МОЛЯ ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ НА ТОВА НЕЩО!!! ВАЖНО Е ЗА ВСИЧКИ НАС
Модератор: Общи модератори
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- valery
- кандидат ентусиаст
-
Да ви кажа това е доста широка тема и няма криви и прави, всичко е комплексно - пътища, шофери, пешеходци, състояние на автомобила.
Да почна от пешеходците - мога да дам безброй примери за неправилно пресичане включително и пред парламента, глоби няма обаче. Подлези и пасарелки въобще, ама въобще не се ползват и то на места където направо е невероятно, от всички възрасти, да не говорим, че разграждат изградените на ново заграждения, на Борис сложиха мрежа точно за да не се пресича ама прост народ 200м не може да ходи, да ги видя в цивилизованите държави ще правят ли така, ще ги линчуват преди полицията да е дощла. Дори и на Цариградско на Плиска си личи къде са прескачали мрежата, тов пари да ми дават Няма да го напраавя. За всичко това още утре ако река мога да дам поне 100 снимки в доказателство.
Състоянието на авомобилите (гуми, спирачки и т.н.) и шоферите няма да ги коментирам, само ще кажа, че като знаем, че ще ни дадът условна присъда, защото нямаме никакви провинения до сега, можем да си позволим да убиваме, ама ако е някой близък, абе въоще некои хора не са хора ама наистина.
Пътищата - аз съм завършил семестриално Пътно строителство (дано и скоро се дипломирам) и без да се правя на капацитет мога да кажа, че организацията, не само състоянието са отвратителни, пълен хаос, най вече около и в градовете. Принципно на запад съм виждал, че се избягва преплитането на различни транспортни потоци - транзитни и местни, пешеходци и автомобили, трамваи и автомобили (обърнете внимание на това звучи направо невероятно, но е факт), колоездачи и всякакви други. А тук как е - всичко на едно, не стига че асфалта не стига всички да седим на него а и тирове и камиони (пълни с кал) ще седят до мен на бул. България, в Европа (там където съм бил) в големите градове по-високо от джип (сув абе нема значка) не може да влезе в центъра, а зареждане през деня, незнам дали въобще има превод на това. И още, и още, и още.........
В извод на това което споменах до тук, казвам: Не се заблуждавайте, камерите няма да помогнат, те са само и единствено оръдие за събиране на пари от хората, да ни скубят, нека има но те да помагат, човешки живот няма да върнат, но контрол ,а не глоби трябват. Преватизация вече няма, останохме само човеците, сега искат роби да ни направят, за камер съм твърдо ЗА, ама ако не ги знаех нашите оправници, така че съм твърдо Против. В Германия, мисля че вече е забранено, ако не скоро ще забранят да се налагат глоби от камери, смята са ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО - нарушават ти човешките права ( е евала), камерите остават (за контрол и остановяване на по-тежки нарушения), но това няма да се случи при нас, че се губи икономическата обусновка (немат избиване тия камери). Какво остава да сложат камери и у нас (у вас), и нашийник за проследяване след това, центъра платен.
Бунт, дори и да ни заклеймят, че тези който нарушаваме, най много негодуваме (за 6,5 години каране 2 пъти съм минал на жилто и единя път ме хванаха, обяснявай после, че този зад теб ще те направи на ваденка) (така ше кажат, кво си мислите, за да ни ниглижират, мйка им бюрократска). И да знаете, че докато аз пиша тия с камерите вили строят на Драгалевци и ги боли, за това трябва да отстояваме позиции.
Да почна от пешеходците - мога да дам безброй примери за неправилно пресичане включително и пред парламента, глоби няма обаче. Подлези и пасарелки въобще, ама въобще не се ползват и то на места където направо е невероятно, от всички възрасти, да не говорим, че разграждат изградените на ново заграждения, на Борис сложиха мрежа точно за да не се пресича ама прост народ 200м не може да ходи, да ги видя в цивилизованите държави ще правят ли така, ще ги линчуват преди полицията да е дощла. Дори и на Цариградско на Плиска си личи къде са прескачали мрежата, тов пари да ми дават Няма да го напраавя. За всичко това още утре ако река мога да дам поне 100 снимки в доказателство.
Състоянието на авомобилите (гуми, спирачки и т.н.) и шоферите няма да ги коментирам, само ще кажа, че като знаем, че ще ни дадът условна присъда, защото нямаме никакви провинения до сега, можем да си позволим да убиваме, ама ако е някой близък, абе въоще некои хора не са хора ама наистина.
Пътищата - аз съм завършил семестриално Пътно строителство (дано и скоро се дипломирам) и без да се правя на капацитет мога да кажа, че организацията, не само състоянието са отвратителни, пълен хаос, най вече около и в градовете. Принципно на запад съм виждал, че се избягва преплитането на различни транспортни потоци - транзитни и местни, пешеходци и автомобили, трамваи и автомобили (обърнете внимание на това звучи направо невероятно, но е факт), колоездачи и всякакви други. А тук как е - всичко на едно, не стига че асфалта не стига всички да седим на него а и тирове и камиони (пълни с кал) ще седят до мен на бул. България, в Европа (там където съм бил) в големите градове по-високо от джип (сув абе нема значка) не може да влезе в центъра, а зареждане през деня, незнам дали въобще има превод на това. И още, и още, и още.........
В извод на това което споменах до тук, казвам: Не се заблуждавайте, камерите няма да помогнат, те са само и единствено оръдие за събиране на пари от хората, да ни скубят, нека има но те да помагат, човешки живот няма да върнат, но контрол ,а не глоби трябват. Преватизация вече няма, останохме само човеците, сега искат роби да ни направят, за камер съм твърдо ЗА, ама ако не ги знаех нашите оправници, така че съм твърдо Против. В Германия, мисля че вече е забранено, ако не скоро ще забранят да се налагат глоби от камери, смята са ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО - нарушават ти човешките права ( е евала), камерите остават (за контрол и остановяване на по-тежки нарушения), но това няма да се случи при нас, че се губи икономическата обусновка (немат избиване тия камери). Какво остава да сложат камери и у нас (у вас), и нашийник за проследяване след това, центъра платен.
Бунт, дори и да ни заклеймят, че тези който нарушаваме, най много негодуваме (за 6,5 години каране 2 пъти съм минал на жилто и единя път ме хванаха, обяснявай после, че този зад теб ще те направи на ваденка) (така ше кажат, кво си мислите, за да ни ниглижират, мйка им бюрократска). И да знаете, че докато аз пиша тия с камерите вили строят на Драгалевци и ги боли, за това трябва да отстояваме позиции.
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Аз нямам думи
Не ща да коментирам този път ,че ще излезе нещо нецензурно
Това е абсурд
Георги Пенчев

