325i Купе Филма започна :)
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
- Кара: ...don`t drive fast, just fly low
- Мечтае да кара: E36 M3
zBoost написа:Ми незнам като гледам клипа за пореден път под 600, 550 не ги виждам да падат, нито да притресе не се чува. Можеше да кажеш просто така, вместо да гадаеме. Иначе основните неща от които може да имаш проблеми са стъпковото моторче основно, ако е почистено следва да провериш гуфре - което се усеща главо при студен мотор. дебитомер, дюзи. Може и кофти бензин, което също се усеща главно при студения старт.
Значи колата когато е студена си върви съпер - но когато загрее сякаш нещо я спава да върви и ме съмнява че това е от оборотите но немога вече 1 месец да разбера - ходих на диагностика и ми казват всичко е 6 но май всичко е 2

- Zaho
-
-
- Детайли за колата: mnoo fast ;)
ето малко инфо което открих в нета:
линка от кадето е инфото: http://www.bmwe34.net/e34main/trouble/hunting_idle.htm
мен за сега ме съмнява да не са прецакали нещо с тоя смотан филтар дето са сложили че не виждам и никаде температурният датчик маи неса го сложили но странно на диагностиката не ми казаха че има проблем с него или че го няма (мама им да е ..... маи не са ми направили никаква диагностика а само за парите да ми вземат)
- Код: Избери целия код
Smooth idle?
A major problem with the Bmw E34 especially the M30 3.5l out of the 535i: erratic idle.
Don't expect your M30 to idle like a new car, but here is some tips to improve it:
Check list from the less expensive to the more. Start by pouring some injector cleaner in at least two tanks of fuel.
Air intake leak:
A leak in the intake or vacuum leaks (check the dipsick o-ring seal and oil filter seal) will make your car idle roughly.
Valve setting:
If you didn't adjust your valve lately, check your valve adjustments.
Spark plugs:
Old spark plugs will make your car idle and run rough. Change them, good time to try those expensive Bosch platinum +4. Some owner use a slightly greater clearance: set them slightly larger to 0.86-0.91mm (0.034-0.036in) to help improve the idle with the stock plugs.
Distributor cap and rotor:
After a lot of miles (or km) your rotor and cap will be sad looking or cracked, check for yourself.
Ignition wires:
Check the ignition wire resistance with a multi-meter, it should be around 0 Ohm.
Idle Control Valve (ICV):
This expensive part gets dirty. You should clean it (along with the throttle body) each time you adjust your valves with carburator cleaner. If there is no improvement and your ICV had never been changed (there is sometimes a year stamped onto the casting), change it.
Other considerations are: leaking injector, [b]faulty temperature sensor[/b], faulty oxygen sensor, check all electrical connections.
линка от кадето е инфото: http://www.bmwe34.net/e34main/trouble/hunting_idle.htm
мен за сега ме съмнява да не са прецакали нещо с тоя смотан филтар дето са сложили че не виждам и никаде температурният датчик маи неса го сложили но странно на диагностиката не ми казаха че има проблем с него или че го няма (мама им да е ..... маи не са ми направили никаква диагностика а само за парите да ми вземат)
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
- Deadgame
- младши ентусиаст
-
- Кара: м50б20
Dovizioso написа:http://www.vbox7.com/play:5ccb3552
Колеги да не отварям друга тема - вижте моите обороти как играят на 320и Е36
Някои ако има идея от какво може да е това падане на оборотите
ти земи си смени маслото да не отваряш савсем по различна тема

- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
- Кара: ...don`t drive fast, just fly low
- Мечтае да кара: E36 M3
Deadgame написа:Dovizioso написа:http://www.vbox7.com/play:5ccb3552
Колеги да не отварям друга тема - вижте моите обороти как играят на 320и Е36
Някои ако има идея от какво може да е това падане на оборотите
ти земи си смени маслото да не отваряш савсем по различна тема![]()
Добре че ме потсети - но е сменено вече

- Deadgame
- младши ентусиаст
-
- Кара: м50б20
- dobo-is
- младши ентусиаст
-
- Кара: остъклена тераса
- Мечтае да кара: open wheeler
zBoost написа:Абе ти верно как можа да се вкараш в такъв филм ми е странно...
колега що мислиш така песимистично
- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
dobo-is написа:zBoost написа:Абе ти верно как можа да се вкараш в такъв филм ми е странно...
колега що мислиш така песимистично
Ти докъде стигна? Снимки нали ще покажеш като стане готово

- nParMaTuK
- младши ентусиаст
-
Zaho написа:мен за сега ме съмнява да не са прецакали нещо с тоя смотан филтар дето са сложили че не виждам и никаде температурният датчик маи неса го сложили но странно на диагностиката не ми казаха че има проблем с него или че го няма (мама им да е ..... маи не са ми направили никаква диагностика а само за парите да ми вземат)
Температурния датчик за входящия въздух е под рънъра на 6-ти цилиндър, отдолу под колектора, провери там

- Zaho
-
-
А бе колеги ако ви кажа сега нема да ми повервате
Изпрах въздушният филтър снощи и днес сутринта го омаслих и си го монтирах стана като нов и като запалих колата
перфектни обороти
Покарах съвсем малко 1км. до офиса и няма проблеми направо ми иде да се гръмна от един филтър ама и да не се сетя да го почистя досега

Изпрах въздушният филтър снощи и днес сутринта го омаслих и си го монтирах стана като нов и като запалих колата

Покарах съвсем малко 1км. до офиса и няма проблеми направо ми иде да се гръмна от един филтър ама и да не се сетя да го почистя досега

- Жоро 320и
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 320d
Zaho написа:А бе колеги ако ви кажа сега нема да ми повервате![]()
![]()
![]()
Изпрах въздушният филтър снощи и днес сутринта го омаслих и си го монтирах стана като нов и като запалих колатаперфектни обороти
![]()
![]()
![]()
Покарах съвсем малко 1км. до офиса и няма проблеми направо ми иде да се гръмна от един филтър ама и да не се сетя да го почистя досега![]()
![]()
Aбе изчакай още малко! Не е ясно дали е само от него, като гледам къв с сбирщайн и незнам.
- ivo098
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 330d
- Мечтае да кара: F80 M3
Zaho написа:А бе колеги ако ви кажа сега нема да ми повервате![]()
![]()
![]()
Изпрах въздушният филтър снощи и днес сутринта го омаслих и си го монтирах стана като нов и като запалих колатаперфектни обороти
![]()
![]()
![]()
Покарах съвсем малко 1км. до офиса и няма проблеми направо ми иде да се гръмна от един филтър ама и да не се сетя да го почистя досега![]()
![]()
закарай я на Божурище като я постегнеш, любопитен съм за времето там, колата е страхотна въпреки проблемите, даже съм любопитен да се пуснеме ако имаш желание (Голф 150 к.с.)
Иначе за оборотите наистина понякога дребни неща правят големи глупости. На предишната ми кола и играеха оборотите и след месеци нерви, подмяна на стъпков мотор и т.н., изoлиrах добре с ПВЦ кабелите на буксата на стъпковия мотор, понеже изолацията им се беше пооронила с годините, и с 15 см ПВЦ и 5 мин работа колата стана съвсем друга...., вървеше наравно с Е36 318iS че и малко отгоре

Its an M. The fuel mileage is Sh!tty.
Your Sh!ttiness may vary.
- Zaho
-
-
ivo098 написа:Zaho написа:А бе колеги ако ви кажа сега нема да ми повервате![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
закарай я на Божурище като я постегнеш, любопитен съм за времето там, колата е страхотна въпреки проблемите, даже съм любопитен да се пуснеме ако имаш желание (Голф 150 к.с.)
Иначе за оборотите наистина понякога дребни неща правят големи глупости. На предишната ми кола и играеха оборотите и след месеци нерви, подмяна на стъпков мотор и т.н., изoлиrах добре с ПВЦ кабелите на буксата на стъпковия мотор, понеже изолацията им се беше пооронила с годините, и с 15 см ПВЦ и 5 мин работа колата стана съвсем друга...., вървеше наравно с Е36 318iS че и малко отгоре
Непременоо ще я докарам на божура

а иначе вече се пусках с нея с откачен дебитометър задръстен филтър и боксуващ съеденител

Ауди А4 1.8Т и ауди а6 2.5 дизелче никви шансове и за двете
Волво S60 2.4 D5 на старта ми дърпа доста но на 3-та вече го задминавам като спрял

Много ми са къси скоростите сигурно са оставили дифа от 320-ката 3.45 и с него как пълни оборотомера не е истина

като сменя съеденителя че вече превърта здраво ще се пусна с една 530д с чип и с X5 4.8и така за спорта пък каквото излезе ще взема и накои да снима че ще е интересно

- ivo098
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 330d
- Мечтае да кара: F80 M3
мм интересно, ако си с диф-а от 320 ще ме утрепаш, като я чипна би имало интрига
иначе не пречи за спорта да падна от 325, другата седмица като съм готов с масла и ремъци на мойта ще я замервам на Божурище

иначе не пречи за спорта да падна от 325, другата седмица като съм готов с масла и ремъци на мойта ще я замервам на Божурище

Its an M. The fuel mileage is Sh!tty.
Your Sh!ttiness may vary.
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
ииии,захо,ти ся ги трепеш,кат я стегнеш ко ша стаа 

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче