Кой с какво масло кара?
Модератор: Общи модератори
44 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- I.Voykov
- по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
-
- Кара: каквото намери в гаража
Не разбирам много от масла , но май Кастрола ми е GTX3 някакво.Не че не ми харесва , но вече се навъдиха много ментета и ме е страх да не попадна на лошо менте което да ми скапе мотора.

http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?
- Breyton
- ентусиаст
-
- Кара: E34
Kolata ti moge da ne gori i gram maslo i vupreki vsi4ko da ima6 izvestno iznosvane na mesta kudeto ima goliamo natovarvane,kato osnovni i bielni lageri.Seti se sam koe maslo ste e po-dobro v slu4aia pulnata sintetika koiato e riaadka ili polusinteti4no gusto maslo. 

Breyton написа:Kolata ti moge da ne gori i gram maslo i vupreki vsi4ko da ima6 izvestno iznosvane na mesta kudeto ima goliamo natovarvane,kato osnovni i bielni lageri.Seti se sam koe maslo ste e po-dobro v slu4aia pulnata sintetika koiato e riaadka ili polusinteti4no gusto maslo.
Kakvo spored teb znachi "Riadko" i "gusto" maslo. Masloto ne e
"Riadko" i "gusto" a ima viskozitet koeto e savsem drugo neshto.
Maslata 15W40,10W40,5W40,0W40 imat ednakav viskozitet
ili kakto ti kazvash riadkost pri rabotna temp. na motora.
A kolkoto do parvia index tova e (W)inter i toi pokazva v kakvi
zimni temp e podhodiashto masloto.
- Breyton
- ентусиаст
-
Sega da ne iska6 da mi kage6 4e 10w40 i 0w40 sa s ednakuv vuskozitet
Ako e taka vzemi i gi sravni sam. 

- BMW///M-ma6inata
- Петко ///M големия
-
- Кара: E46 330xd / Mini Cooper S
Fast-and-Furious написа:Не разбирам много от масла , но май Кастрола ми е GTX3 някакво.Не че не ми харесва , но вече се навъдиха много ментета и ме е страх да не попадна на лошо менте което да ми скапе мотора.
Struva mi se slabo tova maslo 10W40 za BMW. Za BMW e nai dobre
palna sintetika 0W40 ili 5W40.
- LandShark
-
смирен поклонник
-
- Кара: w212 E500 4matic, E30 325ic
- Мечтае да кара: Specialized S-Works Epic и Dacia Logan 0.9tce
OOPPSS написа:Fast-and-Furious написа:Не разбирам много от масла , но май Кастрола ми е GTX3 някакво.Не че не ми харесва , но вече се навъдиха много ментета и ме е страх да не попадна на лошо менте което да ми скапе мотора.
Да не бъдем фанатици. Все пак Кастрол GTX3 Magnatec също е много добро масло. Съгласен съм че пълната синтетика е най-добре, но когато мотора се поизноси и започне да го гълта... по-рационално е да се мине на полу-синтетика.
- Nasti
-
-
- Кара: Кво ли не...
Az karam weche 3 smeni s MOTUL, super maslo e! Po princip Audi ima problem s hidr. powdigachi i moite kakto na powecheto drugi trakaha, predi da sloja MOTUL, sega sa ok. Towa za men e nai-dobroto maslo koeto se wnasq w Bulgaria. Do sega sym karal s 15W50 4100 Power i 10W40 6100 Synergie. Sega mislq da si sloja ot sportnite im masla 15W60 3000 Competition, werno po-skypo e ama spored moite razbirania towa ne e nai-wajnoto, az si gledam kolata kakto trqbwa
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...
LandShark написа:OOPPSS написа:Fast-and-Furious написа:Не разбирам много от масла , но май Кастрола ми е GTX3 някакво.Не че не ми харесва , но вече се навъдиха много ментета и ме е страх да не попадна на лошо менте което да ми скапе мотора.
Да не бъдем фанатици. Все пак Кастрол GTX3 Magnatec също е много добро масло. Съгласен съм че пълната синтетика е най-добре, но когато мотора се поизноси и започне да го гълта... по-рационално е да се мине на полу-синтетика.
Абсолютно съм съгласен с теб LandShark. Говорим за мотор който не гори масло.
Ако вземе да гори яко ... бих му сложил и минерално.
То си има минимален разход всяка кола но когато мотора е
перфектен този разход е незабележим.
- Breyton
- ентусиаст
-
Otnosno maslata vigte na www.motorrevision.de Tova e sait na 4ovek zanimaval se dulgo vreme s remont na bmw dvigateli.Toi preporu4va slednite masla za slednite dvigateli:
Za M10,M20,M30, samo 15w50.
Za M40,M42,M50,M52,M60,M70-10w40.
Za M3 i M5-starata generacia 20w50 za liatoto i 15w40 zimata.
Za 0W30 i 5W30 toi pi6e 4e niama mnenie i se bil nagledal da dvigateli zadrusteni sus 4ernilka v sledstvie na izgariane na masloto.
Taka 4e az ne smiatam 4e skupoto vinagi e nai-dobroto.
Za M10,M20,M30, samo 15w50.
Za M40,M42,M50,M52,M60,M70-10w40.
Za M3 i M5-starata generacia 20w50 za liatoto i 15w40 zimata.
Za 0W30 i 5W30 toi pi6e 4e niama mnenie i se bil nagledal da dvigateli zadrusteni sus 4ernilka v sledstvie na izgariane na masloto.
Taka 4e az ne smiatam 4e skupoto vinagi e nai-dobroto.

za masloto
predi 3kata ia karah s motul 10w 40 i biah dovolen : ama tuka vijdam 4e mai triabva da se kara s p~lna sintetika.
sega s 5cata oba4e niak~de tuk pisah 4e imam griji : pak 10 w 40 na motul slojih i mi izgori 5 litra za 5 hil. km : popritesnih se.
kakvo ozna4ava tova : niakoi mi kaza 4e ako mnogo ia iurkash normalno da gori ... iurkam mnogo : zavisi ot nastroenieto : 4esto ia karam samo v oboroti ; i to d~lgo vreme : imam predvid nad 4000 pone. idei ?
mersi
sega s 5cata oba4e niak~de tuk pisah 4e imam griji : pak 10 w 40 na motul slojih i mi izgori 5 litra za 5 hil. km : popritesnih se.
kakvo ozna4ava tova : niakoi mi kaza 4e ako mnogo ia iurkash normalno da gori ... iurkam mnogo : zavisi ot nastroenieto : 4esto ia karam samo v oboroti ; i to d~lgo vreme : imam predvid nad 4000 pone. idei ?
mersi
~karmapa chenno~
Re: za masloto
bip написа:predi 3kata ia karah s motul 10w 40 i biah dovolen : ama tuka vijdam 4e mai triabva da se kara s p~lna sintetika.
mersi
Kolkoto i da ia urkash ne bi tribvalo da ti gori 1L na 1000km.
Triabva da si opravish motora - ne nzam prichinata no e v nego.
44 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3