МОЛЯ ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ НА ТОВА НЕЩО!!! ВАЖНО Е ЗА ВСИЧКИ НАС

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

1 9 1 4
Аватар
Кара: e30

МОЛЯ ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ НА ТОВА НЕЩО!!! ВАЖНО Е ЗА ВСИЧКИ НАС

Мнение от agopsi » 11 Май 2008, 12:12

ЗАДАВА СЕ НОВ БЕЗМИСЛЕН ТЕРОР ПО ПЪТИЩАТА

Чест герой на общество.нет е лицето Йордан Мирчев - председател на транспортната комисия в парламента от НДСВ. Така е защото този професор всеки път блесва в публичното пространство с някое популистко безумие, което може би се харесва единствено на пенсионерите (2 милиона), повечето от които ползват градски транспорт. „Безопасността на гражданите по пътищата не е по-маловажна от борбата с битовата и друга престъпност, затова е необходимо да се създаде цялостна система за управление и контрол на движението по пътищата”. Значи да ти оберат апартамента, да убиеш човек и да минеш с 10 километра отгоре през участък с безумно ниско ограничение, според този пишман-политик е горе долу едно и също. Греховете му към демокрацията и либерализма (и тая партия НДСВ се титулова либерална) не свършват дотук. Искането му е тотално: Да се въведе система за видеонаблюдение на всички пътища у нас!!! Не да се оправят пътищата, а да се снимат всички. Предвижда се парите за спецтехниката – около 50 млн. евро, да дойдат от глоби на КАТ и винетки. НЕ ОПРАВЯМЕ ПЪТИЩА И НЕ СТРОИМ БЪРЗИ ОТСЕЧКИ, А НАЛАГАМЕ ГЛОБИ НАРЕД. Не превенция, а репересия естествено. И заради 5% луди шофьори ще тероризираме останалите 95%. Точно като в приказката за бълхата, заради която изгорили юргана.

Статията Продължава http://www.obshtestvo.net/content/view/615/13/

искат цяла България да я опасат в камери под път и надпът... И СКОРО ще се разглежда това нещо в парламента...трябва да се вземат мерки!?
!!!BLUE POWER !!! BMW POWER !!!
======================

ентусиаст
Аватар
Кара: Без книжка.
Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.

Мнение от t060 » 11 Май 2008, 12:26

:idea:
Последна промяна t060 на 11 Юни 2008, 17:10, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Braikov » 11 Май 2008, 12:52

t060 написа:Като човек, който повече от два пъти са се опитвали да го газят на зелено (кога е бил пеш) смятам че идеята е добра, ама...

Ама тя камерата май много не може да ти помогне в такъв случай... :roll:
Хората си мрат по пътищата, камерите снимат... и това е. Никаква полза от тях.

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 11 Май 2008, 13:06

После ще има за спомен пред приятели последните 2 крачки :mhihi: Истината е, че тия не спират да си правят ташаци с нас, но какво можем да направим?!?
BMW only!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от margit0 » 11 Май 2008, 13:42

смешна е тая държава...смешна е...проблема е че ние обичаме родината си и точно заради това ги търпим...

ентусиаст
Аватар
Кара: Без книжка.
Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.

Мнение от t060 » 11 Май 2008, 14:08

:idea:
Последна промяна t060 на 11 Юни 2008, 17:09, променена общо 1 път

луд с палатка
Аватар
Кара: Хората да залягат
Детайли за колата: кихащо кабрио

Мнение от ТУРБО » 11 Май 2008, 14:27

Тоя се друса яко.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 touring

Мнение от ka4i » 11 Май 2008, 15:26

margit0 написа:смешна е тая държава...смешна е...проблема е че ние обичаме родината си и точно заради това ги търпим...

Еми, Аз започвам да не я обичам толкова много вече.Сериозно се замислям и не само, да се махна оттук и се надявам съвсем скоро да имам повече яснота по въпроса.
Изображение

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 11 Май 2008, 17:23

ТУРБО написа:Тоя се друса яко.

по-скоро брат му има фирма за охранителна техника... :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 11 Май 2008, 17:34

Biankonero написа:
ТУРБО написа:Тоя се друса яко.

