е46 твърди маркучи

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

е46 твърди маркучи

Мнение от BOBI_BMW » 07 Май 2008, 22:27

:( възможно ли е да работи под налягане?карам от скоро е46 1.8i,1.9-118кс.1999г.когато загрее баварката ми втвардяда маркуьите към парното...проблем с гарнитурата ли имам или този модел работи под налягане,а и сам с пластмасожи колектори???

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 08 Май 2008, 11:42

при всички коли с течно охлаждане се съдзава налягане в охладителната система ;) при твоя случай налягането е 2 бара на капачката ти го пише на разширителния съд карай си спокойно колата и , ако нямаш загуба на антифриз не се притеснявай ;)
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 08 Май 2008, 16:00

А аз мога ли да питам, е46 има ли някое слабо място в радиатора, откъдето да губи антифриз, щото аз определено губя - и то според мен не малко, около 1 литър на около месец и половина. Карам колата всеки ден, но не мога да конкретизирам колко в километри. Според мен е някъде около казанчето, ама не мога да определя точно. Виждал съм капки в непосредствена близост до гърловината на горния маркуч или по скоро под нея. Ама като гледам не мога да проследя! Затова ще съм благодарен, ако ме ориентирате къде да гледам!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: жена си да дрифти
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: харчи малко - върви на страх

Мнение от mili4uk » 08 Май 2008, 16:11

slitter написа:А аз мога ли да питам, е46 има ли някое слабо място в радиатора, откъдето да губи антифриз, щото аз определено губя - и то според мен не малко, около 1 литър на около месец и половина. Карам колата всеки ден, но не мога да конкретизирам колко в километри. Според мен е някъде около казанчето, ама не мога да определя точно. Виждал съм капки в непосредствена близост до гърловината на горния маркуч или по скоро под нея. Ама като гледам не мога да проследя! Затова ще съм благодарен, ако ме ориентирате къде да гледам!

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=17&fg=05

Погледни номер 5

ето ти темата за загубата на антифриз
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 4%F0%E8%E7

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 08 Май 2008, 16:14

Благодаря ти колега, аз я четох тази тема, ама не ми капе от там. както споненах мисля,че е някъде отгоре, но не мога да определя точно

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от spower » 09 Май 2008, 12:05

скоро се сблъсках с подобен проблем и на мен ми губеше антифриз като на тебе , ка4их на канал колата махнах кората и запалих и зачаках :) като вдигне налягане пропусна от разширителния съд беше спукан в единия ъгъл купих нов за 84 лв и си го смених после обезвъздуших и вс е ОК , оглеадай като е загрята колата и някой да я фурсира и при високото налягане ще покаже откъде е теча. Успех, ако има нещо пиши да помагам ;)
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

Потребител
Аватар
Кара: куди на плувка
Мечтае да кара: некви М - ки

re

Мнение от chezari » 11 Май 2008, 10:22

колеги имам същия проблем при налягане тече казанчето опитах да го лепя с пластмасова заварка но пак го спука или не го залепиха добре.Възможно ли е да е гарнитура на глава колата никога не е прегрявана.

Кукуригуууу
Аватар
Кара: Луда Баба Яга
Мечтае да кара: Още по-луда Баба Яга

Re: re

Мнение от Alexbmw » 11 Май 2008, 10:26

chezari написа:колеги имам същия проблем при налягане тече казанчето опитах да го лепя с пластмасова заварка но пак го спука или не го залепиха добре.Възможно ли е да е гарнитура на глава колата никога не е прегрявана.

Както казаха колегите налягането в системата е 2 бара което не е ниак малко и е нужно доста добре да са го залепили това казанче за да държи ;) Защо не пробваш с ново ;)
Изображение
Човечеството е оцеляло не защото се е смяло, а защото късно е изобретило презерватива!

Потребител
Аватар

ре

Мнение от chezari » 11 Май 2008, 10:45

значи да не търса под вола теле :mhihi: че от много разбирачи майстори вече почвам да си въобразявам някакви работи. От къде да си купя ново казанче на адекватна цена.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от spower » 12 Май 2008, 9:17

взимай ново и ще решиш проблема ;)

Потребител
Аватар

re

Мнение от chezari » 12 Май 2008, 19:51

колеги от къде да си купя ново казанче без поръчка от 10 дена че моето тече като лейка :help:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от spower » 13 Май 2008, 14:02

пробвай във Вари 2000 на оборище и в Авто + имат и в Дару на 114лв е по тия места аз мойто го взех с отстъпка с 30 лв надолу

Назад към E46