Внимание,колеги

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Внимание,колеги

Мнение от Archangel » 13 Май 2008, 20:28

Историята е следната-вчера си вкарвам аз колата в Дару за да ми монтират БМВ алармата. Днес ми звъни приемчика: "Открихме лек проблем-липсва ти ляв еърбег в колонката."
Паля аз към Дару,отивам и що да видя-наистина-"саламчето" от шоферската страна го няма :shock: Викам си...тая кола не може да е удряна някога,как може да го няма бега...
Заговорих се с приемчика,той ми спомена,че преди фейслифта Е46ците им гърмели беговете примерно ако се мине през огромна дупка(която би разбила окачването примерно)...обаче на новите не би трябвало да става.
Приемам аз,че пак нямам късмет(и на старата кола що неща сменях) и казвам-майната му,поръчвайте го,живота ми е по-скъп от 700лв.
Приемчика вика:То,ако е изгърмял този...те гърмят двата(във вратата и колонката заедно,ако е сложен колана),я да отворим и кората на вратата...
..ХОП,изненадка,и тука бега липсва,вместо това жално изпада буксата,която се включва в него,омотана с изолирбанд,а под изолирбанда-съпротивление,да лъже електрониката,че беговете са си на място...
И него поръчах....
Та цялата тема за един съвет: внимавайте какви коли си купувате,защото има неща,които явно и диагностиката не може да улови...не вярвайте на сульо и пульо...и на мен ми продадоха колата-на външен вид всичко запазено и читаво,екстри,ала-бала,двигателя запазен...поддържана кола...и сега какво...излиза че ако е гърмял бега в БГ собственика са му се свидели 1400лв. да ги смени,а вместо това примерно ги е набил в джанти...
...абе жална история...
Хайде поздрави,мерси че ми изчетохте мъката.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

ентусиаст
Аватар
Кара: Без книжка.
Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.

Мнение от t060 » 13 Май 2008, 20:40

:idea:
Последна промяна t060 на 11 Юни 2008, 17:07, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rado84 » 13 Май 2008, 21:17

А каква е вероятността тия в сервиза да са свалили еърбеговете за да те накарат да се бръкнеш да ги купиш от тях или за да ги продадат после и да си земат джобни кинти за твоя сметка? След като са ти се обадили специално за тия еърбегове, че липсват и те убеждават да си купиш един, изведнъж говорят и за втори... ако бях на твое място доста бих се усъмнил дали не са ги свалили именно в сервиза, от който са ти се обадили.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Archangel » 13 Май 2008, 21:31

Ем,едно,че са уж оторизиран сервиз,второ че познавам хората които имат достъп до колата там и трето,че ми се обадиха да ме уведомят първо и да ме питат дали да правят нещо или да я оставят така.Не усетих разочарование,когато отначало отговорих да ги оставят с тия съпротивления. Пък и да са ги взели(колкото и малка да е вероятността, не вярвам чак това да направят)-ще изкарат максимум хиляда-хиляда и сто лева от тях,които няма начин да вземат лично,защото ще се продадат с фактури и тн.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 13 Май 2008, 21:37

Баси какъв човек трябва да си за да направиш такова нещо с аирбаговете и после с пълното съзнание че не работят да продадеш колата,от опит знам как спасяват и просто такива хора не трябва да се разхождат на свобода!Но както казва един приятел ''Господ гледа''!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Archangel » 13 Май 2008, 21:41

Nukem написа:Баси какъв човек трябва да си за да направиш такова нещо с аирбаговете и после с пълното съзнание че не работят да продадеш колата,от опит знам как спасяват и просто такива хора не трябва да се разхождат на свобода!Но както казва един приятел ''Господ гледа''!

И аз се чудя...разбира се има го и варианта колата да е дошла така от Германия и предишния единствен собственик-българин да не е знаел.В Дару единия от монтьорите каза: "Това е професионално направено",но в България "професионалистите" вече станаха доста повече откъдето и да било...
А дали е знаел собственика мога да разбера,ако някой ми каже-датата на първа регистрация в талона на колата от първата регистрация въобще ли е или от първата регистрация в България?
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 13 Май 2008, 22:14

колега това че са оторизиран сервиз ВЪОБЩЕ да не те грее ;)
имаше доста мнения от такива сервизи и оплаквания как се държат с клиентите си .. и 2ро .. как го каза хиляда и неколко си .. ми от теб 1000 от другия 1000 бах го тфа си е джоб пара от въздуха ;)
а най се пати от "познати" и "приятели"
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Archangel » 13 Май 2008, 22:17

bam-bam написа:колега това че са оторизиран сервиз ВЪОБЩЕ да не те грее ;)
имаше доста мнения от такива сервизи и оплаквания как се държат с клиентите си .. и 2ро .. как го каза хиляда и неколко си .. ми от теб 1000 от другия 1000 бах го тфа си е джоб пара от въздуха ;)

И ти си прав...но пак ми се струва далечно и невероятно....само аз съм им налял над 12 000лв. в джобчетата за какво ли не...и все пак...ако направят нещо такова на някой "спортист",наследник на ВИС и СИК досега да са ги изнесли с парцалите...не знам на какво да вярвам...но...злото е сторено и аз,като здравомислещ човек нямам избор :(
Последна промяна Archangel на 13 Май 2008, 22:19, променена общо 1 път
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rado84 » 13 Май 2008, 22:18

И аз точно т'ва си мислех, ама реших да не го пиша за да не кажете, че обвинявам без покритие или нещо от тоя род... :roll: Поне в един подобен авто-форум ме напсуваха заради подобно изказване и реших да не рискувам и тук с такова. :roll:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от AHTuBuPyC » 13 Май 2008, 23:05

Колега може и продавача да не е знаел за случката.

Свидетел съм на повечето автокъщи в Мюнхен, че много от тях приличаха на Дупница. Отперд натокани бмв-та ауди ТТ за по 10-11 хил. евро, а отзад разни челни удари, калници и др. лесно поправими удари. И да, собсвеницети им не бяха немци, така че бизнеса владее света. За съжаление, точно дребните продажби са причината за това. Ти си дал 1400 в Дару, а другия купува за 400 от форума.
Пак в Мюнхен, група 4-ма българи си купиха раздрънкана е36-тица за 700 евро, е познай разчастена из форума, колко им е донесла .... :evil: :roll: :idea:

Много пари си дал, и гледай никога да не се възползваш от тази нова екстра в колата. Успех! ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 13 Май 2008, 23:06

rado84 написа:

И аз точно т'ва си мислех, ама реших да не го пиша за да не кажете, че обвинявам без покритие или нещо от тоя род... :roll: Поне в един подобен авто-форум ме напсуваха заради подобно изказване и реших да не рискувам и тук с такова. :roll:

пука ти кои какво ще псува и мисли ;)
нали не живееш за тях .. а и живеем се пак в БГ няма ала бала тука
секи гледа те прецака ....

а към колегата .. ако ще и 2000 0000 да си им налял мислиш ли че им пука ?
а и какво като го направят на някои борец ? ония пак е толко прост и има пари БОЛ че му е през ... нали не бачка за тях
а пък и как ще разбере ...
не знам .. дори и да не са те просто винаги си го мисли и не разчитай че като си редовен в сервиза няма да те метнат, щот тея баш къде са редовни почват много вера да им имат и те като го видат типично по български са спокойни че няма да ги заподозреш и може да ти спретнат некое номерче .. и най важното живеем в БГ нищо няма да ме учуди тука

п.п. само да ти кажа за моя случай .. карам колата при ПОЗНАТ комшия къде прави коли .. чупат ми стопа .. лепат го и го матират (аз така исках) ама то се вижда .. след което питам и казвам не беше така и те ТАКА дойде .. само че за късмет с мен имаше 1 познат които я беше снимал докато се прави за спомен и ХОП стопа здрав ... не ми се спореше казах му че и снимка ще му откарам поне да ми беше казал счупихме го без да искаме .. ама я човеци ли са :twisted: иначе каското ми го платиха но ето ти пример .. няма брат нема сестра като играе парата ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 13 Май 2008, 23:13

В оторизираните сервизи обикновено има охранителни камери. Никой монтьор не е толкоз тъп, че да открадне част от кола на клиент.
Много по - лесно може да те излъже за невидими дреболии.
А ако има и фактура, просто забрави да си е твоят еърбег.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 13 Май 2008, 23:19

ми че то половината дет са с бегове,нов внос са с извадени лампички от таблото,щот бега бегал
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Archangel » 13 Май 2008, 23:28

pavlin_e30 написа:ми че то половината дет са с бегове,нов внос са с извадени лампички от таблото,щот бега бегал

Е при мен едно,че не е нов внос и второ че е пипнато,така че дори диагностика да не го хваща-съпротивления.Това с лампичките лесно се разбира.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Third E36 :)
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: За тез пари...

Мнение от ///M3-E36 » 14 Май 2008, 18:31

Я кажете начин да се разбере дали ми е там бега или го няма? Как мога да съм сигурен без да се удрям някъде :help:
Изображение

Vlados написа:Ебати гадните коли, тея и да ми ги подаряват... пак ще ги купя :mhihi:

Следваща

Назад към Извън Темата