по-скоро брат му има фирма за охранителна техника... :mhihi: :mhihi: :mhihi:

и аз така мисля
еми какво да правим сега братя ... аз викам да се дигнем на възстание крайно време е .. стига сме ги търпели :mhihi:

п.п. ако не друго поне малко ще разспуснем парата в тая тема така че кои кфот е нервиран и събирал тея дни да псува на воля та довечера да спим спокойни :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 11 Май 2008, 18:36

реално погледнато това е единствения начин да ни накарат да караме разумно, ПТП-тата наи вече се дължат на висока скорост а българина не спазва закони и се налага драстични мерки
аз нямам против ама поне да вдигнат малко максималната разрешена скорост за междуградските пътища и магистралите
щото тези скорости са мислени за коли отпреди 30-40 години и като карам с 90 се едно съм спрял
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: МОЛЯ ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ НА ТОВА НЕЩО!!! ВАЖНО Е ЗА ВСИЧКИ

Мнение от Enderial » 11 Май 2008, 19:40

agopsi написа:участък с безумно ниско ограничение И заради 5% луди шофьори ще тероризираме останалите 95%.

Участък с безумно ниско ограничение? - Няма такъв бате... пред мен са убивали куче със почти спрял автомобил... а до кучето имаше дете... къде е разликата между двете? Ако детето се беше юрнало след кучето :idea:
Онзи ден един съсед почина, а жена беше ранена Защото някой тъпанар е сметнал че ограничението е безумно ниско и колата му е по-сигурна от жигулите (за които са писани законите преди години)... всяка събота и неделя покрай нас хвърчи линеика и често на връщане е със изключени сирени. Става дума за Самоковско шосе между панчарево и пасарел...

5% луди ли?... обратното 5% са нормалните шофьори... Фърчат със 100+ а около тях децата се чудят как да пресечат...

А колкото до хубавите пътища и аз искам да ги оправят и да не си троша колата и да ми е кефа да карам... ако някой от софия не е карал на хубав път, а има желание да види кво е да иде някой ден до Сливница... обаче какво ли ше стане... то по калпавите пътища се кара с бясна скорост, а по един хубав път...
:roll:

Едит:
stambo_81dg написа:щото тези скорости са мислени за коли отпреди 30-40 години и като карам с 90 се едно съм спрял

По принцип си прав ама не всички пътища го позволяват... А нали знаеш, като разрешиш на едно място и хората вече си мислят че всичко им е позволено... Проблема не е че правилника е мислен за ония автомобили а че пътищата са мислени за ония автомобили и за ония скорости.
Последна промяна Enderial на 11 Май 2008, 19:44, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330Ci convertible

Мнение от vitamincpp » 11 Май 2008, 20:16

Трябват си мерки но само с камери нищо няма да се реши. При нас не е проблемът че няма закон и че не хващат тия които не го спазват. Проблемът е че корупцията е огромна и хората с пари и връзки срещу смешни суми им се разминава всичко. Вижте Ставийски и какво да говорим повече.

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 11 Май 2008, 21:30

vitamincpp написа:Трябват си мерки но само с камери нищо няма да се реши. При нас не е проблемът че няма закон и че не хващат тия които не го спазват. Проблемът е че корупцията е огромна и хората с пари и връзки срещу смешни суми им се разминава всичко. Вижте Ставийски и какво да говорим повече.

Мдааа абсолюто прав си, но все от някъде трябва да се започне и камерите навсякъде са едно добро начало, просто защото като те снимат неможеш да им дадеш 10лв.
Освен това лудите и некадърни шофьори не са 5%, а 95% и затова трябва да се вземат някакви мерки!

П.С. Купуване на кнжка с фиктивен изпит е 300лв, без изпит е 400, кво повече да говорим?
Изображение

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Мнение от NeoPrint » 11 Май 2008, 22:09

И все пак има маса безумни ограничения. Пример: спускането от телевизионната кула към радиото-40км :banghead: Като ги смятат за натоварени камиони на заледен път ние с колите ще лапаме жабите :evil:
А долу вместо подлез или надлез оставили пешеходците да разчитат на едната пътека. Тези дето се спускат ако спрат не е ясно дали задния няма да им се вгради в багажника,а на тези дето ще изкачват естествено им иде да набират инерция,а не да спрат точно в началото на изкачването. Какво чакат малоумниците за да си свършат работата не е ясно :(
Иначе наистина само с камери има шанс да се оправим като поведение на пътя. Талибаните са поне 20% и често ми се иска лично да слезна и да се саморазправя с поредния "безсмъртен". Яд ме е само,че само това което е в ущърб на шофьорите се сещат да правят и само пак от тях търсят вината,а нещата са комплексни. Поне 50% за ситуацията има вина корупцията,малоумната и недостатъчна сигнализация,организацията на движението,състоянието на пътищата и тнт. В съседна Сърбия дето имаше и война пак е къде по-добре. За какво изобщо говорим :evil:

Следваща

Назад към Извън Темата