318 i и бензин 100 октана
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Прочетох доста във форумите за октановото число и начина на горене. Не ми стана ясно може ли БМВ 91 год. да се кара със 100 октана и има ли полза от това. Може ли да се повреди двигателя? Електронно ли се променят настройките на двигателя? Благодаря за компетентните съвети
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Re: 318 i и бензин 100 октана
D-r N написа:не се ли покачва мощноста
Възможно е може и разхода да ти смъкне ама тва вече си зависи колко е качествен бензина...
- BFM
- младши ентусиаст
-
- Кара: на 3-та
Може, разбира се, всеки бензин има някакви примеси, които не изгарят при работата на двигателя, по-високото октаново число осигурява по-висок процент на изгаряне, съответно по-нисък разход, по-ефективна работа на ДВГ-то и т.н. Друг е въпроса до колко в БГ има 100 октанов бензин, но при всичко положения е по-добър от 95. Лично аз предпочитам 98 на Лук...
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!
- Владо
- старши ентусиаст
-
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
- BFM
- младши ентусиаст
-
- Кара: на 3-та
Владо написа:я затваряй темата и чети пак, че втория ти пост е тотална глупост... а отговора няма го коментирам
Явно разбираш доста, вместо да си губиш времето да оплюваш на ляво и надясно, може да отговориш на колегата

Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!
Интересно е, че когато цитирам някои от мненията във форумите на монтьорите в сервизите, те смятат че са меко казано напълно неправилни. Чудя се къде ли е истината? Кой източник според теб е миродавен и точен. Препоръчай ми някой учебник, който да прочета и да не задавам глупости[
- Владо
- старши ентусиаст
-
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... sc&start=0
не ти трябват книги... последното мнение в тази тема по-горе стига

Re: 318 i и бензин 100 октана
D-r N написа:Интересно е, че когато цитирам някои от мненията във форумите на монтьорите в сервизите, те смятат че са меко казано напълно неправилни. Чудя се къде ли е истината? Кой източник според теб е миродавен и точен. Препоръчай ми някой учебник, който да прочета и да не задавам глупости[
Ами зависи кои мнения цитираш... ако не забелязваш от 9 отговорили обикновенно се оформят 10 различни мнения

Същото е и при майсторите от 9 майстора ще измъкнеш 10 решения на проблема...
Може би няма правилен и грешен подход в някой сиуации... няма миродавен и точен источник, а истината е много относително понятие.
П.с. Колкото до монтьорите, не го слушай кво ти приказва, а кво и как го прави. Е тва е миродавната истина
Владо написа:http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=52449&postdays=0&postorder=asc&start=0
Тук обаче идва въпроса дали въпросното 95 е 95 и колко 98 е 98

Може би се заблуждавам но като сипа 95 и колата си е спъната в сравнение със 99+
- Владо
- старши ентусиаст
-
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
- Mamouk
- дере дънки сред голи мадами
-
Според мен не може да се повреди двигателя, въпреки че някой казват да се кара с такъв бензън, какъвто пише по книжка
Но едно време като сипех 100 на същата кола( 318и, 91г.), определено вървеше малко по-добре от като е с 95... Или поне на мен така ми се струваше

Но едно време като сипех 100 на същата кола( 318и, 91г.), определено вървеше малко по-добре от като е с 95... Или поне на мен така ми се струваше

Legends may sleep...but they never die!
Плюй си на гъза и се пързаляй!
Плюй си на гъза и се пързаляй!
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Mamouk написа:Според мен не може да се повреди двигателя, въпреки че някой казват да се кара с такъв бензън, какъвто пише по книжка
То проблемът е, че когато тази книжка е била писана, на пазара не е имало 100 октана, а за 98 само са чували.
Не мисля, че бензинът с повече октан ще има проблем с налягането и компресията, но както и да е.
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2