2-та шибедаха на комбито

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 09 Май 2008, 20:02

еми бутона се натиска навътре за 20 секунди :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 09 Май 2008, 23:23

_65536_kb_sec_ написа:еми бутона се натиска навътре за 20 секунди :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Аве не четеш ли че прескачат зъбите на машинката като го натисна. Явно ще трябва ръчно да блокирам машинката и да я задържа на затваряне 20 сек.

На някой друг прескачаше ли му като му беше блокирал шибедаха двойния имам предвид?
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 10 Май 2008, 9:00

Zubcho написа:
_65536_kb_sec_ написа:еми бутона се натиска навътре за 20 секунди :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Аве не четеш ли че прескачат зъбите на машинката като го натисна. Явно ще трябва ръчно да блокирам машинката и да я задържа на затваряне 20 сек.

На някой друг прескачаше ли му като му беше блокирал шибедаха двойния имам предвид?

Моя трака и затва го небарам повече ако има начин и ще го заваря тва е най-голямата простотия която са могли да измислят швабите една чанта пари отидоха по него за да го направя да върви що годе добре постоянно трака и дрънка все едно съм в чавдарка течеше и още тече макар че смених всички отводнителни канали с нови абе не ми се говори сега е затворен и несмея на го отварям за лятото имам климатик остава само да видя как да го направя да не трякя и режа кабилите към него и да го няма :evil: :evil: :evil: Тва е пълна простотия за мене :evil: :evil: :evil: :evil:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 10 Май 2008, 13:46

таа работа не е като оная
тука работата е да се разглоби до последно и после да се събира с много смазка :mhihi: после да може да работи като по мед и масло
Изображение

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 10 Май 2008, 13:51

_65536_kb_sec_ написа:таа работа не е като оная
тука работата е да се разглоби до последно и после да се събира с много смазка :mhihi: после да може да работи като по мед и масло

Разглоби ги ти то тва е най-лесното ми после сбирането то са иляди чаркалъци и простотийки дето са големи колкото кутрето на крака ми :mhihi: :mhihi: :mhihi: Ша го пълна скоро с дунапрен и отвън една убава заварка и да го нема мамицата му мръсна :twisted:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 10 Май 2008, 13:57

dinozab написа:
_65536_kb_sec_ написа:таа работа не е като оная

Разглоби ги ти то тва е най-лесното ми после сбирането то са иляди чаркалъци и простотийки дето са големи колкото кутрето на крака ми :mhihi: :mhihi: :mhihi: Ша го пълна скоро с дунапрен и отвън една убава заварка и да го нема мамицата му мръсна :twisted:

бах, толко ли са ти дебели палците ве :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 М50B25
Мечтае да кара: E34 V12
Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU

Re: 2-та шибедаха на комбито

Мнение от BABHOMED » 13 Мар 2011, 23:39

Неможе и неможе да се ресне при мен...Вече смятам да пускам други кабели набелязал съм тях виновни за проблема,друго не остава.От релейния блок като натисна котвата на релето люка се отваря назад а от копчето мога само да го вдигам .. !@? Пробвах и с друго копче дори 2 други но едно и също .
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 14 Мар 2011, 9:43

Цъка ли като дадеш да затваря? Ако не, може да не се е збозал модула за управление, който е отзад на шибедаха? Една черна кутия 10х10см. влиза в нея 1 букса дебела.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

ентусиаст
Аватар

Мнение от BABHOMED » 14 Мар 2011, 20:37

Не не цъка !

А къде точно се намира таз кутия..
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 14 Мар 2011, 20:40

BABHOMED написа:Не не цъка !

А къде точно се намира таз кутия..

Махаш най-задната кора, където са решетките на задните тонколони и под нея ще я видиш кутията. Силно ти препоръчвам да я махате с някой, който я е свалял и преди, че е врътня и да не я строшиш. Не е никак трудно и това да направиш ако я напънеш не където трябва.

ентусиаст
Аватар

Мнение от BABHOMED » 14 Мар 2011, 20:46

Чек малко сега значе тази кутия стои между копчето механизма и релейния блок,така ли е ?и предполагам в нея има реле превключватели (интресно ако е така какъв е смисъла от релейния блок в случея).Вероятно копчето управлява механизма точно през въпросната кутия .
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 525tds Комби

Мнение от BMW Dixi 3/15 DA1/DA2 » 29 Мар 2011, 19:20

колеги на мен ми цъка на където и да натисна копчето пробвах с рестарта но не стана !!! Предишния и собственик мислеше че е жилото но на мен не ми се вярва понеже само цъка не се чува никакво движение :dunno: ???? моля помагаите
ПП: с двата шибидаха
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 29 Мар 2011, 20:13

BABHOMED написа:Чек малко сега значе тази кутия стои между копчето механизма и релейния блок,така ли е ?и предполагам в нея има реле превключватели (интересно ако е така какъв е смисъла от релейния блок в случая).Вероятно копчето управлява механизма точно през въпросната кутия .

Кутията управлява затварянето и отварянето, все едно не знаеш какъв танц е при плочите. Кой мислиш го направлява? Виж го този блок, провери копчето, провери жиците, накрая моторчетата. Ако е механична повреда при самия шибедах, ще са други симптомите. Самото копче може да е патинирало с времето и да натискаш и да не прави контакт. Има тема как се отваря и като го отвориш ще видиш как се чистят пъпките. Машинките ако са се преебали направо други. Най-лесно е да вземеш други машинки, но ще трябва доста да разглобиш да знаеш. Кабелите знаеш с мултицета. За др. не се сещам.

ентусиаст
Аватар

Мнение от BABHOMED » 30 Мар 2011, 0:20

Проблема не е от моторите,механиката или копчето ...Пробвах с друго копче което на 100% работи моето също го мерих и всичко изглежда Ок.От релейния блок като натисна котвата на релето люка се пребира назад (от копчето мога само да го затворя когато е бил прибран) ..За повдигане няма проблем .
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 30 Мар 2011, 20:55

BABHOMED написа:Проблема не е от моторите,механиката или копчето ...Пробвах с друго копче което на 100% работи моето също го мерих и всичко изглежда Ок.От релейния блок като натисна котвата на релето люка се пребира назад (от копчето мога само да го затворя когато е бил прибран) ..За повдигане няма проблем .

Това ни го беше спестил по-рано. Та имаш проблем по механиката на шибедаха. Имаш 2 варианта. Намираш комби с работещ шибедах и сваляш цялата касетка със все моторчета управления и тн. (Аз така направих) и насаждаш на твоята. Ако си перфекционист ще разглобиш твоя шибедах и ще му смениш счупените водачи. Това най-вероятно е причината да не работи. За жалост това е работа за цял ден и то ако си знаеш нещата + скъпо струващите водачи. Нещо ми се върти в главата от сорта на 60лв бройката.

Успех и ако искаш наснимай разглобяването и направи упътване. Задължително смазваш всичко преди да сглобиш с някаква сериозна смазка.

Предишна

Назад към E34