Не ща да коментирам този път ,че ще излезе нещо нецензурно

Това е абсурд

Георги Пенчев
NeoPrint написа:Иначе наистина само с камери има шанс да се оправим като поведение на пътя.
Камерите нищо няма да оправят, само ще се дадат луди пари за тях и ще "блестим" пред влизащите в страната европейци колко сме "добре" на пътя, а реално няма да сме. Защото онези тарикати със суперскъпите коли, които струват колко 5-6 луксозни БМВ-та ще си го преместят от единия крачол в другия. Той е фрашкан с пари, има връзки навсякъде и дори и да го заснемат ще изтрият записа и глоба няма да хване. А пък камикадзетата с голф 2 и хлопелите ще си платят мижавата глоба и пак ще карат така. Аз лично си мисля, че единствения ефективен начин ще е ако през 150-200 метра се наслагат спящи полицаи и то асфалтови, така че да не можеш да минеш с висока скорост през тях без да си преевеш колата на 100%. Щот сегашните са от нещо като гума и като минеш през тях ти надигат колата, но и се огъват под тежестта на автомобила.

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
преди малко го даваха май тоя капацитета къде го е предложил това
и сериозно си го мисли да го направи
така че филма продължава ... скоро ще си имаме Биг БРадър в целата държава ... само някои да го пусне Онлайн и ще изкара много пари ама сигурно и тая схема вече е измислена
п.п. а иначе не знам дали гледахте новините .. ама днес сутринта за събуждане доста се смях на един друг капацитет
мислех да го пусна в темата за вицове ама и тоя май не се шегува
ако на някои му хрумне някоя такава гениална идея да предлага и да направим списък и да му го пратим и тои да го даде на ЕС
на мен като шофьор ми хрумнаха 2 .. като спукам гума и нямам резерва и немога да я сменя .. да направят колите с еднакви цолове и гуми за да може да си ги менкаме .. и другото с еднакви двигатели и части .. за да може по моргите да има части за всички и да са по евтини
даже мисля че по лесно ще е да остане само една марка в света и да караме еднакви коли
и сериозно си го мисли да го направи

така че филма продължава ... скоро ще си имаме Биг БРадър в целата държава ... само някои да го пусне Онлайн и ще изкара много пари ама сигурно и тая схема вече е измислена

п.п. а иначе не знам дали гледахте новините .. ама днес сутринта за събуждане доста се смях на един друг капацитет

мислех да го пусна в темата за вицове ама и тоя май не се шегува

Вдигат на крак ЕС за зарядно
България ще предложи на Европейската комисия да приеме директива, с която да задължи производителите на мобилни телефони да стандартизират зарядните устройства за GSM. Това съобщи зам.-шефът на НДСВ Милен Велчев. Идеята се появила по време на заседанието на тройната коалиция в "Катарино СПА", а поводът дошъл от лична драма на Велчев. Още щом пристигнах в хотела, батерията на мобилния ми телефон свърши, разказа депутатът. Драмата му обаче започнала, когато установил, че е забравил зареждачката си в София. Проблемът бил в това, че малко хора имат предпочитания от него апарат "Блекбъри". Това обаче бил телефонът, който ползвали всички юпита в Лондон и Рочестър, затова Велчев си купувал само тази марка. След като поразпитал колегите си дали някой случайно няма зарядно за такъв телефон, царският депутат извадил късмет. В неволята му помогнал образователният министър Даниел Вълчев, който ползвал същия модел. След случката участниците в срещата решили да се обърнат към ЕК.
ако на някои му хрумне някоя такава гениална идея да предлага и да направим списък и да му го пратим и тои да го даде на ЕС

на мен като шофьор ми хрумнаха 2 .. като спукам гума и нямам резерва и немога да я сменя .. да направят колите с еднакви цолове и гуми за да може да си ги менкаме .. и другото с еднакви двигатели и части .. за да може по моргите да има части за всички и да са по евтини
даже мисля че по лесно ще е да остане само една марка в света и да караме еднакви коли

- t060
- ентусиаст
-
- Кара: Без книжка.
- Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
- Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.
Камерите са единсвеното средство срещу престъпността, защото тя е бизпристрасна на корупцията. Не става въпрос за запис, изтриване и тн. Снима те, по номера се взима собсвеника, по името,адреса и към теб вече се печата чисто нова глоба, която някой безпристрастен мармот ти завива в плик, и изпраща по пощата.
Ако сте толкова примерни шофьори, какво ви плашат тея камери немога да разбера?
Всеки ден седя в колонката за прости и примерни шофюори и се чудя, що аджеба търпя, тоя там отпреде, дето ще ни засече колоната, ще изгори по-малко бензин и нерви от мен. С какво съм го заслужил?
Има моменти в който ще ви се иска да сте карали с 60, но ще сте се размазали със 160. И тук нестава въпрос за кола и марка.
Аз съм ЗА камерите, не само защото нямаме избор и това ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ ЩЕ стане, ами защото смятам че е правилно.
Всеки ден седя в колонката за прости и примерни шофюори и се чудя, що аджеба търпя, тоя там отпреде, дето ще ни засече колоната, ще изгори по-малко бензин и нерви от мен. С какво съм го заслужил?
Има моменти в който ще ви се иска да сте карали с 60, но ще сте се размазали със 160. И тук нестава въпрос за кола и марка.
Аз съм ЗА камерите, не само защото нямаме избор и това ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ ЩЕ стане, ами защото смятам че е правилно.
- Чанев
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше за стария E36 Team Sofia
- Мечтае да кара: M3 E36
t060 написа:Какво предлагаш? Да му теглим куршума ли? Нали знаеш, че ние си викаме, депутата си краде![]()
Като човек, който повече от два пъти са се опитвали да го газят на зелено (кога е бил пеш) смятам че идеята е добра, ама първо да отравят пътищата с тия пари и после да слагат камери. Иначе си е жив *ъшак тая работа.
Епа що да не нали занеш че BMW общстноста в България според журналистите са само мутри

