318 i и бензин 100 октана

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар

a

Мнение от pinko_23 » 08 Май 2008, 22:34

абе пичове аз от доста време карам с сто октана или поне така пише е 4естно варви повече но не сам сигорен че сваля разхода, абе маи нема много голема разлика, обаче по едно време май си внушавах че варви много повече и харчи по малко.
Няма начин да няма начин

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Enderial » 08 Май 2008, 23:07

D3BEP написа:
Mamouk написа:Според мен не може да се повреди двигателя, въпреки че някой казват да се кара с такъв бензън, какъвто пише по книжка :)

Но едно време като сипех 100 на същата кола( 318и, 91г.), определено вървеше малко по-добре от като е с 95... Или поне на мен така ми се струваше :)

То проблемът е, че когато тази книжка е била писана, на пазара не е имало 100 октана, а за 98 само са чували.
Не мисля, че бензинът с повече октан ще има проблем с налягането и компресията, но както и да е.

Са ме мързи да се ровя и да цитирам, но като четах книжката ми направи впечатление следното... Относно препоръките за октаново число... "препоръчаното октаново число е според стандартите на страната за която е произведена колата..." или нещо такова бяха казали... В италия или германия може и новите автомобили на 95 да ги карат(всъщност не знам но там имат ли 100? май не...) ама тяхното 95 няма нищо общо с нащо...

Потребител
Аватар

Мнение от D-r N » 09 Май 2008, 0:06

Mamouk написа:Според мен не може да се повреди двигателя, въпреки че някой казват да се кара с такъв бензън, какъвто пише по книжка :)

Но едно време като сипех 100 на същата кола( 318и, 91г.), определено вървеше малко по-добре от като е с 95... Или поне на мен така ми се струваше :)
100 октана е по детонационно устойчив.това би трябвало да износва по малко двг поне.

Предишна

Назад към E36