странен проблем с празния ход на 318ис...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- DEFLEPPARD
- ентусиаст
-
- Кара: BMW F30 335I xDrive
- Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3
странен проблем с празния ход на 318ис...
колата е '92 е36 318ис м42б18
проблема е че при празен ход (без значение дали е загряла или студена колата) не държи обороти и гасне...
гледаха я в официалния сервиз и казаха че е от сервото на спирачката (и че сичко друго е в ред)... ама скочиха с 4 цифрена сума та решихме да си го прайм сами
в началото наистина като извадим вакуумния маркуч от сервото и го запушим - колата като че ли се оправяше... ръгнахме едно друго серво (без да е монтирано на колата) и колата като че ли се оправи...
сменихме старото серво с новото... и кат запалихме - греда
проблема си остана.. и ся като се извади вакуумния маркуч от сервото и се запуши - нищо не се променя - проблема си остава...
някой да има идея откъде може да е?
П.С. пробите с новото монтирано серво са правени със силно намалено количество на спирачната течност и без да е обезвъздушавана, освен тая други разлики няма - нищо друго не е пипано по колата
проблема е че при празен ход (без значение дали е загряла или студена колата) не държи обороти и гасне...
гледаха я в официалния сервиз и казаха че е от сервото на спирачката (и че сичко друго е в ред)... ама скочиха с 4 цифрена сума та решихме да си го прайм сами

в началото наистина като извадим вакуумния маркуч от сервото и го запушим - колата като че ли се оправяше... ръгнахме едно друго серво (без да е монтирано на колата) и колата като че ли се оправи...
сменихме старото серво с новото... и кат запалихме - греда

някой да има идея откъде може да е?
П.С. пробите с новото монтирано серво са правени със силно намалено количество на спирачната течност и без да е обезвъздушавана, освен тая други разлики няма - нищо друго не е пипано по колата

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Да ми беше по близо, с удоволствие бих ти помогнал. Ама от разстояние само догатки. Я вземи си провери едни тънки маркучета за вакуумите, най-добре всички маркучета под капака. Да ли са нацепени и т.н., и най-добре ги смени, с това си реших подобни проблеми с ниските обороти и разхода на гориво.
- DEFLEPPARD
- ентусиаст
-
е то тва е най-елементарното.. проверих ги 3 пъти вчера... и днеска пак ше ги проверявам ама едва ли е от тва.... 

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
ТОя проблем в 90 на сто от случаите е от моторчето за празия ход.
Чистенето му не е скъпо а е и необходима профилактика, както и да се види да не е закъсало съвсем...
В останалите 10 % може например да е дюзи, сегменти...
Само тая глупост за сервото не ми беше дошла на акъла.
Има ли някой въобще идея какво общо може да има сервото с това колата да не държи обороти на празен ход????
Според емн зарежи ги тея гении, че и с четирицифрена сума. Само за тая легенда не ми беше идвало на акъла... Спирачката... Ае да кажем, аз не съм компетентен, може да не знам за нещо толкова гениално...
Чистенето му не е скъпо а е и необходима профилактика, както и да се види да не е закъсало съвсем...
В останалите 10 % може например да е дюзи, сегменти...
Само тая глупост за сервото не ми беше дошла на акъла.
Има ли някой въобще идея какво общо може да има сервото с това колата да не държи обороти на празен ход????
Според емн зарежи ги тея гении, че и с четирицифрена сума. Само за тая легенда не ми беше идвало на акъла... Спирачката... Ае да кажем, аз не съм компетентен, може да не знам за нещо толкова гениално...
- DEFLEPPARD
- ентусиаст
-
D3BEP написа:...
проблема с моторчето за празния ход се прояви преди няколко месеца

- DEFLEPPARD
- ентусиаст
-
DEFLEPPARD написа:D3BEP написа:...
проблема с моторчето за празния ход се прояви преди няколко месецато е сменено и се чисти редовно вече.. не е от него гаранция, а връзката между мотора и сервото е един вакуумен маркуч и когато сервото се преебе вакуум-а му заминава на кино, почва да смуче въздух оттам - като махнеш маркуча от сервото и го запушиш с нещо мотора се оправя (в началото се оправяше де - ся не ще) обаче като махнеш тоя вакуум и оставаш без серво - демек без спирачки
сменихме и ламбда сондата и се оправи, при първоначалния преглед казаха че сондата работи ама... не знайно защо след мойта намеса е спряла

както и да е.. може да заключвате
6 мнения
• Страница 1 от 1