.н. 

Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
asasin18 написа:има още 1 вариант - борд компа да ти е на дисплеа на касетофона
това не е ли само при Е34 и надолу. при Е39 борда да ти е там не съм виждал. иначе мад пресли другите работи си ги показва така ли , колко е средния разход скорост колко км остават с бензина в резервоара?.. ами пробваи да видим далище стане може и да работи ама ме съмнява защото ако няма комп те закакво да слагат датчици на вратите на водата за чистачките , пробваи де,
иначе БМВ-Е39 > на мен ми пищи само когато темп е под 4 градуса и като отворя вратата с пуснати фарове/габарити , при отворен багажник/врата не издава звук

- asasin18
- ентусиаст
-
- Кара: е70 sd
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2