Какво ви е мнението за цените на бензина?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_maxo » 11 Май 2008, 21:40

Да така е, цената се определя от международните пазари, НО държавата може да се намеси в ценообразуването ако си намали малко акциза, а той хич не е малък на фона на залатите в БГ.
Има и друго, как правителството ще обещае да вдигне пенсийте и заплати на доктори ако не е преценило колко ще му влезе от акциз и ДДС което е натоварено в цената на горивото, цигарите и алкохола.
Ако някой не знае от началото на юни "Булгартабак" иска да вдигне цените на цигарите! Ако една политическа сила на власт реши да защити народа си от инфлация, то тя има много "лостове" за да го направи ако наистина го желае!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 11 Май 2008, 21:40

Какво ви е мнението за цените на бензина?

Начи, не ги одобрявам, мноо са ниски.
Некак си не е престижно само с една стотарка да се набия в бензиностанцията и да напълня целия резервоар.
:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ае има решение въпроса, ама требе ние да нападнем некоя петролна държава...

ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_maxo » 11 Май 2008, 21:42

Nukem написа:Не мога да разбера всички се оплакват а улиците препълнени с коли а магазините във фантастико по полвин час на опашка! :dunno:

И аз това се чудя, значи има още мегдан за вдигане и това го виждат от "горе"!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 94
Мечтае да кара: X5

Мнение от sladkotobeb4e » 11 Май 2008, 21:47

Alexi написа:в Европа са такива цените че и нагоре :D

Там може да са такива цените и на горе , но нали се сещаш ,че заплатите не са им като нашите а доста доста по високи .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 11 Май 2008, 22:19

sladkotobeb4e написа:

Там може да са такива цените и на горе , но нали се сещаш ,че заплатите не са им като нашите а доста доста по високи .

нали се сещаш че това арабина не го интересува ... работи за повече пари като са ти малко ! и мене са ми малко за това не спа ,работя ! и акциза у нас е един от най ниските в Европа ,леко уточнение за незапознатите ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 11 Май 2008, 22:26

ами след всичко прочетено до тук .. какво да ви кажа .. стегайте гащите здраво че още нищо не сме видели :mhihi:
и без тфа вече на Еко не ни искат .. тамън сбирките ще са по редко .. но поне Мтел и Гбул имат доста оферти с мнооого минути поне по тела ще се чуваме за без пари ако не се виждаме :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_maxo » 11 Май 2008, 22:55

Alexi написа:
sladkotobeb4e написа:

нали се сещаш че това арабина не го интересува ... работи за повече пари като са ти малко ! и мене са ми малко за това не спа ,работя ! и акциза у нас е един от най ниските в Европа ,леко уточнение за незапознатите ...

Като е от най-ниските, защо цените ни са близки до Европейските?

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 11 Май 2008, 23:01

стиа с тас ивропа колега,ф Дания литАра дизел е около 2 лева да го ева...сигурно е по-некачествен
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 11 Май 2008, 23:15

EnimEn написа:
ja написа:Цените са си ок. Не мога да ви разбера...

каква ти е заплатата ?

Заплатата ми е толкова, на колкото си оценявам труда:)

Са ако икаш да имаш повче - бачкаш повече и толкова. Ако взимаш 500 кинта заплата и на леф и трийсе за литър пак нема да си доволен...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: пеш

Мнение от GTS » 11 Май 2008, 23:17

/off
ще ги караме на Бира, 2 литра за 2.50, кой ти ги дава :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
/off off
Изображение
Резултати 1 - 20 от около 1 780 000 за bmwpower-bg.net

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 11 Май 2008, 23:23

bobi_maxo написа:
Alexi написа:
sladkotobeb4e написа:

Като е от най-ниските, защо цените ни са близки до Европейските?

цените на Лукойл са едни от най високите в Европа ,и това е така щото му се позволява да са такива .. повечето рафинерии са монополисти в държавите в които са но има държавен контрол върху цените ,а тука има чеп за зеле

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 11 Май 2008, 23:27

ja написа:
Са ако икаш да имаш повче - бачкаш повече и толкова. Ако взимаш 500 кинта заплата и на леф и трийсе за литър пак нема да си доволен...

Тука започваме един мноо мноо стар спор, ама не знам що си мислиш, че само бачът определя колко ше взима даден човек.
Бас държа, че по квалификация и по умение за справяне с въпроси и ситуации едва ли ти отстъпвам. При това се пазаря с работодателите(което тук е по - скоро минус). И рядко съм вземал над 500 лева заплата. А колкото е била над 500, е била малко над 500.
И съм работел и събота, и неделя, и вечер...
И да съм само аз.... С мед да го намажеш.

Тея неща се определят между едни добри хора на маса. В повечето региони.
И не знам къде преобладават тея, дето два бона на месец не ги харесват.
Освен в Сф може би. Не защото са по - кадърни. И там съм ги видял.

А и сравнението не е между това колко вземаш ти, и колко аз, а колко взема един инжинер да кажем в България и Колко в Германия.
Естествено, че бензинът е скъп. Неадекватно. Акцизът действително не е много висок. Висока е доставната цена на петрола, а отгоре на това доставят отпадък. Не ми се струва да има неощетени потребители, даже и в случай че вадят достатъчно, но които смятат така... Нема за какво да противоречат.

Освен ко не си определят сами заплатата в петролния бизнес...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от SummonedToDIe » 11 Май 2008, 23:47

Почвам да се чудя какви мазохисти сме да караме на тия цени на горивата :dunno:
Преди 1г бензина беше 1,60лв, в момента е 2,20лв+ ;нафтата 1,70лв -сега 2,4лв; метана - под 1лв, сега - около 1,30; газта 1лв, сега - 1,10лв

cucko написа:
body написа:
cucko написа:Ами разваля ти живота...вдигане на всичко без заплатите! :evil:
Че направи нещо по въпроса бе приятел :mhihi:
А иначе в момента да си на ГАЗ си е супер.ГАЗ-та миналата зима беше 1.12 стигнала а дизела беше2 лева някъде.Бензина 1.90

Правя бе!Какво е т'ва газ ве-направу как не те е срам да си туриш такова нещо!Ако нямам пари няма да карам бмв и толкоз.Като че ли си мисля да си взема 320 ванус...ама като гледам цените на горивата какво да правя?!
Какво е това 2,20 и нагоре..само за литър отрова...та една Кока-кола 1,5л. не струва толкова бе!1 литър за няма 10-15 км.,а една Кока-кола мога да пия цяла седмица...

Говори ми ти за срама и за хората дето карат същите километри като нас, ама за 2 пъти по-малко пари ;)
Ако нямаш пари НИЩО няма да караш ;)
ванОс, разбирачо, ванОс ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 11 Май 2008, 23:50

Всъщност тъпотията е, че и лукойла ни е като кремиковци - рафинерия без суровина... Къде е дитко сега да ви каже за комунистите :mhihi: :mhihi: :mhihi:
In Ban We Trust!

ентусиаст
Аватар
Кара: не кара пил-ама пий карал

Мнение от ///milko way » 11 Май 2008, 23:56

ония ден се върнах от Гърция :arrow: маляките сипват А95 за 2,30лв--Газ почти не продават-а дизела е забранен за частни МПСта--само бакшишите и обществения транспорт са на нафта
-представяте ли си,ако и нашите управляващи помислят за екологията и забранят печките със закон---ТДСи,команрейли,Х5,ХД......... :mhihi: :mhihi:
Изображение
Bcu4ko cBъP|_|_|Ba Do5pe.Ako He|_|_|_o cBъP|_|_|u 3/\e,To npocTo He e cBъp|_|_|u/\o!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата