Кола на НСО, едва не уби 4-ри човека !
Модератори: mitaka7, Общи модератори
63 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
първо не съм сигурен ,че там скоростта е 50...!!мисля ,че ограничението е повече!
второ: ако всички карахме навсякъде с 50 катастрофите щяха да се ограничат до счупени багажници и калници и строшени фарове и стопове!!!
само че това е неприложимо!! ако всеки караше със скорост ,допускаща да спре ,когато има ситуация на пътя-колите ни щяха да харчат по 3-4л на сто и нямаше да има нито една жертва на пътя!!! скоростта по тоя член ,който цитира се определя и на 5км/ч ако е трябвало...!айде карай с 5км/ч ...!!! прилагат го само ,когато се случи с пешеходец ,защото тогава винаги го отнася шофьора,освен ако съвсем вече не са нарушени правилата за движение от страна на пешеходеца...!!ай питай ме сега от къде знам....
второ: ако всички карахме навсякъде с 50 катастрофите щяха да се ограничат до счупени багажници и калници и строшени фарове и стопове!!!
само че това е неприложимо!! ако всеки караше със скорост ,допускаща да спре ,когато има ситуация на пътя-колите ни щяха да харчат по 3-4л на сто и нямаше да има нито една жертва на пътя!!! скоростта по тоя член ,който цитира се определя и на 5км/ч ако е трябвало...!айде карай с 5км/ч ...!!! прилагат го само ,когато се случи с пешеходец ,защото тогава винаги го отнася шофьора,освен ако съвсем вече не са нарушени правилата за движение от страна на пешеходеца...!!ай питай ме сега от къде знам....
Последна промяна SKISA на 16 Май 2008, 10:00, променена общо 1 път
Че е виновен приателя на Боби виновен е и Боби не се опитва да го уневини. Въпросът е,че и тоя с мерцедесът има вина. Защото ако се е движил с нормална скорост това нямаше да се случи или поне последствията щяха да са по-малки.Ако видите в далечината кола и прецените,че можете да минете без проблем но не сте придвидили,че ония кара с 140км/ч и вместо след 30 секунди се озове на кръстовището след 10... Правилно е да бъде санкциониран и този с мерцедесът.
- MaXo
- ентусиаст
-
- Кара: 330и Е46 1/4mile- 13.88/163km/h
- Детайли за колата: Е46ца ... тормозителка на М5 Е34 и 330ки Е90
Баце всеки ден минавам от там ... знам какво е и ти казвам, че има достатъчно видимост ... трябва сигурно с 250 да дойде, че да те изненада.Що не коментираш спирачния път ми е интересно?Просто твоя приятел е видял, че му свети зелено ... леко е пропуснал да чете правилника ... и е решил, че може да минава смело.
А за ограничението там ... нищо чудно да е повече, като за по-голям булевард... но никой... ама никой не кара с 50км там ... трябва да е учебна кола ... или някоя женица, която е взела книжка ... дори градския транспорт по този булевард се движи с повече от 50!Та твоя приятел, ако не може да кара в София където рядко се кара с 50 ... по-добре да хвърли книжката си и тва е.Не може такива оправдания да намира в грешките си ... не карали с 50... не му спряли да го изчакат ... тинтири минтири.В София при тези задръствания хората видят ли свободна праава ... дават газчица за да са по-напред на следващия светофар ... правилно или не ... твоя приятел трябва да свиква с това и да внимава повече.

без реклами в подписа...

- SKISA
-
-
AcOrP написа:Че е виновен приателя на Боби виновен е и Боби не се опитва да го уневини. Въпросът е,че и тоя с мерцедесът има вина. Защото ако се е движил с нормална скорост това нямаше да се случи или поне последствията щяха да са по-малки.Ако видите в далечината кола и прецените,че можете да минете без проблем но не сте придвидили,че ония кара с 140км/ч и вместо след 30 секунди се озове на кръстовището след 10... Правилно е да бъде санкциониран и този с мерцедесът.
правилно е ....и е морално...!...но няма как да се докаже...!!!сигурно има спирачен път,който е свършил в джипа! и ако е 25м или 20 просто ще излезе ,че е карал с 50 ! тва е положението! няма ако и ами...!! разберете ,че има важни,кардинални правила /които за съжаление някои не знаят,както колегата,дето спореше ,че от дясната лента може да си навлиза в лявата винаги ,щото е от дясно/ и като не се спазват стават гадости...! важното е че хората са здрави-охлузванията са малка работа... и няма тежко пострадали! иначе приятелят на боби щеше много да пати...!!!
- MaXo
- ентусиаст
-
AcOrP написа:Че е виновен приателя на Боби виновен е и Боби не се опитва да го уневини. Въпросът е,че и тоя с мерцедесът има вина. Защото ако се е движил с нормална скорост това нямаше да се случи или поне последствията щяха да са по-малки.Ако видите в далечината кола и прецените,че можете да минете без проблем но не сте придвидили,че ония кара с 140км/ч и вместо след 30 секунди се озове на кръстовището след 10... Правилно е да бъде санкциониран и този с мерцедесът.
Пълни глупости ... ония карал с несъобразена скорост и за тва станало ... брех, че логика и извинение.

Последна промяна MaXo на 16 Май 2008, 10:08, променена общо 1 път
без реклами в подписа...

- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Ето чия петичка(мисля че беше) съм видял снощи,щях да пускам тема да питам дали нещо се е случило на колега,ама от другата страна на алея Яворов Бимата ми изглеждаше здрава..
...и все пак-отнемане на предимство си е нарушение на закона.А нали знаеш,че шофьорите на НСО на талоните им пише "Не подлежи на санкции". Не очаквай да излезеш прав или някой да се застъпи за твоя приятел в такъв случай.Те мутрите си режат както искат в насрещното,че кола на НСО ли няма?
...и все пак-отнемане на предимство си е нарушение на закона.А нали знаеш,че шофьорите на НСО на талоните им пише "Не подлежи на санкции". Не очаквай да излезеш прав или някой да се застъпи за твоя приятел в такъв случай.Те мутрите си режат както искат в насрещното,че кола на НСО ли няма?
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
- MaXo
- ентусиаст
-
Да не се окаже, че не е кола на НСО... което според мен в случая няма никво значение ... виновния е ясен на 100%
без реклами в подписа...

- _BoBI_
- ентусиаст
-
- Кара: 330Ci SMG, Suzuki GSX-R 750cc
SKISA написа:....
Нали говорим за другата страна и в тази връзка ще ти разкажа една кратка история.Имах Мерцедес преди година, две и го ударих много лошо защото един мина на червено.Понеже имах време и намалих карах с 90-100 по булевард с 3 ленти в неделя ясно и слънчево време и изведнъж тоя изкача и го удрям, но намалих до към 40-50 да кажем за малкото оставащите метри.Аз се почувствах не по-малко виновен от него знаешли защо, защото ако си карах с 60 вместо с 100 да кажем кротко и спокойно почти сигурно шях да спра до 0 или поне леко да го подпра.По закон той е виновен, но и аз имах вина.Тук с този господин ситуацията е съата ако си бе карал нормално нямаше да се стига до тук, затова казвам и двамата са виновни.Като си говорим за това да се поставяме и от двете страни на барикадата ти правишли го.Постависе на мястото на моя приятел кара лекичко поглежда не го вижда по една или друга причина, после го вижда но вече е късно, а той кара толкова бързо, че го помита.Пак казвам да тотализираш ти голям ДЖИП с малка Ц-каса ебаси е неможе да си карал леко пак каквото щеш ми говори

Аз се поставям и на мястото на двамата и затова не оправдавам никой.
Онзи ако бе помел деца, които пресичат на червено те щяха да са виновни по правилник, ама тогава на кого щеше да му пука за правилника, това искам да кажа, че трябва да се кара леко.
- _BoBI_
- ентусиаст
-
- Кара: 330Ci SMG, Suzuki GSX-R 750cc
Anthony_J написа:МБ-то беше най-обикновена С200. Джипът не го видях добре отпред, но ми заприлича на Гранд Чероки.
Само дето имаше лампи под предната решетка иначе си беше напълно обикновенна а да и бронировката, но те така ги продават сигурно

- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Е, пич, ако са се ударили с такава скорост, каквато твърдиш, как му оцеляха лампите в предната решетка? За пръв път чувам за бронирана С-класа и то с 2.0 двигател (136 к.с.). Как мислиш, че ще се ускори 3 тона кола до тези космически скорости с такъв умрял двигател? Освен това както писах по-долу, джипът беше на колелата си като минах от там и само двете десни врати бяха смачкани. Не знам къде е истината.
- SKISA
-
-
_BoBI_ написа:SKISA написа:....
Нали говорим за другата страна и в тази връзка ще ти разкажа една кратка история.Имах Мерцедес преди година, две и го ударих много лошо защото един мина на червено.Понеже имах време и намалих карах с 90-100 по булевард с 3 ленти в неделя ясно и слънчево време и изведнъж тоя изкача и го удрям, но намалих до към 40-50 да кажем за малкото оставащите метри.Аз се почувствах не по-малко виновен от него знаешли защо, защото ако си карах с 60 вместо с 100 да кажем кротко и спокойно почти сигурно шях да спра до 0 или поне леко да го подпра.По закон той е виновен, но и аз имах вина.Тук с този господин ситуацията е съата ако си бе карал нормално нямаше да се стига до тук, затова казвам и двамата са виновни.Като си говорим за това да се поставяме и от двете страни на барикадата ти правишли го.Постависе на мястото на моя приятел кара лекичко поглежда не го вижда по една или друга причина, после го вижда но вече е късно, а той кара толкова бързо, че го помита.Пак казвам да тотализираш ти голям ДЖИП с малка Ц-каса ебаси е неможе да си карал леко пак каквото щеш ми говори![]()
Аз се поставям и на мястото на двамата и затова не оправдавам никой.
Онзи ако бе помел деца, които пресичат на червено те щяха да са виновни по правилник, ама тогава на кого щеше да му пука за правилника, това искам да кажа, че трябва да се кара леко.
ех,бобкааа...!!пак опираме до ако!!! при твойта катастрофа го е отнесъл другият-сигурен съм и си е понесъл наказанието! ти също си си го понесъл ,но с нерви ,мислене и ядосване,че е можело и да направиш друго...!!! по закон тук ще го отнесе твоят приятел ,а морално може и човека в мерца също да не спи сега и да си мисли-бах мааму ако бех карал по-леко...!!! но това е в главите на хората,а в реалният свят накзанието ще го понесе твоят приятел!
не го оправдавам мерца-обяснявам кой е виновен...айде да кажем повече!!! тия правила някакси са измислени ,щото се е видяло,че не може да се разчита всички на съзнание да карат и да спазват морални принципи!! за това са измислили правилник за движение,който ясно ,че не е изцяло морален или правилен или 100% да изчиства всички ситуации...! но това е най-доброто,което може да се приложи! и на мен много други закони не ми харесват ,ма са въведени от хора,които са ги избрали други /повече от мен/ хора,които са имали провото да го направят и ...край!харесва ми-не харесва ,ма трябва да ги спазвам!!!
ако минаваха деца-сега щеше да реват много хора и от едната и от другата страна! добре че не са...!! има милиони ситуации и във всичките се прилага правилника и моралното няма да бъде застъпено в делото или в съда...!! така че няма мърдане! някой път ще ти разкажа за мойте катастрофи,които също са били с нарушили правилника от другата страна ,защото ако не бяха така сега щях да съм в затвора!аз също съм се движил в единия случай доста бързо ,в другия в ограничението ,но пак излезе члена за съобразената скорост....!!! така че бъди сигурен ,че знам за какво става въпрос и за това пиша....!
Последна промяна SKISA на 16 Май 2008, 10:37, променена общо 1 път
- MaXo
- ентусиаст
-
Anthony_J написа:Не знам къде е истината.
Важното е историята да е страхотна ... не бутай нещата сега....

без реклами в подписа...

- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
абе боби що не ни каза да дойдем всичките ... тогава пишем 10 свидетеля, че джипа е бил спрял на място като ония го е размазал и веднага той е виновен ...
мойта катастрофа пред американското беше точно тактава ...
аз не бях с предимство но бях спрял в трафика и онизи си ме отнесе ... имаше 100 човека свидетели и там охраната покрай американското, които писаха, че аз съм бил спрял, а онзи не е карал със съобразена скорост предвид пътната обстановка...
мойта катастрофа пред американското беше точно тактава ...
аз не бях с предимство но бях спрял в трафика и онизи си ме отнесе ... имаше 100 човека свидетели и там охраната покрай американското, които писаха, че аз съм бил спрял, а онзи не е карал със съобразена скорост предвид пътната обстановка...
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
- SKISA
-
-
а бе ,шаро недей са да даваш такива акъли...!!!щото и оня ше извади 101 свидетели ,а и не е тва начина да се вадят кошаревски свидетели...! грозна работа! а и при положение ,че е нсо може и през носа да му излезе ако реши да се прави на тарикат ,а на всичко отгоре е виновен!!
трафик в 10 вечерта едва ли ще докажем,за да е стоял напреко на кръстовището в задръстване...! виновен си е-ше си понесе последствията,а за моралната вина кой с колко карал и колко е виновен пред себе си и пред бога може да спорим и говорим още дълго...!
трафик в 10 вечерта едва ли ще докажем,за да е стоял напреко на кръстовището в задръстване...! виновен си е-ше си понесе последствията,а за моралната вина кой с колко карал и колко е виновен пред себе си и пред бога може да спорим и говорим още дълго...!
63 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5