Новите глоби на КАТ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от avd » 12 Май 2008, 22:16

Ето четете тук http://netinfo.bg/?tid=40&oid=1197220

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 12 Май 2008, 22:26

Добре бе де еба, измивам си колата на обяд пред нас, вечерта е на трътка, без да съм я карал. Като измият улиците и тротоарите, тогава да ни глбяват, така ще е правдоподобно. Ама ако ми треснат акт за мръсна кола, ще ода в съда. Аз да не съм милионер, всяка сутрин по 10 кинта за мивка :evil:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 12 Май 2008, 22:28

sladkotobeb4e написа:
Този път колега ти леко не си разбрал
Във вечерните новини по БТВ казаха изрично не само зацапани номера или прозорци а целия автомобил даже дадоха една случайна кола и репортерката попита и тази кола ли е мръсна и за глоба (а колата си личеше че е мита но нали валя вчера и е на капки) и оня вика да и тази кола е за глоба

Ае те нещата по които могат да те глобят са две:
1. Законове и подзаконови актове
2. Постановления на министерския съвет.

Тях трябва да ми покажеш, сладко бебче, не на БТВ сайта.
Какво викат БТВ и какво викал некой неграмотен полицай пред камерите няма значение. Може да се впечатляваме колкото си щем, обаче аз продължавам да си мисля, че ПАК ЗА СЪЩОТО НЕЩО ГОВОРИМ, а просто някой недочел полицай се изрязал.

И ... има още един проблем.
Законът трябва да дефинира понятието "мръсен" за да има поне някой от тея актове някакъв шанс в съда.
Последна промяна D3BEP на 12 Май 2008, 22:29, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар

Мнение от KickingKing » 12 Май 2008, 22:29

Интервьо с граждани какво мислят по въпроса:
Ми много добре, че има. То всичко ни е мръсно колите, улиците, всичко... Все от някъде трябва да се почне

Аз на тебе да ти го набутам четвъртит отзаде докато гледаш "гей с мен" от къде си мислиш, че идва боклука по колите бе? От кенефа ти ли, че тряя почнеш от колите, а не от първоизточника :shock:
Изображение
Изяж бобър - спаси дърво!

Изображение
По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 12 Май 2008, 22:30

Незнам за мръсната кола, ама тая простоия за минаването на червено и глоба 50лв без акт е ебахти простотията, щот вече всички ша минаваме на червено и ако ни спрат, ще има: Вземи тия 20лв, да не давам зорлем 50 на държавата ;)
Ебахти гнусната работа!
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 12 Май 2008, 22:31

KickingKing написа:Интервьо с граждани какво мислят по въпроса:
Ми много добре, че има. То всичко ни е мръсно колите, улиците, всичко... Все от някъде трябва да се почне

Аз на тебе да ти го набутам четвъртит отзаде докато гледаш "гей с мен" от къде си мислиш, че идва боклука по колите бе? От кенефа ти ли, че тряя почнеш от колите, а не от първоизточника :shock:

ДАмн ще си измием колите да не цапаме улиците, ама в БГ е пълно с такива прости хора. Дето решават проблемите по този начин...

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 12 Май 2008, 22:33

sonny написа:Добре бе де еба, измивам си колата на обяд пред нас, вечерта е на трътка, без да съм я карал. Като измият улиците и тротоарите, тогава да ни глбяват, така ще е правдоподобно. Ама ако ми треснат акт за мръсна кола, ще ода в съда. Аз да не съм милионер, всяка сутрин по 10 кинта за мивка :evil:

И ще дадеш поне 500 лв. за адвокат, а ако загубиш делото ще трябва да платиш и съдебните разноски. По-добре да организираме протест за да се отмени този закон или поне да се специфицира какво означава мръсен автомобил, а не катадцията да го решава. Стига сме мълчали и търпяли. Току-що го гледах репортажа по БТВ. Тази кола, която онзи дебил обяви за мръсна, става такава само през една локва като минеш. Абсурд е след всяка локва да си миеш колата за да не те глобят. Мен ако искат да ме глобят за това ще искам да ми пишат акт и ще се обадя в някой вестник да дойдат да ми снимат колата барабар с катаджиите до нея.

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 12 Май 2008, 22:34

ми аз я мием секи ден....!!!! и просто уцелвам предната дупка на 5м преди полицая...! и тя се се изцапва...!! ко да напраа...!?!? аз я мия-ма тя се цапа...!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Anthony_J » 12 Май 2008, 22:36

Даваш 10 кинта, това правиш. Или 5 лв. да се почерпят и да не пишем, че фишовете са кът.

П.С. Това било в сила от юли месец миналата година, но досега не са намерили печатница, в която да си печатат фишовете. :shock: :shock:
За сега само в София ще имаме тази облага, защото са успяли да отпечатат 50 000 фиша и са ги раздали на нашите дебили. Ебаси и нещастниците. Те фишовете ще станат сега като направленията за GP-то. Куката ще вика, че са му свършили фишовете за този месец и ако не искаш акт пак ще трябва да ги черпим.
Последна промяна Anthony_J на 12 Май 2008, 22:40, променена общо 1 път

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 12 Май 2008, 22:38

аааа..добре! ка се бех зачудил само кво да праа...!!

ентусиаст
Аватар
Кара: Без книжка.
Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.

Мнение от t060 » 12 Май 2008, 22:43

:idea:
Последна промяна t060 на 11 Юни 2008, 17:08, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 12 Май 2008, 22:47

Ае пичове,
Преди месец когато колегата пусна темата,
ПАК ТЕЛЕВИЗИИТЕ бяха разпространили новината, че ще ни глобяват за изцапана кола, на петна и какво ли още не.
Точн оза същото същите ни взеха за канарчета.

В последствие се оказа бошлаф, оказа се законопроект за глоба за КОЛА СЪС ЗАЦАПАН НОМЕР.
Сега, или са го приели законопроектът, или министърът е издал предварително заповед.
Много малко вероятно "мръсна кола". Според мен точно това е идеята. Да ядосват хората ,та утре Герберите кат праат протест и вот на недоверие да има повече народ.
Изчакайте малко, не бързайте да коментирате, да видим. То е пълна щуротия това, дето го мъдрим. Пътищата мръсни, въздухът мръсен, вали кал, дупки с локви, ше глобяват за мръсни коли. Естествено, че не е вярно.

Пак ви казвам: да не изглупяваме, дайте да намерим нормативният акт. Ченгетата НЕ ПРАВЯТ НИЩО без нормативен акт. Де го?

Edit: Поправено, да не дразним колегата :winky:
Последна промяна D3BEP на 12 Май 2008, 23:03, променена общо 1 път

оптимист-неверник
Аватар
Кара: старо Е 34
Мечтае да кара: ново Е 34
Детайли за колата: най- добрата

Мнение от ktv » 12 Май 2008, 22:50

Но комент :evil: Това е антидържава :twisted:
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Anthony_J » 12 Май 2008, 22:52

А аз къде съм казвал, че такъв акт ще издържи в съда? Явно принципът да не си съгласен с мен е по-важен от това, което съм написал.
Просто повечето хора ще предпочетат да дадат 10 лв. за фиш, а не да им пишат акт и после всички съпъстващи простотии + съдебни дела за около 2 години.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 12 Май 2008, 22:56

А аз къде съм казвал, че такъв акт ще издържи в съда?

Anthony_J написа:
sonny написа:Добре бе де еба, измивам си колата на обяд пред нас, вечерта е на трътка, без да съм я карал. Като измият улиците и тротоарите, тогава да ни глбяват, така ще е правдоподобно. Ама ако ми треснат акт за мръсна кола, ще ода в съда. Аз да не съм милионер, всяка сутрин по 10 кинта за мивка :evil:

И ще дадеш поне 500 лв. за адвокат, а ако загубиш делото ще трябва да платиш и съдебните разноски.

Ми ей тука. Да, май съм те разбрал грешно. "Ако", вярно, не съм го видял.
Нямам за цел да си противоречим, но предложението ти в случая за мен е точно това, което се иска: първосигнално. Отказ от оправия със закона, протести.... Не го правя за да те дразня, нито за да споря с тебе специално, просто идеята не ми харесва...

И... гледам, че и другите раздели зеха да се пълнят с протестори... Ся се чака само кой да ги оглави.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата