Без газови уредби за автомобилите след 2009 година

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 touring

Без газови уредби за автомобилите след 2009 година

Мнение от ka4i » 12 Май 2008, 9:25

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е34 520

Мнение от genezis » 12 Май 2008, 9:39

:yes: :yes: :yes: :yes:

напълно съм съгласен с тази директива на евросъвета

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 12 Май 2008, 11:27

Почвайте да събирате пари за газаджийката на Шницер :mhihi: :mhihi: :mhihi:
In Ban We Trust!

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT

Мнение от Spit-Fire » 12 Май 2008, 11:29

След 20 години като свърши бензина, и с тая забрана за газ ше трее да караме на пикня с извинение ! :evil:
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

ентусиаст
Аватар
Кара: е34 520

Мнение от genezis » 12 Май 2008, 11:35

Spit-Fire написа:След 20 години като свърши бензина, и с тая забрана за газ ше трее да караме на пикня с извинение ! :evil:

не бе колега...забранате не е да не се кара на газ,а да не се кара със уредби сложени в на бай Манчо гаража....
като искаш евтино гориво си зимаш кола със фабрична уредба за Метан или Газ...
аз навсякаде из форума дет е имало теми за алтернативно гориво съм се изразявал Против това,но вчера се прибрах от Варна със служебната бангия Кади с фабричен метан
еми върви си прилично за баничарка и София Варна го взех с едно зареждане в София 26 кила метан....
но хората са си го направили как си пише у дебелите книги....

crash tester
Аватар
Кара: F07 530

Мнение от chocho » 12 Май 2008, 11:41

Те тез вярват ли си изобщо като приказват :evil: Някой вярва ли че ще останат таксита аз сега трудно се качвам че тогава ли?

genezis

Spit-Fire написа:
След 20 години като свърши бензина, и с тая забрана за газ ше трее да караме на пикня с извинение !

не бе колега...забранате не е да не се кара на газ,а да не се кара със уредби сложени в на бай Манчо гаража....
като искаш евтино гориво си зимаш кола със фабрична уредба за Метан или Газ...
аз навсякаде из форума дет е имало теми за алтернативно гориво съм се изразявал Против това,но вчера се прибрах от Варна със служебната бангия Кади с фабричен метан
еми върви си прилично за баничарка и София Варна го взех с едно зареждане в София 26 кила метан....
но хората са си го направили как си пише у дебелите книги....

А тези дето са си редовни със всичко паспорти и тем подобни или те тези паспорти и прегледи са за убиване на времето.И най-интересното ми е тези от Брюксел защо не казват каква ще ми е заплата та :?:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 12 Май 2008, 11:41

Ае тя схемата е съвсем друга, не че толкова голям проблем е на бай МанчУ да монтира газ и да се кара. С по висок контрол няма да се допусне такова нещо, ся друг въпрос е че БГ и контрол са абсолютно взаимоизключващи се думички. Идеята на гениалните ни и бедни управници, не е да се пазим от инциденти (ама тООолкова редки) колкото да се печели Още и ООоще повече от продажбата на горива с висок акциз. ГЪъъзТъ не е сред тях понеже има сключено споразумение м/у висшътъ ни държава и ЕУ да се подържа изкуствено нисък акциз върху газта, за сметка на другите горива. Естествено данъчната държава почели повече от нафтичка и бензинец, понеже Лукойл си цакат кат пичове за всеки рафинитан тонец от тия благинки.
ПП. Тва е заговор пичове, не е за добро, то ако се замислите ония карпузи на жълтите павета толкоз милеят за народа че искат да го "опазят" разбира се от инциденти с АГУ-та на автомобили. Мале Малеее.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от NStorm » 12 Май 2008, 12:17

deyan-enchev написа:Ае тя схемата е съвсем друга, не че толкова голям проблем е на бай МанчУ да монтира газ и да се кара. С по висок контрол няма да се допусне такова нещо, ся друг въпрос е че БГ и контрол са абсолютно взаимоизключващи се думички. Идеята на гениалните ни и бедни управници, не е да се пазим от инциденти (ама тООолкова редки) колкото да се печели Още и ООоще повече от продажбата на горива с висок акциз. ГЪъъзТъ не е сред тях понеже има сключено споразумение м/у висшътъ ни държава и ЕУ да се подържа изкуствено нисък акциз върху газта, за сметка на другите горива. Естествено данъчната държава почели повече от нафтичка и бензинец, понеже Лукойл си цакат кат пичове за всеки рафинитан тонец от тия благинки.
ПП. Тва е заговор пичове, не е за добро, то ако се замислите ония карпузи на жълтите павета толкоз милеят за народа че искат да го "опазят" разбира се от инциденти с АГУ-та на автомобили. Мале Малеее.

+1! Точно казано!
21/02/08...speechless

ентусиаст
Аватар
Кара: само БМВ-а

Мнение от Pavlinius » 12 Май 2008, 12:41

deyan-enchev написа:Ае тя схемата е съвсем друга, не че толкова голям проблем е на бай МанчУ да монтира газ и да се кара. С по висок контрол няма да се допусне такова нещо, ся друг въпрос е че БГ и контрол са абсолютно взаимоизключващи се думички. Идеята на гениалните ни и бедни управници, не е да се пазим от инциденти (ама тООолкова редки) колкото да се печели Още и ООоще повече от продажбата на горива с висок акциз. ГЪъъзТъ не е сред тях понеже има сключено споразумение м/у висшътъ ни държава и ЕУ да се подържа изкуствено нисък акциз върху газта, за сметка на другите горива. Естествено данъчната държава почели повече от нафтичка и бензинец, понеже Лукойл си цакат кат пичове за всеки рафинитан тонец от тия благинки.

Подкрепям.

Проблема хич не е в инцидентите . Подкрепям и за това, че няма контрол - да контрол на поставянето на газови уредби трябва да има. Всичко е въпрос на пари, никой не казва и че карането на газ е по-екологично чисто. Абе мама им проста от всякъде ни гъзят. Как не се намери 1 добра новина да ни съобщят?!?! Един премахнат или намален данък да има , едно облекчение на данъкоплатеца. Все увеличения.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 12 Май 2008, 12:52

по-скоро искат да уморят малкия бизнес и всичко да мине в лапите на големия, респективно парите и властта да са в няколко човека ;)

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 12 Май 2008, 12:52

Аз съм противник на газта, ама има хора детор ако треа си карат колите на Бензин, ще ги карат по един път в годината дет се вика, така бъркат страшно много икономиката на страната, това е не възможно. Колко са хората дето ще си купят нова кола за да я карат на алтернативно гориво?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 12 Май 2008, 13:00

///peter написа:по-скоро искат да уморят малкия бизнес и всичко да мине в лапите на големия, респективно парите и властта да са в няколко човека ;)

Ахъ.
Само дето това решение ще удари бая хора.
Краят на по - миналата година взеха друго хитро решение, аналог на това: забраняват колите да се преработват за различно отколкото е казал производителя. Ако е 5 места, 5 места.
Оказа се ,че това удря и интересите на търговците и косвено производителя ,защото това доработване им увеличаваше потенциалните клиенти. Всеки иска ML на пУрМоциЯ и да си върне ДДС-то. Ама не на пурмоция и с ДДС не всеки го иска!

И сега според мен ще стане нещо такова. Ще ударят не само фабриката на бат манчо, ами след някои месец и търговците на употребявани автомобили ше вдигнат парата, щото ше усетят балтията, и гржаданите ше измучат, па идат избори и пак ще се стигне до някаква хитра промяна в закона, дето хем така, хем така.

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 12 Май 2008, 13:06

малко глупаво е това. Аз си карам на ГАЗ и всички коли са с газови уредби и си минават редовно прегледи на газовите бутилки и всичко е изрядно. И изведнъж някой решава,че неможе да ми излиза по-евтино да карам на газ като колата е направена на бензин. На газта най-харесвам,че е значително по-трудно да се разрежда/меша и т.н. Докато на бензина и дизела по бензиностанциите им слагат сякви боклуци за да печелят допълнително,отделно колко лъжат с бензин и нафта източват от маркучите едно по половин литър на зареждане. Аз съм сигурен,че това нещо няма да влезе в сила.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530i Touring
Мечтае да кара: каквато и да е ALPINA
Детайли за колата: току що излязла от завода! :)

Мнение от turboto » 12 Май 2008, 13:10

Същата история като с убииствата по пътищата и жестоките глоби за превишена скорост и алкохол... някой да е видял резултат?! Тоя малоумник с тая идея лично бих му заврял една бутлка в задника и го оставил да изяде един казан с боб (за да я напълни, не да замърсяваме природата)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 12 Май 2008, 13:38

///peter написа:по-скоро искат да уморят малкия бизнес и всичко да мине в лапите на големия, респективно парите и властта да са в няколко човека ;)

А пък от тва Уморяване са точно на 1 крачка, по мои наблюдения.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

Следваща

Назад към Извън Темата