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
AHTuBuPyC написа:Камерите са единсвеното средство срещу престъпността, защото тя е бизпристрасна на корупцията. Не става въпрос за запис, изтриване и тн. Снима те, по номера се взима собсвеника, по името,адреса и към теб вече се печата чисто нова глоба, която някой безпристрастен мармот ти завива в плик, и изпраща по пощата.
имам само 1 въпрос ... не мислиш ли че идеята е опорочена ?
преди да ми отговориш само да те питам ... тея камери по СФ дето са наблъскани за кои важат ? нямаш нужда от жокери нали

и като снимаха разни депутати от Господарите направиха ли им нещо ? ....
така че всичко това е гадно само за НАС обикновените хорица .. другите дето летят с 300 пак ще си летят и колко и да надигаме вой сичко ще се оправя с некои лев за съжаление и с некои бушон от време на време дето да гърми и УЖ да отчитат дейност

- BeXTMaN
- младши ентусиаст
-
- Кара: е34
- Мечтае да кара: е32
квото и да става простаците винаги ще са си простаци и пред блока камери да сложат и по пътя да има и бензина да поскъпва винаги ще има пушилки от гуми така че според мен лудите нищо не ги спира защото не ги е^^
а за тоз министър ли къв е - прави сте за ножа е
а за тоз министър ли къв е - прави сте за ножа е

- t060
- ентусиаст
-
- BeXTMaN
- младши ентусиаст
-
- Кара: е34
- Мечтае да кара: е32
t060 написа:S1z3 написа:t060 написа:Какво предлагаш? Да му теглим куршума ли? Нали знаеш, че ние си викаме, депутата си краде![]()
Като човек, който повече от два пъти са се опитвали да го газят на зелено (кога е бил пеш) смятам че идеята е добра, ама първо да отравят пътищата с тия пари и после да слагат камери. Иначе си е жив *ъшак тая работа.
Епа що да не нали занеш че BMW общстноста в България според журналистите са само мутри![]()
![]()
![]()
Не ме навивай, че от БОП-а вече ми следят трафика, пък и трети ден забелязвам един и същ съмнителен хлопел все край мене да се върти. Май са ми вдигнали мерника я от "държавната мафия", я някой "приятел", я някое "бивше гадже".....
тошо осъзнай се бе

- t060
- ентусиаст
-
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Бам-Бам, дори и да не важат за тези с най-луксозните коли + депутатите, камерите ще имат огромен възпиращ ефект точно върху всички останали кисели гъзари с 5 лв. в джоба. Колко катастрофи си виждал по ТВ с депутати, политици или с коли от 100 000 евро нагоре? Почти няма. Най-вече са разни кошници, които собствениците им ги карат като идиоти. Ясно ми е, че всеки иска да кара скъпа кола, но не може да си го позволи. Нека поне да разбере, че евтината кола нито върви като скъпата, нито спира така, нито има такива системи за безопасност. Аз самият ще съм доволен да ми се наложи контрол над шофирането чрез камерите, защото се усещам, че правя глупости понякога. Факт е че на българина трябва да му бръкнеш дълбоко в джоба, та да се осъзнае. Да, нямаме пътища, но това означава ли, че трябва да караме по тях като че ли са междущатски магистрали?
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2