Какви такси и мита се плащат при внос от Германия

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Какви такси и мита се плащат при внос от Германия

Мнение от LoToR » 13 Май 2008, 17:40

Ще ходя в Германия за кола и искам да ви попитам какво се гледа при покупката и какви такси се плащат за да се "вкара" в България.По тази тема съм кръгла нула и бих бил благодарен ако някой компетентен ме светне по въпроса.Мисля че повечето от вас знаят за какво иде реч , но да видим. :help:

Аватар
Кара: Хулиган по пътищата
Детайли за колата: Екстри много :)

Мнение от quickshare » 13 Май 2008, 18:43

Плаща се само евентуално акциза като такса.За това какво да гледаш по колата има много писано,но ако не разбираш много от коли,сам да ходиш в Германия(и в БГ също) за кола е все едно да си мушнеш главата в торбата.Това е моето мнение :winky:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW G80 M3 Competition xDrive

Мнение от vodkarulez » 13 Май 2008, 19:52

Нищо кой знае какво не се плаща. Плащаш колата , плащаш за едни транспортни номера , а може и с немските и номера да си е докараш , оправяш и документите както и договора за покупко-продажба и тръгваш за България. Ако е купуваш за фирма , трябва договора да е добре издържан , че в КАТ може да те направят на маймуна. По принцип продавача и трябва да ти оправи всичко , както и да е отпише от общината. Това е като цяло. Всичко останало са транспортни разходи. Ако е над 120кв , приготвяш парички за акциз , който се плаща преди да е регистрираш в КАТ. Това са моите наблюдения , може и да бъркам някъде.

Успех !!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от gigaset » 14 Май 2008, 9:43

Плащаш и ДДС 19% в германия ако я купиш от фирма/автокъща
А ако я купуваш за фирма,там не трябва да плащаш ДДС а тук го плащаш,
че има случай в който някои хора са си плащали два пъти ДДС-то

Назад към Извън Темата