Новите глоби на КАТ
Модератор: Общи модератори
63 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
преди години го имаше в сила нещо подобно .. лично са ме спирали и се заяждаха .. и даже в СФ съм виждал предимно таксита как търкат номерата да им се виждат и спряни от куки
абе кфот искат да праят .. ще играе парата и да го папат кукерите
[/img]

абе кфот искат да праят .. ще играе парата и да го папат кукерите

Абе слушайте вие какво казват по телевизията,оставете ги законите .Все пак телевизията диктува мнението на "стадото"(80% от населението)Вчера влак си запалил спирачките и край са всеки ден трябва да се търси горящ влак
Медиите отдавна диктуват всеобщото мнение......комунистите са лошите.....медиците са невинни......Бойко е герой.......Волен е престъпник.....АЕЦ е гръмнал
........след Гергьовден има задръстване на магистралата......богатите са престъпници
АЙДЕ ОСЪЗНАЙТЕ СЕ
Медиите отдавна диктуват всеобщото мнение......комунистите са лошите.....медиците са невинни......Бойко е герой.......Волен е престъпник.....АЕЦ е гръмнал

АЙДЕ ОСЪЗНАЙТЕ СЕ
Последна промяна BMDrago на 12 Май 2008, 23:16, променена общо 1 път
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
@Дзвер
Може да не си съгласен и да е първосигнално, но е 100-пъти по-добро от воденето на безсмислени дела. Разбирам да имахме добре работеща съдебна система, ама нямаме. Най-много да задръстим съда с тъпи дела и да не може да си върши по-сериозната работа. Друг е въпросът колко върши въобще някаква работа. Както виждаме тук само с протести се оправят нещата. И то силови, а не мирни. Бакшишите така постигат каквото си искат. Защо ние да мълчим? Освен това формата на публичен протест не е измислена от първосигнални примати като мен, а си е обичайна практика във всички силно развити демокрации. Вижте само как реагират французите като нещо не ги кефи.
Може да не си съгласен и да е първосигнално, но е 100-пъти по-добро от воденето на безсмислени дела. Разбирам да имахме добре работеща съдебна система, ама нямаме. Най-много да задръстим съда с тъпи дела и да не може да си върши по-сериозната работа. Друг е въпросът колко върши въобще някаква работа. Както виждаме тук само с протести се оправят нещата. И то силови, а не мирни. Бакшишите така постигат каквото си искат. Защо ние да мълчим? Освен това формата на публичен протест не е измислена от първосигнални примати като мен, а си е обичайна практика във всички силно развити демокрации. Вижте само как реагират французите като нещо не ги кефи.
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Ся, аз вече чак на себе си станах досаден, но пак ще кажа:
Актовете могат да се обжалват.
Обаче само ако има актове.
Моята основна мисъл е, че актове за мръсна кола НЯМА ДА ИМА. Че цялото това е евтина храна + зрелище за озлобения народ. ЧЕ НЯМА НОРМАТИВНА БАЗА ЗА ТАКИВА АКТОВЕ.
А допълнителната ми идея е, че ако все пак някъде някога някакси има... В съда ще ядат дървото.
А като изядат 2-3 акта за едно и също дървото в административният съд, е въпрос на време и административният акт да падне, нема да чакат до 8000 спечелени акта за сметка на държавата. Нищо, че адвокатите добре печелели.
Актовете могат да се обжалват.
Обаче само ако има актове.
Моята основна мисъл е, че актове за мръсна кола НЯМА ДА ИМА. Че цялото това е евтина храна + зрелище за озлобения народ. ЧЕ НЯМА НОРМАТИВНА БАЗА ЗА ТАКИВА АКТОВЕ.
А допълнителната ми идея е, че ако все пак някъде някога някакси има... В съда ще ядат дървото.
А като изядат 2-3 акта за едно и също дървото в административният съд, е въпрос на време и административният акт да падне, нема да чакат до 8000 спечелени акта за сметка на държавата. Нищо, че адвокатите добре печелели.
- Anthony_J
- ентусиаст
-
Дано си прав. По новините говори висш служител на КАТ все пак. Не са само журналсти. Плащането на глоба по фиш ще е доброволна. Ако не искаш да плащаш пишат ти акт и после го обжалвай. Повечето хора ще предпочетат да хвърлят 10 лв. на куката за фиш и да не се разправят. Това е подлото. Аз лично никога няма да го направя. Ще искам да ми напишат акт и ще се обадя в някой вестник да дойдат да ми снимат колата докато съм при куките. Трябва да вдигаме шум ако не искаме да ни ебават.
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
ТОва пък последното... Мисля си, все някога трябваше да стане.
Тъпо е ченгетата да не могат да ти наложат глоба на място, задължително да ти пишат акт.
Че има корупция, нема спор. Че може да не повлияе добре, няма спор, но рано или късно трябваше и ченгетата да могат да слагат глоби... Баси, некъв тъпан в СКГТ може да ме дърпа и глобява, ченгетата не могат да глобят нарушител...
И между другото... Събраните глоби ще са несъбрани рушвети. Така че може и положително да се окаже това.
Тъпо е ченгетата да не могат да ти наложат глоба на място, задължително да ти пишат акт.
Че има корупция, нема спор. Че може да не повлияе добре, няма спор, но рано или късно трябваше и ченгетата да могат да слагат глоби... Баси, некъв тъпан в СКГТ може да ме дърпа и глобява, ченгетата не могат да глобят нарушител...
И между другото... Събраните глоби ще са несъбрани рушвети. Така че може и положително да се окаже това.
- Anthony_J
- ентусиаст
-
Определено ще има голяма полза и ще ни облекчи от много разправии. Аз говоря само за субективната преценка за мръсен автомобил. Иначе и аз ще предпочета да дам парите на държавата, а не на алчната кука за рушвет. Поредната недомислица обаче е, че няма да имат достатъчно фишове. А като няма фиш - акт.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Не само,че не бих подписал такъв АКТ,ми ебаси възражението му праскам веднага
Още утре ще се консултирам кво трябва да се пише за да не се стига до съд изобщо,да го къса началника кат го види

Още утре ще се консултирам кво трябва да се пише за да не се стига до съд изобщо,да го къса началника кат го види

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Току що гледах новините... Казаха ,че куките ще пишат глоби и че това може да повиши корупцията , а може да я намали и да намали опашките в кат.
За т.нар. глоби за мръсна кола - НИТО ДУМА.
Май - май - работата ясна....
Пак тъпотии.
За т.нар. глоби за мръсна кола - НИТО ДУМА.
Май - май - работата ясна....
Пак тъпотии.
- vankata™
- младши ентусиаст
-
За мен има резон! Трябва да има глоби за мръсни коли! Много гъзарчета нарочно не си мият колите /особено зимно време/, номерата не се виждат добре на камерите и шофьорчетата си правят каквото си поискат !
А и моята кола ако не е чиста, направо се побървам, предполагам така се чивстват и много от вас колеги, така че мисля че няма да е такъв проблем ! Пък и колите ни са лъскави, по-добре да са чисти отколкото мръсни !

А и моята кола ако не е чиста, направо се побървам, предполагам така се чивстват и много от вас колеги, така че мисля че няма да е такъв проблем ! Пък и колите ни са лъскави, по-добре да са чисти отколкото мръсни !

::: vankata™ :::
Да бе кви са тия глупости, мен пък си ме кефи да е двуцветна
Мия я веднъж месечно най-много и като отида на работа колегите викат "ама тая твойта ли е?"
Не стига, че бензина е сума пари ами и за миене да давам още и тя да се цапа пак след 1 ден... Ако тва сериозно го направят ще си купя един 20 метров маркуч и ще я мия през балкона пред блока.

We love you Ronnie!
- vankata™
- младши ентусиаст
-
Exy написа:Да бе кви са тия глупости, мен пък си ме кефи да е двуцветнаМия я веднъж месечно най-много и като отида на работа колегите викат "ама тая твойта ли е?"
Не стига, че бензина е сума пари ами и за миене да давам още и тя да се цапа пак след 1 ден... Ако тва сериозно го направят ще си купя един 20 метров маркуч и ще я мия през балкона пред блока.
Чувал ли си израза: "Имаш крава, пиеш мляко !" ?
::: vankata™ :::
- KickingKing
- ентусиаст
-
BMDrago много хубаво си го каза. На мен не ми остава време да гледам ТВ много ама ми прави впечатление, че се опитват по всякви начини да търсят скандали. От всяко нещо се опитват да покажат колко е пагобно и колко е гадно.
Скоро гледах за некъв тип дето с кола бутнал с некви тийнове докат пресичали ама нищо им нямаше. Това им беше една от водещите новини, а водещата новина да е как ученици си разпространяват клипчета на учителя им по биология как е гол и все едно праи секс и това е кризата в образованието и ха сега какво ще правим и какъв пример дава той на 11токласниците, дето всички знаем на 13 к'во праат, а на 18...
Тъпа държава с тъпи хора в нея
Скоро гледах за некъв тип дето с кола бутнал с некви тийнове докат пресичали ама нищо им нямаше. Това им беше една от водещите новини, а водещата новина да е как ученици си разпространяват клипчета на учителя им по биология как е гол и все едно праи секс и това е кризата в образованието и ха сега какво ще правим и какъв пример дава той на 11токласниците, дето всички знаем на 13 к'во праат, а на 18...
Тъпа държава с тъпи хора в нея

Изяж бобър - спаси дърво!

По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!
Моето мнение че тия съвсем са се побъркали или са пълни идиоти. Колите ни се цапат от най-мръсната страна и столица в Европа и една от най-мръсните в света. Първо има много строежи, кал от тях, щото пестят пари, прах, чернилки. После нямаме нито един запечатан като хората тротоар, като завали - всичката кал отива на пътя. Сложи масла и сдухани двигатели на бричките. И въобще всичко е толкова мръсно, че и всеки ден да си мием колите - все толкоз. Idiots.
63 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5