BMW Е36 316i Coupe
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- horsepower
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 316i m43 coupe
- Мечтае да кара: e36 M3 EVO
- Детайли за колата: Враца Биич 104магарета Куц кон ама бегачка с БаВаРсКо сърце и кръв!
BMW Е36 316i Coupe
Здравейте приатели, тъи като съм голям новобранец с BMW-тата, реших да намеря отговори от вас. На 18г. съм, баща ми реши да ми купи кола и се спрях на BMW E36 316i Coupe. Това ми е първото каране на BMW и чесно казано това остава моята марка ФАВОРИТ. Имам следните въпроси към вас! Като запаля двигателя, има едно почукване! Като се заслушаш се чува отгоре откаде газораспределителният механизъм и мисля че е някои повдигач. Разбрах че са хидравлични и имам съмнения че някои не се е напълнил с масло! Но това са мои предположения, много поклепва и ме дразни, колата е на 171838км Италянка. Според мен не са реални тези километри, смених маслото и филтера (TITAN 15w40) Някво евтино е нз. защо го купих 36кинта ми излезе даите савет с какво да го сменя. След като го смених почукването си продължи, ако сложа по гъсто дали ще спре? Подкарах колата така и забелязах че няма проблеми с датчика за температурата стрелката е заковала на средата, но като загрее се вклучва отпред пред радиатора зад маската, допълнителният вентилатор и като го оставя на место, не искличва а духа постоянно. Колата е с климатик и незная дали това не е климатичния вентилатор... Измих двигателят топъл с пароструиката ГОЛЯМА ГРЕШКА почна друг проблем карам колата и таблото няма няма и огасне, не отчита скоростомерът и обортомерът... как мога да го оправя, оставих го цял ден да съхне на слънце не става. Имам куб въпроси и отчаяно се надявам да ги получа от вас. Ацки много ви благодаря за отделеното време, много се извинявам за допуснати правописни грешки и пунктуационни знаци БЛАГОДАРЯ
Re: BMW Е36 316i Coupe
horsepower написа:много се извинявам за допуснати правописни грешки и пунктуационни знаци БЛАГОДАРЯ
Добрата терминология и показаното възпитание са по важни

А иначе по темата ти :
Шума от газоразпределителния ти механизъм е по скоро болест на модела от колкото на твоя двигател .
Смяната на маслото с по гъсто не би помогнала същественно.
За перката не се притеснявай държи си се нормално , а измиването на двигателя не е причината за проблемите свързани с таблото ти . По скоро е някоя студена спойка в самото него .
0898578595
- horsepower
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Враца Биич 104магарета Куц кон ама бегачка с БаВаРсКо сърце и кръв!
Преди да го измия, не правеше така. Проблемно ли е да го карам с това почукване? Много хора ми казват да карам без претиснения! Ако сваля капака дали ще видя нещо, като гледам гарнитурата е гумена мисля, че няма да я скъсам.
horsepower написа:Преди да го измия, не правеше така. Проблемно ли е да го карам с това почукване? Много хора ми казват да карам без претиснения! Ако сваля капака дали ще видя нещо, като гледам гарнитурата е гумена мисля, че няма да я скъсам.
Няма нищо за гледане ,а по принцип гарнитура на 10 години не бих сложил повторно

ПП Относно таблото изказах личното ми мнение само ,а и вярвам "повечко" на него

0898578595
- BMWRACING
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30 м20б20 90г
- Мечтае да кара: е30 с38турбо
наборче и моита чука на студено,но това както каза колегата по горе си е болес на тея модели,аз обмислям варианта ся като се поопаря,да си земе една глава от М42 и работата заспива

- horsepower
- кандидат ентусиаст
-
Много ви благодаря, форума е жесток, няма да свалям изобщо капака да не почне да опуска тая гарнитура, проблеми казвате и вие че няма.
Следващ въпрос трябва ли да сменям веригата, на този красавец?
Което пак не ми се прави, ако сваля капака на веригата ше ме е страх да не се омаже мотора
Относно винтилаторите отпред, защо работят и не исклучват, а като го огася и дам контакт почва да духат с една степен по слабо? Какво масалце да сложа, че мисля това да го сменям не ми вдъхва доверие, 35 кинта е!?

- horsepower
- кандидат ентусиаст
-
Да беше спрян климатика, и пак си бухаше знам ли, да не се е задръстило нещо и да си го кара да бачка? Наистина ме е обзело нещо
просто ми е първата кола на мое име, и се кефя
и ми е любопитно
Може да е хлабава веригата и заради туи да почуква, не съм сигурен но маи че си идва от повдигачите ...

- BMWRACING
- младши ентусиаст
-
еми значи не е верига а е ремак, и ако питаш мен маслото е Кастрол,аз карам с 10w40 kakto go naleq,taka i go vadq 

- BMWRACING
- младши ентусиаст
-
- horsepower
- кандидат ентусиаст
-
- BMWRACING
- младши ентусиаст
-
- horsepower
- кандидат ентусиаст
-
Само като видях капака и видях че си е с верига
задна трудно влиза според мен нормално лие ? Като натисна и се бие от ръбчето на лаисната!
Знам много въпроси задавам, извинявам се но просто ми е интересно това ми е първото BMW-все пак и искам да е изрядно

Знам много въпроси задавам, извинявам се но просто ми е интересно това ми е първото BMW-все пак и искам да е изрядно

- BMWRACING
- младши ентусиаст
-
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2