Нов раздел ...

Ние сме благодарни за всяко мнение за нашия сайт, изразено от вас! Ако имате проблеми или някакви предложения, моля публикувайте ги тук. Всички новини и промени ще бъдат съобщавани в този форум. Могат да публикуват и нерегистрирани потребители, но безсмислени мнения и коментари ще бъдат трити.

Модератор: I.Voykov

Смяташ ли, че ще е полезен такъв раздел?

Да!!!
25
40%
Не!!!
38
60%

Общо гласове : 63
ентусиаст
Аватар
Кара: 330и Е46 1/4mile- 13.88/163km/h
Детайли за колата: Е46ца ... тормозителка на М5 Е34 и 330ки Е90

Нов раздел ...

Мнение от MaXo » 14 Май 2008, 12:40

Мисля си няма ли да е добре да има раздел в който да се правят сравнения между отделните модели на БМВ ... в който да се съветват хората какво да си купят.Примерно някой се чуди между 330д Е46 и 530д е39 ... друг се чуди 325 или 328 ... 3ти иска да пита М3 Е36 или Е46 330д е с по-евтина подръжка. Сега, ако имаш колебания Е36 М3 или Е46 330Д ... чудиш се в раздела на Е36 или в раздела на Е46 да пуснеш подобна тема.Може примерно да се правят сравнения с модели от друга марка... примерно Е-класа срещу БМВ срещу Ауди ... влиза чичката във форума и прочита какви са предимствата на БМВто пред другите марки според вас.
без реклами в подписа...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 14 Май 2008, 13:01

тоя раздел несъмнено ще стане втория "извън темата", спам спам спам и кавги ;)

ПП. Гласувах с Да :mhihi:
Последна промяна deyan-enchev на 14 Май 2008, 13:14, променена общо 1 път
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXo » 14 Май 2008, 13:03

В спора се ражда истината нали знаеш ... :D
без реклами в подписа...
Изображение

по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Аватар
Кара: каквото намери в гаража

Мнение от I.Voykov » 14 Май 2008, 13:08

Това няма да е спор а жив селски сбор със сръбска музика и бой :mhihi:
Изображение
http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530i Touring
Мечтае да кара: каквато и да е ALPINA
Детайли за колата: току що излязла от завода! :)

Мнение от turboto » 14 Май 2008, 14:52

MaXo написа:В спора се ражда истината нали знаеш ... :D

а от SPAM-а се ражда BAN-а :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i Turbo
Мечтае да кара: BMW F10 M5

Мнение от ///Ivan » 14 Май 2008, 14:53

turboto написа:

а от SPAM-а се ражда BAN-а :mhihi: :mhihi: :mhihi:

:yes: :yes: :ahah:
Изображение

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 14 Май 2008, 15:00

Тук истината сме я разбрали, според мен е излишно да чета в БМВ форума Ауди или БМВ е по-добро :winky:
Изображение

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 14 Май 2008, 15:09

I.Voykov написа:Това няма да е спор а жив селски сбор със сръбска музика и бой :mhihi:

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXo » 14 Май 2008, 15:10

Димо личи си, че обичаш споровете!!! :mhihi: Добре направете го само за сравнения на БМВта. Иначе не виждам кво лошо има в това, човек да влезе в тоя форум и да намери сравнения на БМВ с нещо друго в същата ценова група и клас... па било то направено и от бмв фенове. А спама е повсеместен ... просто още един раздел за следене.
без реклами в подписа...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от paparazzo » 14 Май 2008, 15:20

Dimo написа:
Тук истината сме я разбрали, според мен е излишно да чета в БМВ форума Ауди или БМВ е по-добро...

-ми да тея сравнения са безмисленни....
:lol: :lol:

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 14 Май 2008, 20:53

Изписано е толкова много, че човек ако си направи труда да си поиграе с търсачката ще намери купища информация. Отеделно, по-важно е той самият какво иска. Ако иска Е36, винаги може да се консуктира и на Л.С. с някой от модераторите на такъв форум, който кара или е доста време е карал даден модел от серията и ще му даде най-точни насоки. Би могло да се вкара нещо подобно в сайта. Двигатели, плюсове и минуси, но всичко е много относително. Един ще каже абе само ми заминава дизеловата помпа, но ще налива нафта от някой влак, а друг ще каже не е вярно, защото сипва качествена нафта. Цените са много относителни. Местоживеенето също. Ако живееш на село и имаш доста прах и малко улици едва ли някой ще ти препоръча кабрио. Те подфорумите са именно за това. По-мързеливите задават въпроси за милионен път, а по-целеустремените преглеждат форума и разбират много, за сравнително кратко време. А другото е казано много пъти, когато си купуваш БМВ не питаш за разхода на гориво. Също, както когато си купуваш ферари не питаш абе къв е тоя двигател отзад, аз ся къде ще си слагам багажа като тръгнеме със семейството на море. Последното в кръга на шегата. Но особено за коли втора употреба разходът на гориво може да варира много, имайки предвид техническото състояние на колата и това колко ти е тежък десния крак :shock: :mhihi:
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXo » 15 Май 2008, 10:01

А бе Иво ти нещо не разбра каква е идеята ... съжалявам, че аз съм предложил нещо хехе. Ето сега те питам ... интересува ме примерно като подръжка, кое е по-скъпо М3 или 330д ... къде точно да задам въпроса?В търсачката мислиш ли, че ще намеря отговори на тоя ми въпрос? Кажи ми къде трябва да пусна темата ... в раздел Е36 или Е46 ... би било добре да я пусна някъде където влизат всички и ще се коментира и от собственици на Е36 и от собственици на Е46... капиш? Тва за разхода моля ти се недей да го коментираш ... па и сравнения с Феррари правиш ... стегни се малко. Ако никой не го интересуваше разхода ... под 325ца нямаше да се кара сигурно!!!За да не те интересува разхода значи трябва да имаш пари и да подържаш ... ако имаш пари за тия неща ... ще имаш пари и за лек акциз... не е ли така?Та стига плосък тарикатлък.За разхода на гориво аз от край време обяснявам, че трябва да се пита само за извънградско ... и за орянтир ... минимален разход и разход при няква по-височка магистрална скорост 149км/ч :mhihi: Да говорим, че разхода не е от значение при цена на бензина почти 2.50 ... и тук макар и БМВ форум сигурно средната заплата не е над 1000лв на потребителите... демек повечето работят за 20тина литра бензин на ден.А бъди сигурен, че има мноооого хора с БМВта, които са студенти ... или просто работят и за доста по-малко от 1000лв...и тва не се отнася само за БМВ форума...Ако бяха всички добре с парите щяха ОЛЛ да участват на събора в Калояново ... ама един няма пари за нови гуми ... друг го е страх да не счупи нещо, че как ще плаща после ... 3ти сложил газовата и му е кофти да се излага ... 4ти колата му не е съвсем изправна ... не щото няма кой да му я оправи... а щото няма кой да плати. Както и да е ... в Ауди форума има подобен раздел ... и в много други ... съветват си се хората при покупка и форума е доста полезен.А това за търсачката ... пич понякога инфото около даден модел се обновява ... също така при един и същи въпрос зададен преди 1 година ... днес може да получиш по-богат отговор ... и да го зададеш по начина по който ти желаеш. Пък и търсачката на тия форуми знаеш колко добре работи... колкото аз умея да играя балет.Търсачката се ползва повече, ако искаш да намериш някоя стара тема в която си попаднал на ценно инфо ... но да търсиш отговори на въпросите си е мега кофти занимание за голям форум като този.Пък и най-често както отбелязах ... не намираш отговор точно на твоя въпрос. Би ли ми обяснил какво ще загуби форума от този нов раздел ... ако предположим, че ще е добре модериран?Аз съм на 100% сигурен, че ще е един от най-посещаваните.... и че ще има страсти е сигурно ... ама то тия неща на всеки са му интересни. :D А за това, че ще има различни мнения ... точно това му е хубавото ... различни гледни точки ... всеки има глава на раменете си да отсее нещата.Да питаш модератор на лично ... получаваш едно мнение по въпроса ... макар и на модератор.Да четеш в сайта инфо за моторите и прочие ... ми има много такива сайтове ... но и в тях не получаваш това, което те интересува.Ето аз няколко дни не мога да разбера разликата между 3.0 дизел 184 коня ... и този 193 мисля, че беше.Питах и в този форум ... и тук не намерих инфо ... но питах в раздел Е39 ... може пък някой да знае отговора, но да не следи този раздел. ;) Както и да е ... просто даваш грешна посока на разсъждения около полезността на раздела.
без реклами в подписа...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 15 Май 2008, 10:26

MaXo 330d има няколко модификации на двигателя :
1. М57D30 -> 2926cc - 1998г-181коня (пак 2 вида но по въртящ момент се различават съответно 390 и 410Нм(2000г.)) конете им са еднакви.
2. M57BTU30 -> 2993cc - тук са 3 варианта за 3-те различни години на производство
-2002г. - 215кс, 500Нм :shock: ;
-2003г. - 204кс, 410Нм;(само този се слага в Е46 от трите варианта)
-2004г. - 272кс, 560Нм.
3. M57TU2D30 -> 2993cc - 2005година - 228кс, 520Нм.

Източник Wikipedia.org
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXo » 15 Май 2008, 11:20

Това е ясно ... и това, която пише в уикипедията също съм го чел преди няколко дни ... но там не пише конкретно в какво се изразяват разликите ... само коне и въртящ момент не ми е достатъчно.:) И конкретно разликите при 3.0д при Е39ката ... какво са променили в по-новия мотор... само софт ли са сменили ... турбина ли ... нещо в главата ли ... е такива неща... направили са го по-надежден ли и прочие.Но са да не чупим в друга посока... темата е за друго.
без реклами в подписа...
Изображение

FiRe WaLK WiTh Me !
Аватар
Кара: винаги с усмивка :)
Детайли за колата: 316is touring - Виолетка

Мнение от SpUd3r » 15 Май 2008, 12:19

според мен ако се чудиш да кажем между 325и и 330д да кажем Е46 пускаш темата там, а пък акос е чудиш между Е46 330д и е36 М3 пускаш темата в извън темата и си готов ;)
Tux0 Ca !
Изображение

Следваща

Назад към Новини, предложения, проблеми & коментари за сайта и форума