внезапен проблем с разхода на компакт 316 96г
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Здрасти колегите.
Имах го тоя проблем аз на 316 купе 94 с верига маторя.
За стрелката мога да кажа,че от поплавъците най-вероятно ги прави тези проблеми.
А за прекъсването ламбда сондичка или дебитомер.
При мен второто беше.
Смених 3 докато намеря читав и почне да харчи като хората т.е.12и нагоре.
Мини една диагностика някаде да ти кажат най-добре,но дебитомера е голям проблем а и най-лошото скъп.В Дару кар последно беше 800левчета новичък.
Красота!
Та диагностиката му е майката!
Имах го тоя проблем аз на 316 купе 94 с верига маторя.
За стрелката мога да кажа,че от поплавъците най-вероятно ги прави тези проблеми.
А за прекъсването ламбда сондичка или дебитомер.
При мен второто беше.
Смених 3 докато намеря читав и почне да харчи като хората т.е.12и нагоре.
Мини една диагностика някаде да ти кажат най-добре,но дебитомера е голям проблем а и най-лошото скъп.В Дару кар последно беше 800левчета новичък.
Красота!
Та диагностиката му е майката!
- asentchernaev
- кандидат ентусиаст
-
Нова информация - старата ламбда сонда е била заминала, но или със заминаването си е окъсила и е прецакала входо-изходните портове на компа, или новата е ментак и тя е свършила тази работа. Няма как да се разбере, новата е някаква италианска, Mareli или нещо от сорта, както и да е, не може да се разбере кое точно е довело до сегашното състояние. Имах заварени кабели и е добре че колата не се е подпалила. Първо тях ще оправят, и след това ще знаем за компютъра. Днес ще ми се обадят от сервиза може би да знам повече подробности дали диодите на компа са го спасили, или трябва да търся нов. Колата в мом работи или в авариен, или без никакъв режим и харчи като луда, освен това съществува опасност да вкара твърде много бензин в маслото и да прецака двигателя.. стискайте палци, ще пиша.
- compact_fen
- кандидат ентусиаст
-
и аз имах същия проблем по едно време си я карах само на резерва щото всеки ми я искаше да ходи някъде и ми я връщаше на резерва затова спрях да си пълня резервоара и забелязах същия проблем че с едно и също количество бензин, един начин на каране и от една и съща бензиностанция , минавах все по малко километри , аз реших проблема с нов въздушен филтър
- pistata9889
- ентусиаст
-
- Кара: Камион колкото читалището...
Абе хора как засичате разхода с по малко от 10л в резервоара,БМВтата са с двукамерен резервоар и затова имат по 2 датчика за нивото на горивото от там се получава разликата в нивото вечер и сутрин,отделно ако си свалял помпата сигурно си видял как е разграфен нивомера.Като караш бензина играе в резервоара и датчиците показват нешто средноаретметично от двата,като оставиш колата после бензина е в покои и отчита по правилно.А за прекасването погледни 1во какав бензин сипваш и тогава тарси проблем в колата.Като засичаш колата градско броиш ли по колко минути чакаш на светофар 

- asentchernaev
- кандидат ентусиаст
-
Колата е оправена, новата ламбда сонда беше заменена с оригинална за колата бош, беше оправена ел инсталацията и подменени диоди на компа, слава богу че са били те, смених и маслото за всеки случай да не е вкарвала бензин а и без това беше за смяна, още не съм засякъл точен разход но вече съм убеден че не е повече от 10-10.5, да не се изхвърлям че ми се струва и по-добре ама като гледам с 8.7 литра има голяма вероятност да ги докарам 90 км и малко отгоре преди да ударя делението на 1/4..Усеща се и в динамиката, че дори сякаш е по-добре от преди да се развали. Имам да посменя още това онова, дребни неща, но др месец че сега направо ще фалирам. За засичанията, аз лично нямам съмнения в разхода както когато е висок така и когато е нормален, дори и без да използвам високонаучната метода с пълненето догоре и изминаването на магическите 100 км и ритуала със същата колонка. Това е нужно на човек, ако за първи път се качва на нова кола и иска да я засече абсолютно точно до десетата, но не и ако си карате колата всеки ден, защото ако днес сбъркате с малък + утре ще ви дойде в минус, няма как да бъркате все в едната посока. Съгласен съм обаче да не се кара на резерва заради помпата и да си има 15 килца в резервоара не вреди.
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Братко,
Имал си 10 литра бензин и по него някак си си сметнал разход на градско, който възлиза на около малко над 11/100.
Първо, че сметката сигурно хич не е вярна. Само от колебанията на поплавъка за това, коеот имаш в резервоара и за светването на лампата няма да е вярна - тя лампата не светва по часовник, още по - малко на кратк иазстояния.
Второ, че разходът хич не е ненормален. Ама хич. 11 на сто градско. Известно ли ти е, че разходът се влияе от начина на каране, от товара, от състоянието на гуми и окачване, че даже и от времето и наклона на пътя?
Според мен, много вероятно да са те "монтирали" в тоя сервиз. Ти направо си го просиш с тези сметки и фобия! Сменили ти ламбда, че и ремонт на компа. Хайде де. А сигурно старата, изгърмяла ланбда е при тях...
А възможно ли е да са нямали просто много работа и да са видели в теб будала, готов да фърли някой лев е така, те да изкарат от части и монтажи? И оп, една бърза диагностика, каквато си я поискал?
Не знам какво е станало, но приеми един съвет от мен:
Не се вманиачавай в колата. Недей мисли за нейното здраве повече от за своето. Недей цепи километъра на 10.
Защото за това последното - виждам че го правиш.
Свсем доброамерено ти го казвам.
Поздрави!
Имал си 10 литра бензин и по него някак си си сметнал разход на градско, който възлиза на около малко над 11/100.
Първо, че сметката сигурно хич не е вярна. Само от колебанията на поплавъка за това, коеот имаш в резервоара и за светването на лампата няма да е вярна - тя лампата не светва по часовник, още по - малко на кратк иазстояния.
Второ, че разходът хич не е ненормален. Ама хич. 11 на сто градско. Известно ли ти е, че разходът се влияе от начина на каране, от товара, от състоянието на гуми и окачване, че даже и от времето и наклона на пътя?
Според мен, много вероятно да са те "монтирали" в тоя сервиз. Ти направо си го просиш с тези сметки и фобия! Сменили ти ламбда, че и ремонт на компа. Хайде де. А сигурно старата, изгърмяла ланбда е при тях...
А възможно ли е да са нямали просто много работа и да са видели в теб будала, готов да фърли някой лев е така, те да изкарат от части и монтажи? И оп, една бърза диагностика, каквато си я поискал?
Не знам какво е станало, но приеми един съвет от мен:
Не се вманиачавай в колата. Недей мисли за нейното здраве повече от за своето. Недей цепи километъра на 10.
Защото за това последното - виждам че го правиш.
Свсем доброамерено ти го казвам.
Поздрави!
- asentchernaev
- кандидат ентусиаст
-
Мерси за съвета. За разхода повече не ми се пише, явно съм заблуден и не аз сипвам бензин в моята кола.. но колкото и да съм малоумен, 2 месеца карам колата на много висок разход за да не се вманиачаваме в цепенето, а преди това винаги по-нисък (говорим за 1.5 пъти по-нисък и номален за колата за градско - заводски 10.2 ако не се лъжа). Нали всеки ден сипвам бензин, защо спориш с мен за нещо което няма как да знаеш. Ако поплаваъка ме лъже, къде ще се дяне този бензин, като сбъркам днес, и утре и другиден, и сипвам все по-рано, щото поплавъка ме лъже, накрая резервоара няма ли да се напълни и да се усетя за таз работа с поплавъците и стрелките. Не съм се вманиачил, просто колата ми трябва, дори се бях замислил да я сменям чесно да ти кажа, защото парите ми просто фърчаха за бензин, а стрелката почти се виждаше как се движи. Пък и тука нали си пишем за колите, не за жените. Ламбдата си е у мен, моят приятел ще прави опит да я върне, защото не е сандвич с 4 резистора, а универсална.. сервиза са хора на мой колега, той ме заведе и са рода, пък и аз им помогнах за мрежата им понеже аз пък с това се занимавам,а те се занимават само с автоелектроника и мойта кола беше най евтината която видях там, собственика и роднина на колегата ми е бивш преподавател и маниак, лично си разговарях с него доста време а и факт е че колата се опарви, а със новата стара ламбда си беше както и преди да я сменя. Заварените кабели лично ги видях, а те ги откриха за 3 минути и половина, а не се чесаха по главите час и цъкаха и охкаха, което съм го виждал. Наистина има доста некоректни майстори, защо мислиш толкова изчаквах и не ходих дори на диагностика..не знаех къде са добри, този Никола не можах да го открия, него много го хвалеха, в крайна сметка не сервиза, а сам си го монтирах като накарах моя приятел да ми смени ламбдата на своя глава... точно за да не ми го монтират си го монтирах сам.
- asentchernaev
- кандидат ентусиаст
-
Компа не е ремонтиран и не подлежи на ремонт, написах че диодите са сменени, и те са го спасили, той не приемаше показанията от ламбда сондата и не променяше горивната смес с маханете и слагането на ламбдата, което трябваше да се случи дори да се сложи повредена ламбда- показваше постоянно базово 0.1 А. Но за да се види това, първо трябваше да ми се оправи инсталацията.
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
asentchernaev написа:Мерси за съвета. За разхода повече не ми се пише, явно съм заблуден и не аз сипвам бензин в моята кола.. но колкото и да съм малоумен, 2 месеца карам колата на много висок разход за да не се вманиачаваме в цепенето, а преди това винаги по-нисък (говорим за 1.5 пъти по-нисък и номален за колата за градско - заводски 10.2 ако не се лъжа). Нали всеки ден сипвам бензин, защо спориш с мен за нещо което няма как да знаеш.
Аз не споря, приятелю, правя елементарни сметки.
Елементарните сметки са въз основа на твоите данни, т.е. ПРИЕЛ СЪМ ГИ ЗА ВЕРНИ, та не знам в какво спорене ме обвиняваш, всичко, което ти казах си е абсолютно вярно или възможно, дали ти харесва - друг въпрос.
Остави електрониката, да поиграем на проста аритметика.
9.45 литра(20 лв) минах 82 км.
9,45/82 = 11,5
Точната сметка за ужасно високия разход: 11,5 на сто градско.
а преди това винаги по-нисък (говорим за 1.5 пъти по-нисък
11,5/1,5 = 7,6
Значи, нормалният ти разход за Е36 е бил 7,6 (градско), а ненормалният 11,5.
Ок, щом искаш в това да вярваш... Здраве.
Аз вярвам на математиката, ти на електрониката... Всеки си има принципи. Съжалявам, че това което ти казах, не ти харесва, но друго освен да повторя препоръката не мога да сторя.
Но и това няма да направя, щото според мен до там си се вманиаил, че няма да ме чуеш какво ти говоря, най - много да ме намразиш.
Поздрави!
- asentchernaev
- кандидат ентусиаст
-
Е да но не си чел внимателно всичко защото аз пиша, че на следващото зареждане минах с тези пари 67 км, а сега пак си поиграй и напиши тука какво си получил, защото ние другите не можем да смятаме. Просто го хванах в движение как се разваляше.За другото съгласен съм много съм вманиачен - тамата обаче беше малко по-друга, а и днес за първи път от една година видях ауспуха си да започва да се изчиства.. леле много съм вманиачен и колата ми е наред
))

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Няма спор, аз просто ти загатнах възможност.
Не съм казал че не можеш да смяташ, казах ти аз какво виждам в твоят пост и защо разсъждавам така.
А то не пречи ламбдата наистина да е избушила и въпреки това сметките ти за горивото да не се получават много сигурни. Както и си е де, колкото по - малко зареждаш, по - голяма е грешката в сметките. Статистическата грешка. И грешката от отклоненията на стрелката. Не твоята лична грешка.
Но за дае по лесно, ок. Да кажем че аз съм в грешка, така е, действително съм недогледал следващите ти постове за разхода.
Поздрави!
Не съм казал че не можеш да смяташ, казах ти аз какво виждам в твоят пост и защо разсъждавам така.
А то не пречи ламбдата наистина да е избушила и въпреки това сметките ти за горивото да не се получават много сигурни. Както и си е де, колкото по - малко зареждаш, по - голяма е грешката в сметките. Статистическата грешка. И грешката от отклоненията на стрелката. Не твоята лична грешка.
Но за дае по лесно, ок. Да кажем че аз съм в грешка, така е, действително съм недогледал следващите ти постове за разхода.
Поздрави!
- asentchernaev
- кандидат ентусиаст
-
Прав си няма спор за грешката като сипваш малко аз не претендирам за толкова голяма точност братле, може би така са звучали моите постове но не е така.. колата е със сменена ламбда и нормален разход 10/100
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2