Въпрос за 324д

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 328i ///M

Въпрос за 324д

Мнение от VaSeToo0 » 05 Май 2008, 22:34

Някои има ли такова БМВ че искам да го питам няколко въпроса :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Myxa-TePoPuCT » 05 Май 2008, 23:05

Питай каквото те интересува. пък някой който няма такова пак може да помогне ;)
иначе майка ми има такова.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от VaSeToo0 » 05 Май 2008, 23:13

Ами искам да питам за подръжката и най-вече за двигателя как е и колко гори и дали въобще може да върви :shock:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 324TD '88
Мечтае да кара: Custom made e30 with шукариии батко
Детайли за колата: E30 1987 10'th october grey mettalic 203/7 4 door Diesel 324 td (turbo-diesel)Mechanical Fuel Pump,Xenon lights,

Мнение от dancenation » 08 Май 2008, 10:59

тУка deyan-enchev трябва да се намеси:)Той щти сподели вчепетления;))Аз съм с "т" пред д то там хавата е друга;)
----Митко Тодоров Христов----
GSM:0886150079
ИзображениеИзображение
E30 - M21 + M50 = Ultimate Driving Machine
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 08 Май 2008, 11:52

dancenation написа:тУка deyan-enchev трябва да се намеси:)Той щти сподели вчепетления;))Аз съм с "т" пред д то там хавата е друга;)

:idea: еми ти си с Т така си е. М21Д24- 324д(упе) е бавничко бмв с нисък разход. Извънградско ми гори максимално 8.5 ако го карам с 160км. В града (софия) гори 10 на нормално каране, в другите градове гори с литър, два по малко. Двигателя е тотален чук във всички аспекти на думата, здрав, надежден, абе атмосферен дизел с дълъг живот и наистина минимална поддръжка. За 5 години не се е наложило никакъв ремонт, преди 2 дни си регулирах клапаните на 0,35мм и спи. Смених и разпръсквачите и вече очаквам подобрения в разхода.
VaSeTooO Ако си търсиш бърза кола, 324 в атмосферен вариант определено не е такава, но за мен е голямо куче и няма да я махна скоро. Мотора е с як колянов вал и биели. Не загрява, и не гори гарнитури никви. Трака яко, ама трябва да те чуват. Вървежа не му е силната страна а и не е бил замислен да участва в ралита. Повече от 200км(по надолнище :mhihi: ), трудно може да вдигне без да се бара ГНП-то но няма и смисъл.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от VaSeToo0 » 08 Май 2008, 23:27

а този мотор 6 цилиндров ли е или 5???и аз така съм чул че са много здрави двигатели и тва ми е чудно как не загряват?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 324TD '88
Мечтае да кара: Custom made e30 with шукариии батко
Детайли за колата: E30 1987 10'th october grey mettalic 203/7 4 door Diesel 324 td (turbo-diesel)Mechanical Fuel Pump,Xenon lights,

Мнение от dancenation » 08 Май 2008, 23:28

6 цилиндъра е :) :mhihi: Има надпис даже ...внимавай ще те надживея... :mhihi:
----Митко Тодоров Христов----
GSM:0886150079
ИзображениеИзображение
E30 - M21 + M50 = Ultimate Driving Machine
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 09 Май 2008, 8:58

VaSeToo0 написа:... тва ми е чудно как не загряват?...

Ами загряват, ако не си ги гледаш както трябва, то бмв-то в като капризна жена иска си своето ама ти се отблагодарява достойно. На 324д както на много други бмв-та охладителната система е нещото което трябва да се поддърва редом с нормалното сервизиране. Сиреч сменяй си водната помпа и термостата навреме, и си проверявай от време на време перката на радиатора дали засепва нормално, от там може да тръгнат проблеми с прегряване,загряване прекомерно охлаждане, които ще се отразят на разхода не само на колата ами и на твоя личен. dancenation е прав като казва че "ще те надживее" иска си само поддръжка и си чук отсякъде.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

Назад към E30